Adam Halbich se Zdenkem Weiterem - video Raw ONE dvě minuty na jeden záběr

Autor: Keli, kategorie: Video, vydáno: 23.4.2021

"Video na jeden záběr a raw zvuk. 2 velké trendy dnešní video tvorby. Přesně tuto kombinaci jsme se pokusili natočit se Zdenkem Weiterem." Říká Adam Halbich o svém nejnovějším počinu, videu Raw ONE, které bez střihu v jednom záběru zaznamenává téměř dvě minuty jízdy.

"Ivančický trail má dlouholetou tradici. Začal jako pár transférků v korytu uprostřed lesa. Během pár let se z něj stal plnohodnotný trail nabízející klopenky, skoky, rychlé i technické pasáže. Každý rok se rozrůstá. Celý tento masterpiece má na svědomí místní trailboss Loda a Ivančická parta. Trail má také jednu speciální fíčuru. Podél celé jeho délky vede vcelku rovná pěšina. Už nějakou dobu mi vrtalo hlavou, jestli by se celý trail nedal natočit na jeden záběr. Vzhledem k bujné vegetaci bohužel není trail z pěšiny v některých místech vůbec vidět. Reálně se teda dalo video natočit jen v několika málo týdnech na jaře, kdy už je trail naladěný na sezónu, ale ještě pořád kolem něj není neprostupný prales. Loni jsem tu příležitost propásl. Letos už jsem si to pohlídal."

    

"Volba jezdce nakonec padla na Zdendu Weitera, který se na svém Kellysu hodně rychle rozkoukal. Jakékoliv projetí klopenky, které není na hranici vyzutí pláště, považuje za ztrátu času, jak ostatně dokazuje následující záběr. :)"

"Samotné natáčení byla výzva. Jet kolem trailu na kole stejnou rychlostí jako Zdenek, řídit jednou rukou, druhou rukou natáčet a nezabít u toho sebe ani foťák nebylo jen tak. Nakonec nám zabralo 3 dny a zhruba 9-10 pokusů, než jsme to vychytali tak, aby mi nikde neujel ze záběru. Další oříšek byl zvuk. Bylo potřeba ho nahrávat přímo na Zdenkově kole. Použil jsem audiorecorder s klopovým mikrofonem, který byl obalený molitanem. Molitan sloužil jako ochrana proti nárazům a větru vzhledem k tomu, že po ruce nebyla žádná mrtvá kočka."

Behind scenes

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Mara 23.4.2021 000 8:19

    Jeste ze jsme se dozvedeli ze se vcera vozral... tvl

    • anonymní uživatel Shu Lin 23.4.2021 000 8:59

      já se dozvěděl že neměl po ruce mrtvou kočku

  • anonymní uživatel MD 23.4.2021 000 8:49

    Ale jo, hezký to máte. Taková lajna prostě musí bavit.

  • anonymní uživatel orbann@seznam.cz (orbann) 23.4.2021 000 12:38

    rozsvícená žárovka na fotkách vypadá opravdu přirozeně :-)

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 23.4.2021 000 14:22

    Respekt. Tohle je mega zábavný trail. Jdu si to pustit znovu! I když... chci to jezdit!!!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí