MojeKolo

Video: Status Normal - Duck Trails 6 - na tripu ve Španělsku

Autor: Radim Szotkowski, kategorie: Video, vydáno: 16.10.2020

Po dvou východoevropských tripech, kdy jsme projezdili Rumunsko a Bulharsko, jsme se rozhodli, že to tentokrát zkusíme na západě a volba padla na Španělsko. A aby to mělo tu pravou západní úroveň, našeho obvyklého svižného transportera jsme vyměnili za sen každého německého důchodce – karavan (mimochodem – věděli jste, že karavan se do zúženého pruhu na D1 vleze jenom bez jednoho zrcátka?) Po 30 hodinách cesty jsme dorazili na francouzsko-španělské hranice a plní sil jsme si hned na začátek dali dva tisíce metrů převýšení po svých na kopec Puigmal d'Err (2909 m n. m.). Naštěstí většinou platí, že co si vyšlapeš, to si taky sjedeš a tady to stálo za to.

Na další den jsme měli naplánovaný slavný dirt park La Poma u Barcelony a nebýt těch dvou vertikálních kiláků v nohách a tlumiče pod prdelí, člověk by si dobře zaskákal. Ale i tak jsme se bavili.

Z Barcelony jsme si to namířili do Ainsy, endurového ráje. Kdyby tady chtěl člověk projezdit všechno, co chce, potřeboval by buď Saganovy nohy a plíce nebo měsíc času. My jsme neměli ani jedno, ale i to málo, co jsme viděli a sjeli, bylo parádní.

Po dvou dnech v Ainse jsme si vzpomněli na Gaspiho, který si užíval pískovcové terény v oblasti Bardenas Reales a tak nás napadlo, že bychom se mohli podívat, jestli to je fakt tak dobré jako na jeho videu. Ale rangerovi, který nás vyhmátl hned po příjezdu, se náš nápad moc nelíbil a když nám ukázal Gaspiho nálepku z jeho projektu ZAM a na zaprášené sklo svého pickupu napsal částku 18.000 Euro, pokud nás tam někde uvidí, radši jsme kola zase nabalili do auta a vrátili se do Ainsy, v jejímž okolí jsme strávili zbytek tripu. A nějaké ty písky jsme tam našli taky.

A po tradiční promítačce videa, kterou jsme kvůli covidu uspořádali o půl roku později, než jsme původně plánovali, můžeme zase začít plánovat, kam pojedeme příští rok. Pokud nás teda někam pustí…

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka Martin Saida 16.10.2020 v 9:05

    Boží!....byly jsme letos v Pyrenejich se Zoceli a když to vidím měl bych o tom taky něco napsat :)

  • anonymní uživatel rado 18.10.2020 v 8:54

    pecka syncy!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí