MojeKolo

Report: Kouty napsaly tečku za sezónou Czech Downhill Top On Trail Cup

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 27.9.2021

Kouty jsou v českém sjezdu klasikou. Mega klasikou. Posledních pár let na trati pracovala eroze a šlo jí to dobře. Tak dobře, že byla dráha tak rozbitá, že byla skoro nejezditelná. Nutnost zásahu bagrem byla nezbytná. Takže se jelo na "nové" trati. 

Nová dráha, skoro

Na posledním závodě letošního ročníku českého poháru na jezdce čekala nově upravená dráha, trochu upravená. Horní les přepáskován, do zcela nové podoby. Nechyběla spousta kořenů, spousta variant, prostě zde vznikl velmi pěkný úsek. Další novinky byly před příjezdem k Mordoru, zde přibyly nové velké boule, které se daly skočit a získat čas nebo projet a čas ztratit.
Lehoučkou úpravou prošla i část před nájezdem do spodního bukového lesa a v něm pak vzniká poslední změna, krátký prudký hrabankový úsek, to byl jednoznačně balzám na sjezdařovu duši.

 

Kotel na trati

Na tento závod byl cíl posunut co nejníže, doslova až ke spodní stanici přibližovacího vleku. Tak, aby i lidi na náměstíčku slyšeli, že se na kopci něco děje a nalákalo je to k fandění u trati. Lidí kolem trati bylo dost, turisti, co šli nahoru nebo pravý sjezdový fans. Bordel byl místy dost slušný, motorovka, vyvulezy! Tohle na sjezdu slyšet chceš! 
Zaslechnuto mezi vracejícími se fanoušky po závodě: "Mě bolí ruce od toho tleskání." Chválíme, to je správný přístup.

 

Tati, ty chodíš jako babi. Tu taky bolí záda.

Start trati je klasický, několik lavic, dvoják a troják. Lavice easy, troják vyčistit chce koule a dvoják, ten je trochu oříšek. Lehce háže na předek. Nebo spíš těžce. Ve třetí jízdě jej "odjíždím" ve frontflipu, což mne lehce odesílá z pozice závodníka do pozice účastníka. Přežil jsem to jen s mega naraženými a lehce odřenými zády. Díky za chytrou pěnu v páteřáku od Acerbisu. V noci jsem toho moc nenaspal, o to víc jsem se třepal. Díky za Ibuprofen, za moc Ibuprofenů.
Můj mladší syn, když mě ráno viděl, tak hlásí: "Tati, ty chodíš jako babi. Tu taky bolí záda." Trefil to přesně. Myslím, že by jsme s paňmámou měli na toto téma na dlouhé povídání.

 

Ku*va Keli, konečně to vyšlo!

Hlásí na mě z dálky Michal Červenka, týpek, kterej snad nevynechal žádný sjezdový závod od prvopočátku sjezdu. V Koutech se konečně dočkal, semíčko napálil a ve finále ukázal, kdo je tady legenda. Myslím, že ti to všichni přáli!
Jak jeli ostatní si nastuduj ve výsledcích. Ale kategorie Elite ta byla rozhodně nejzajímavější, protože souboj Matěje Charváta s domácím Mikym Nevrklou byl neskutečně vyrovnaný. Nakonec to Miky zvládl a nejstaršího jezdce elity o sekundu porazil.

Výsledky

Future is bright

I v Koutech byla schůzka s pořadatelem Zdeňkem Floriánem, ten nastínil budoucnost. Probírali se témata jako:
Anketa o tom, ve které lokalitě bude mistrovství ČR, to se uskuteční na přelomu června a července 2022. Uvažuje se i o pohárovém závodě v Polsku, v nějakém příhraničním středisku jako je Černá hora, Wisla apod. Zvažuje se i spolupořádání mistrovství se Slováky, v silniční cyklistice to funguje již léta, tak proč by nemohlo i ve sjezdu. Pokud čekáš termínovou listinu, tak ta bude do Vánoc na světě.
Semifinále bylo letos nebodované, to kvůli absenci startovky dle celkového pořadí. Teď se do semifinále startovalo podle náhodného pořadí, do příštího roku se to změní. Možná i více bodovaných jezdců.

 

Děkovačka nesmí chybět

Nejvyšší dík patří Zdenálovi, co on sám s mikro týmem je schopný udělat, je neskutečné. Tolik práce, která není vidět! Jen díky němu český sjezd žije. Zdeňku díky!
Hlavním sponzorem a to nejen cenami, ale i finanční podporou je firma TopOnTrail. Díky partě okolo Vladi Babčaníka. Až budeš kupovat nový boty Fiveten nebo kombinézu Dirtlej, přemýšlej, kdo část zisku vrací zpátky do sportu a kdo ne. Ušetřím ti práci s přemýšlením, kupuj na TopOnTrail!
Stejnej dík patří i Pecovi, speakerovi, je radost ho na závodech poslouchat. A vlastně díky všem, kdo závodí, i těm kdo sjezd jen podporují. Uvidíme se na jaře 2022!

A nešlo by to vylepšit?

A protože jsem byl po celém závodním víkendu málo dobitej, tak jsem se vyválel i když jsem šel fotit. Volba poslat to na loket nebo na objektiv od foťáku byla jednoduchá. Pravej loket vyhrál! Tento víkend už podruhé. Gratulujeme!

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Dan 29.9.2021 000 22:41

    Dobrej report!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí