Tomáš Slavík na druhý v Polsku na městském sjezdu

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 3.5.2021

Začátek letošní sezóny byl opravdu odlišný než předchozí roky a pandemie společně s tvrdým lockdownem překazila plány také většině závodníků. Tomáš Slavík strávil po osmi letech zimu v ČR a tvrdě se připravoval v našich domácích podmínkách na nadcházející sezónu. Uplynulý víkend se Tomáš téměř po sedmi měsích poprvé postavil na start závodní tratě. Většinou by měl být úvodní závod spíše lehčí, ale nepřízeň počasí vytvořila závodníkům opravdu nelehké podmínky a velký test. Slavík ale letěl...

 

"Byl to zajímavej pocit být zpět na závodech. Už mi to hodně chybělo, atmosféra, adrenalin a pocit, který člověk cítí jen a jen na závodech. Vždycky nadávám jak nesnáším předstartovní stav a teď jsem si ho snad dokonce užíval. Bylo to super! Každopádně hodně náročnej závod, takhle na začátek. Noční můra každýho borce, co závodí města je déšť a bláto! Přijeli jsme do Polska na závod DOKA Downhill City Tour a víte, co se dělo? Začalo pršet! Bylo to jedno velký kluziště a technicky opravdu náročná záležitost. Snažil jsem se jezdit čistě a plynule, fungovalo to skvěle! První finálovou jízdu jsem vyhrál a v té druhé jsem si řekl, že tomu pořádně naložím! Hodně jsem zrychlil a jel total bezchybnou jízdu... až do posledního sprintu, kterej je moje silná stránka. Tady mě bohužel nasála drážka s bahnem a ztratil jsem veškerou rychlost. Furt jsem si říkal, že jízda byla stejně super a mohlo by to i po takové chybě vyjít, ale nevyšlo a byl z toho druhej flek. To ale vůbec nevadí! Jezdilo se mi parádně, vše maká perfektně jak technicky, tak fyzicky a moc jsem si to užil!"

Finálová jízda

Výsledky

Nejlepší časy mezi 117 startujícími dosáhli Sławek Łukasik, Tomáš Slavík a Sebastian Macura. Ani další výsledky by neměly zůstat zapomenuty, v holkách vyhrává naše Amálie Krejčí, v elitě na 4. místě dojíždí Marty Brza a vítězem whip contestu se stal Kuba Kantor.
Vítěze jednotlivých kategorií a zbývající výsledky najdete zde.


Photo credit: Jakub Šedivý, www.jakubsedivy.com

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka Vencik 3.5.2021 000 8:13

    a teda ještě 8. Sidor Alexandr jedoucí za polský Dačice Tygři :D

    • profilová fotka Keli 3.5.2021 000 8:44

      Čechů tam bylo víc, ale nejde vypsat každého.

  • anonymní uživatel Standa Michal (stan.mi (a) centrum.cz) 3.5.2021 000 8:21

    Škoda, že se člověk o takových akcích dozví až po tom, co se odjely :-(

  • profilová fotka esmo 3.5.2021 000 8:35

    A to je tam ještě všechny pojezdil na malým Piku :D

  • anonymní uživatel Shu Lin 3.5.2021 000 12:42

    pěkná trať

  • anonymní uživatel Josef Jančáry (jancary (a) seznam.cz) 3.5.2021 000 18:12

    Konečně je taky jednou druhej :) Zajímalo by mě, kde ztartil...

  • anonymní uživatel Josef Jančáry (jancary (a) seznam.cz) 3.5.2021 000 18:13

    Aha, už sem si to přečet

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí