MojeKolo

Čtyřka Špika, Semerák, Faistaver a Vítek pod Loose Riders Global Alliance

Autor: Honza Faistaver, vydáno: 28.12.2020

Loose Riders to jsou ty nejšílenější freeridové akce plně v duchu riders for riders. A o nynější mezi světovou Loose Riders Global Alliance patří i čtyřka Honza Špika, Adam Semerák, Honza Faistaver a Vilibald Vítek. O tom jak se jim to podařilo nám prozradí Honza Faistaver.

Ty vado tak kde začít... jo, Loosefest 2013! Vůbec první Loosefest co byl, pamatuju to naprosto přesně, jeli jsme Honzovým Citroenem Evasion aka ponorkou v 5ti lidech, po strop narvaný, v kufru kostku suchýho ledu na chazení piv, no komedie. Přijíždíme nad ránem, Vink už sedí v bagru a ladí poslední detaily, čumíme na ty skoky, na sebe, na ty skoky, na sebe...what the fuck?!?
No nic, jdem na pár hodin zalehnout, budíme se nějak po poledni, vytahujem pevňáky a jdem se sklouznout než začnou pročka skákat ty nesmysly. První roky byl Loosefest takovej mix všeho co se ježdění týče, stálo to samozřejmě na fest lajně, ale byl tam i celkem slušnej pumptrack a super zábavná trailsová lajna o 5-6 skokách. Takže tu naskakujeme, Honza nakonec flipuje i celkem slušnej poslední, a v tu chvíli za náma přichází takovej zvláštní týpek, zářivý modrý oči a komplet od hlavy k patě pokérovanej. Představuje se jako Tim, že přej je od Loose Riders a že by s náma chtěl začít nějak spolupracovat. V tu dobu bylo Loose Riders v plenkách, jel za ně jen Vink a pár dalších, ale jinak neměl nikdo moc páru o co jde. Tak na to kejvnem, bereme si rovnou na místě nějaký věci, dohadujem, co dál a mizíme domů. 

Za nějakej čas se s Timem zase spojíme, zakládá nám facebook stránku, nechává nám tisknout Loose Riders Czech Republic trika, bereme si dalších pár věcí a i mezi ostatníma je o to celkem zájem. Abych to ale uvedl na pravou míru... máme od Loose Riders nějakej deal, nicméně po sečtení pošty a cla a všeho okolo to nakonec vychází víceméně za ceny na internetu, takže nic extra, ale i tak jsme rádi že máme něco novýho, neokoukanýho! Věci pro všechny ostatní se řeší nejjednodušší možnou cestou, udělá se objednávka, každej napíše co chce, my do toho dáme svoje prachy a až to příjde, posíláme. Vše na bázi kamarádství a důvěry. Takhle to funguje od začátku. Jo a nemáme na tom ani korunu :). 

No a letos v létě píše Tim Honzovi, že dělá novej team na rok 2021 a jestli bysme nechtěli bejt součástí. Takže to samo berem, chvíli to trvá, ale na podzim je to už ofiko a ve složení já (Honza Faistaver), Honza Špika, Adam Semerák a Vilibald Vítek jsem teda od teď pod hlavičkou Loose Riders Global Alliance. V reálu to znamená podporu jezdícího/volnočasovýho oblečení, chráničů a taky komponentů, který dělá Loose Riders ve spolupráci s dalšíma firmama (něco už jezdíme a je to liga!).Takže lux! Opět, všechno velice neformální, a všechno záleží na domluvě (která je s Loose Riders naprosto skvělá!) A co za to? To co do teď, jezdit a sypat to na Instagram, protože o tom to dneska je. 

Největší zásluhu na tom má storpo Honza Špika, ten drží Loose Riders Czech Republic, dělá objednávky, posílá objednávky, dělá Loose Session a tak dál a tak dál... A jinak asi i to, že každej máme svůj styl, každej jezdíme jinak a lidi to (zdá se) baví. Nebo nevim. O výsledkách to asi nebude, haha. Jsem zvědavej co přinese 2021, zatím je ale dobře našlápnuto!

Tak dík za důvěru hoši, budem se to snažit držet v plným!
Honza Faistaver

Sleduj Loose Riders Czech Republic na IG:
Honza Faistaver
Honza Špika
Vilda Vitek
Adam Semerák

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel boris (kudolapslovensky (a) azet.sk) 28.12.2020 000 21:47

    vycarilo my toto video usmev na tvari,som rad ze su tyto chlapci

  • anonymní uživatel Michal (panmrkev (a) email.cz) 28.12.2020 000 23:46

    Super, držím palce a už se těším na pořádný videa. :-) Jen tak dál

  • anonymní uživatel Roman 29.12.2020 000 14:16

    Dobře Honzín, užívej Kanadu a vofafrně:)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí