Rozhovor: Kripl Trip - Proti Handicapu - kdo, co, jak a proč

Autor: Shotek Tiskarz, kategorie: Rozhovor, vydáno: 27.5.2020

Michal Kosík spolu s Danem „Pahýlem“ Bařákem vyrazili v září do Britské Kolumbie v Kanadě. Cílem jejich cesty bylo zajezdit si na místních vyhlášených trailech a hlavně – natočit o cestě dokument. 16minutový film z dílny Fullface Productions dokumentuje jejich cestu a hlavně přiblížuje těm, kteří ještě neměli tu čest, jak to v Mecce světového mountainbikingu vlastně vypadá a funguje.

Otázka která napadne mnoho lidí. Proč se film v ČT jmenuje „Proti Handicapu“ a online půjde jako „Kripltrip“?
Dan: Od začátku jsme měli tento název na jazyku. Perfektně totiž vystihuje celou naši cestu. Bohužel do veřejnoprávní televize jsme museli volit konzervativnější název. Né všichni diváci prý ocení hloubku našeho černého humoru.

Michal: Takže na ČT půjde film pod názvem Proti Handicapu, na internet pak pod názvem Kripltrip. Internetová verze je navíc o 2 minuty delší, než ta televizní.

Premiéra filmu proběhne na ČT sport v neděli 31.5.2020 v 13:10.

Jak se podařilo sehnat finance na realizaci filmu? Přeci jenom takováhle cesta něco stojí…
Dan: Se samotnou cestou nám pomohli především naši partneři. Za co jim moc děkujeme. Za účelem natočení dokumentu poté vznikl transparentní účet, kde se nám skládali kamarádi ale taky úplně nám neznámí lidé. Spočátku jsme nevěřili že se to povede ale lidi byli skvělí a s úžasem jsme mohli sledovat jak penízky přibývají. MEGA DÍKY

Michal: Jak řekl Dan… Všem patří obrovský dík! Bez Vás všech by to vůbec nešlo.

Jakým způsobem se vám podařilo stáhnout náklady na cestu a natáčení na minimum.
Dan: Snažili jsme si pozjištovat místní podmínky a možnosti dopředu a najít to nejlepší řešení. Bylo nám jasné že na apartmán pro 5 lidí to nebude, navíc všude to bylo do schodů což byl pro Michala problém. Nakonec jsme se hodili do PUNK MODE a zakempili v kempu pěkně v lese u řeky. Majkl vyfasoval klíčky od wheelchair hajzlu, kde byla sprcha s teplou vodou gratis. Takže, všichni tam!

Jak se zapojila/pomohla česká komunita žijící ve Whistleru?
Michal: Tohle by zasloužilo vlastní film, protože jsou všichni tak nějak pospolu a myslím ,že I sami mezi sebou si pomáhají uplně běžně. Každopádně díky jim jsme mohli parádně fungovat. Není úplně běžné, aby sem se setkával s takovým nadšením a ochotou změnit vlastní plány protože přijeli nějaký týpci z Čech.

Dan: Hned po příletu se nás chopili, odvezli do campu a pomohli zařídit vše nezbytné. Druhý den nás dovybavili vším co jsme podcenili nebo zapomněli. Poradili, kde se dobře najíst, kam zajít nakoupit a kde je co k vidění. Tomáš Rašek nám půjčil auto, Mára Mrňák servisoval bajky jak divý a všichni dohromady se o nás neskutečně starali a pomáhali de fakto každý den. MAZEC!

Kdo byl všechno v teamu?
Dan: Vyrazili jsme v 5ti lidech. Já a Michal jako riders, Petr Maloun jako zdravotní a hardwork doprovod. Martin Vrbický s kamerou a Radek Sieber jako náš fotograf a producent. Po příletu se však team rozrůstal právě díky pomoci zdejší české komunity.

Michal: Hoši děkuji Vám !!!!!!! prostě DreamTeam

Proč padla volba zrovna na Fullface Productions?
Dan: To je otázka spíše na Radka, jako producenta. Každopádně když jsem se o tom dozvěděl, měl jsem velkou radost že to bude právě s Vrbičem a Fullface Productions. Je to špička ve svém oboru a bylo mi hned jasné, že výsledek nemůže dopadnout zle. Navíc taky nevím, kdo jiný by byl schopen vydržet 3týdny v terénu pod plachtou s veškerým vybavením. RESPEKT KÁMO.

Michal: to nemohl točit nikdo jiný než Vrbitch :) A dopadlo to nad očekávání. Díky Martine

Jak jste spokojení s výsledným filmem?
Michal: výsledek mě fakt dostal. Čekal jsem opravdu hodně, protože práci Fullface sleduji, ale tohle je mega bomba a vzpomínka ,která mi jistě nepočítajekrát za život vykouzlí úsměv.

Dan: Myslím si, že vzniklo něco velice originálního, co prozatím nemá obdoby. Film může být skvělá prezentace našeho sportu. Každopádně je to prvotřídní profi práce a perfektně vystihuje náš výlet, podmínky i náladu. Moc se mi to líbí.

Je ve filmu za vás nějakej highlight?
Dan: Za mne je to to propojení, bike, příroda, handicap, odhodlání, pomoc druhých, české kořeny, hec a nakonec úspěch a spokojenost.

Michal: Dan to vystihl dokonale, ale za mě je nejvíc ten GAP … Jako brácho si hustej!!!

Je někdo, kdo zasluhuje vaše poděkování?
Dan: Určitě všichni Ti lidi, kteří se na dokument složili a bez kterých by tenhle film vůbec nevznikl. Pak našim partnerům, že stojípři nás a pomáhají nám plnit si sny. Vrbičovi a všem členům teamu že to s námi vydrželi v horku, prachu, zimě, dešti, blátě a nevím čím vším. Márovi Mrňakovi za servis strojů Tomášovi Rašků za půjčení auta, Radkovi s Market za odvoz na letiště. Tomovi Pro za přístřeší v garagemahallu během posledních extrémně deštivých dní. Kačusovi a Shamanovi za přísun GOODVIBES, Mártymu Palyzovi za rychlost na Train Gap a celé česko/kanadské komunitě za neskutečnou pomoc a podporu. DÍKY

Michal: Moc si toho vážíme!

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Tomík 27.5.2020 v 14:11

    Super, ať se to v neděli líbí

  • anonymní uživatel bagr 31.5.2020 v 21:02

    spuer to bylo v TV!! Překvapilo mě, že tam je tak silná komunita od nás..10% obyvatelstva?? Ty brďo. Přivedlo mě to na myšlenku, proč tam ještě nejsem..ale hlavně co tam všichni dělaj za práci? Chápu pár lidí kolem vleků, bikepatroly, restaurace, hotely..co dál..
    Rozhodně mi ten váš dokument dal utvrzení v tom, že se tam kua musím jednout podívat, alespoň na ty tři týdny.. Díky, jste borci!!

  • anonymní uživatel schejta 1.6.2020 v 14:15

    kde sa to da este pozriet? web ČT nedovoli prehravat mimo uzemi ČR

  • anonymní uživatel pps 1.6.2020 v 16:51

    RE5PEKT vám! Borci!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí