Novinka: magnetické pedály Magped Sport2 mají silnější magnety a nižší hmotnost

Autor: Keli, vydáno: 17.2.2021

Nápad s magnetickými pedály, pedály, které k udržení boty na pedálu využívají magnetickou sílu, je zde již dlouhá léta.  Začalo u prvních, poměrně bizarních, pokusů až k současným, elegantním, produkčním kouskům. A právě do druhé kategorie patří pedály Magped Sport2. Ty mají nově silnější magnety a nižší hmotnost.

 

Magped přichází s modernizovanou verzí magnetických pedálů, ale ta se zásadně neliší od svého předchůdce. Zásadní rozdíl nehledejte, stále je na pedálu umístěn magnet a na botě železný plát, na který působí magnetická síla a ta botu přitahuje k pedálu. Magnetická síla byla navýšena až na hodnotu odpovídající 38 kilogramů. Magnet je vyměnitelný, pedál lze osadit magnetem s nižší silou a to se projeví na hmotnosti, ta se v závislosti na použitém magnetu pohybuje v rozmezí 420 - 458 gramů.  Hliníkové tělo je opracováno na CNC stroji a otáčí se na CrMo ose s trojicí ložisek.

 

Rozměry Magped Sport2 jsou délka 104 mm, šířka 92 mm a výška 18 mm. Ladiči barev mají na výběr ze čtyř barevných provedení tmavě šedá, oranžová, zelená a růžová.

Před několika lety jsem měl možnost pedály Magped vyzkoušet. Chceš vědět jaké jsou ve srovnání s nášlapnými nebo platformovými pedály? Není nic jednoduššího než si recenzi přečíst.

Jaký máš názor na magnetické pedály, jedná se o slepou cestu vývoje nebo mají šanci se prosadit?

Diskuze

  • anonymní uživatel pps 17.2.2021 000 12:39

    Používá to tady někdo? Máte s tím někdo zkušenost?

    • anonymní uživatel SmuF 18.2.2021 000 18:49

      Hoj, Magpedy používám cca 2 roky. Nejsou špatné, ale chce to dost grif na “nacvaknutí” do té optimální polohy. Síla, jakou drží pedál/bota záleží samozřejmě na síle magnetu, bral bych vždy nejsilnější, tedy pokud bude k dispozici ještě silnější než 200N, jednoznačně jít do maximální, máš-li o pedály zájem. Při nekruhovém šlapání a silovém záběru nahoru se noha často “vycvakne”, chce to upravit i sklon nohy. V drsnějsím terénu směrem dolů pomohou udržet nohu na pedálu, ale nečekej od toho pevnost nášlapných systémů. Možná by pomohly i ostřejší piny. Tož tak...

  • anonymní uživatel Hanzi PxR 17.2.2021 000 14:21

    Pěkně na houno tyhle pedálé, jak mám zešroubovanou nohů, tak se fůrt nacvakáfám patou a to se pak na pytel šlápe.

  • anonymní uživatel Michal (mic007golf (a) gmail.com) 17.2.2021 000 17:10

    Ahoj Keli, kde jsi zjistil, že mají přítlačnou hodnotu až 38 kilogramů? Zatím nejsilnější magnety mají 200N, což odpovídá 20 kg. Já sám je používám na trailové kolo a spokojenost. Ale trochu větší síla by se hodila.

    • profilová fotka Keli 17.2.2021 000 17:42

      Tato hodnota byla uvedena v tiskové zprávě. Na webu se ale o ní nikde nezmiňují, tam jsou maximálně 200N.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí