Česká MONDRAKER FAMILY řádila na Klínovci!

Autor: Shotek Tiskarz, vydáno: 10.6.2020

Poslední květnový víkend vyrazil český enduro team řádit na Klínovec a to po všech směrech. Jezdilo se, pilo se a zapalovalo se :). To vše v čele s Gaspim! Firma SNOW-HOW, která k nám dováží MONDRAKER připravila našlapaný víkendový hell! Mimo závodního teamu, který představil nové dresy, vyrazila do terénu i partička přímo „kancelářských“, kteří se starají o chod firmy a pro některé to bylo první seznámení s endurkem, jinak než jen na faktuře :)

Bezesporu nemohl chybět hlavní ambasador fabriky Gaspi, objevil se také instagramový bavič Tomáš Březina @cubackanekonci.

Český MONDRAKER tak oficiálně naplno odstartoval sezonu v Trail Park na Klínovci, kde je letos partnerem půjčovny a můžete se těšit až na čtyři desítky různých modelů.

Do posledního místa vybookovala celá parta penzion ZITA na Božáku, kde hned v pátek začala divoká jízda na baru. Během víkendu bylo samozřejmě ježdění po kopci, ale zároveň i focení a natáčení videa celého teamu. Podle fotogalerie je zřejmé, že se banda bavila na 110% a chvíli nebyl klid.

My jsme pozvánku na tento víkend dostali, ale bohužel z časových důvodů se nám nepodařilo na akci dorazit. V rychlosti jsme hodili pár dotazů přímo na Ondru Lampíka Paura, který celou tuto akci dal dokupy a je zároveň kapitánem teamu.

Lampíku, co tě vedlo k této Mondraker party na Klínovci?
Ahoj, chtěl jsem, abychom se sešli celý team konečně pohromadě, jelikož se to nikdy nevydařilo- teď konečně ANO. Na závodech je vždy část teamu, ale ty co maj vždy tu lokalitu z ruky, zůstávaj doma. Taky Gaspi je pro nás RESPECT MAN a někteří kluci ho dodnes defacto ani nikdy neviděli a to už lítaj na kolech třetím rokem. On je kapacita, měl jsem přání, aby víkend strávil s námi a kluci ho neznali jen z instagramu a z plakátů, povedlo se! Díky Gaspi :)

A Klínovec? To byla jasná lokalita v momentě, kdy jsme si plácli na letošní spolupráci s místním TrailParkem. Aktuálně je Mondraker partnerem půjčovny. Půjčovna pobrala přes 40 kol, najdete zde endurka, superendura, dětská i e-bike. Sjezďáky jsme po dohodě s půjčovnou vynechali.

Závodní team pohromadě, jak máme tento pojem brát?
Samozřejmě nejsme žádný profi team, to je úplně o jiném nasazení, času, prostředkách a financích, ale jsme skvělá banda, která za 2,5 roku svého vzniku již čítá na 18 členů a objíždíme všechny endurozávody co jsou, na každém závodě vždycky potkáš někoho v našem dresu, zázemí na parkovišti se stanem, grilováníčko, pohoda, chill…postupně se dala dokupy silná struktura lidí, která si navzájem pomáhá, dává společné tréninky, vyjížďky a i soustředění do zahraničí – Salbach, Livigno, atd…na závodech se jako většina celé endurokomunity scházíme především pro radost dobře stráveného víkendu, ale musím uznat, že i dobrý výsledek potěší a udělá zase větší pozornost brandu a tím bych rád vyzdvihnul naší jedničku PATYHO Jirku Patáka, který jezdí velmi slušně, pravidelně v TOP10 na ČES a to většinou jako poslední odchází z baru večer před závodem :)

Dle fotek vidím nové dresy, co to?
Na letošek jsme chtěli udělalat změnu a konečně naskočili do čistých brandových kabátů. Design jsme ladili s produkťákem kus zimy, máme z nich obrovskou radost, dokonce fabrice se líbili více než ty tovární :) Nesou se v duchu barev letošního vlajkového modelu SUPERFOXY. Tím, že bylo doposud závodně mrtvo a nebylo kde dresy odprezentovat, tak proto jsme také vyrazili na kopec fotit a natáčet video. Musím uznat, že jsem dusil kluky celý víkend, sám jsem sjel kopec asi jen 5krát, ale máme spoustu materiálu k použití. Někdo byl na kopci s lanem letos poprvé a hned v sobotu chtěl okamžitě do stopy, jenže profilové focení a dále na trailu musel podstoupit každý – ono totiž foukalo jak sviňa a člověk byl za minutu vymrzlej.

Víkendový program splněn, jak hodnotíš akci?
Jsem mile překvapen, jak to všichni vzali zodpovědně a nestal se žádný větší průšvih. Sešli jsme se kompletně již v pátek, kluci měli od SNOW-HOW zajištěné sobotní ubytko a víkendovou permici gratis, takže určo fajn start sezony. Slavilo až do dlouhé noci, ránna vždy trochu na morál, ale dlai jsme to. Sobota s námi zapařil i Gaspi, který byl hlavním hostem večera, jak jste již sdíleli video, Gaspiho jsem dle svého vědomí do morku kosti vyzpovídal, jlikož to byli otázky na které jsem doposud neznal odpověď. Sám Gaspiho vnímám od svých začátků šlápnutí do pedálů, rok 2003 až 2005 – fotky z časáku pro Red Bull, extreme magazín v TV, časák Dirtbiker…zpětně mě přesně zajímalo, jaké to bylo a jak přesně zprocesoval výlet přes velkou louži, jako první skokan na Rampage z Evropy. Musím uznat, že celá místnost absolutně ztichla a hltala přes půl hodiny Gaspiho celoživotní příběh kariéry.



Dále jsme měli vyhlášení různých kategorií v teamu, předání dárků a každý tak musel postupně dorazit na smrtelnou BLIZZARDOVKU která se ochcat nedala. Na skluznici sjezdové lyže máme nalepené čtyři panáky, ty naleješ, postavíš čtyři borce vedle sebe a jen jim to odpočítáš. Závodník Martin Durchánek se umístil ve všech kategoriích, takže ten v neděli bohužel nepojezdil vůbec, jel se domů léčit s kocourem :D :D

Dále tam máme chemika Kubu Mužíka, který dovezl speciální plyn – vdechnul jsi z balonku a mluvili jsme jak nestvůry a taky venkovní ceremoniál hořící pěny, kdy Gaspi podplálil půlku teamu včetně majitele firmy Tomáše Sgalitzera, který se v neděli vycrashoval na Baronovi, jelikož chtěl stíhat závodníkům :)

Moc se to všem líbilo, skvělej kopec-zároveň potrénovali teď na víkendovou CES, super zázemí v penzionu ZITA a řekli jsme si, že tento víkend budem opakovat vždy jako otvírák a zavírák sezony.

 

Foto: Jakub Minka

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí