Enduro2 oznamuje novou destinaci pro rok 2022 - pojede se v Meribelu

Autor: Keli, vydáno: 30.12.2021

Endurový etapák Enduro2, který se jezdí v párec se v létě 2022 přesouvá do nové hostitelské destinace ve francouzských Alpách. V červenci 2022 se sejde 300 jezdců v Meribelu, v centru oblasti známé jako Tři údolí (největší lanovkami propojené lyžařské středisko na světě) na třídenní závodní enduro akci spolu, kterou doplňuje velká dávka pozávodních parties se skvělou atmosférou.
Registrace se otevírá už v neděli 9. ledna 2022 na www.enduro2.fr

Enduro2 si získalo velkou mezinárodní sledovanost, což jistě přispívá k přátelské atmosféře během akce. Každém Enduro2 je otevřeno v podstatě komukoliv, můžeš závodit s partou podobně zaměřených jezdců mnoha národností v široké řadě různých věkových kategorii.

Francie, Švýcarsko, Nový Zéland a zase Francie

Ve své nekonečné honbě za epickými single tracky společně s dobrou náladou večírků uspořádalo Enduro2 několik vydání v destinacích včetně Les Arcs ve Francii; v Davosu ve Švýcarsku a dokonce i v Nelsonu na Novém Zélandu. Ale bez ohledu na destinaci, Enduro2 zůstalo konzistentní ve svém spolehlivém vzoru, který mohutně využívá lyžařských vleků a lanovek a díky nim se jezdci skoro bez námahy dostanou k dlouhým závodním etapám, které jsou převážně daleko od bikeparků.

Přečtěte si loňský report ze závodu Enduro2, který společně jeli Smety a Hradečák zde.

15 erzety, obří převýšení a stále bez na oči

Enduro2 a jeho známý formát "závod na oči" (trénink předem není povolen) bude znovu použit i na akci v Meribelu. Tam můžetě čekat 15 dlouhých rychlostních zkoušek a více než 10 000 m naklesaných výškových metrů během tří dnů. Závody ve formátu párů jsou zvláště vhodné pro formát bez tréninku, protože vedoucí jezdec musí komunikovat se svým partnerem, který ho následuje, aby mohl referovat, co vidí před sebou. Nápaditá týmová taktika může být často k výhodě - nebo spíše k tomu, abyste se na konci erzety pořádně zasmáli, jak to nešlo úplně podle plánu!
Domovská základna Enduro2 byla od svého prvního vydání v roce 2015 vždy v Les Arcs. Rok 2022 bude poprvé, kdy se Enduro2 nebude konat v Les Arcs. Dokáže Enduro2 dostát své předchozí pověsti o dokonalé kvalitě trailů?

Největší změna v historii závodu

Organizátor Ali Jamieson (stejný chlápek co pořádá Trans-Savoie) nám vysvětluje, jak uvažoval o této nečekané změně místa:

"Řeknu vám to na rovinu. Toto je největší novinka, kterou jsme pro Enduro2 oznámili od naší vůbec první akce před 6 lety. Meribel je jedno z mých nejoblíbenějších míst pro jízdu na enduro kole. Myslím, že ne mnoho z vás slyšelo o Meribelu ve spojeni s letní sezonou, natož abyste ho navštívili na kole.
Tým v Meribelu a regionu Tří údolí zaujal proaktivní přístup k používání své skutečně rozsáhlé oblasti, což pro nás naštěstí znamená, že podporují přístup horských kol na stovkách kilometrů neuvěřitelných singletrackových trati v teto oblasti, která je ve skutečnosti největším střediskem na světě spojeným lanovkami."

"Jsem velmi nadšený, že to vše konečně mohu sdílet s účastníky Enduro2. Bylo pro mě těžké nechat si to všechno pro sebe v posledních několika letech, zatímco jsme připravovali vše k zahájení akce.
Klíčovým faktorem, který nám umožnil sestavit vysněný itinerář nacpaný do pouhých tří dnů, bylo domluvení se na speciálním, jednorázovém otevření impozantní lanovky Olympe Telecabine (která obvykle zůstává v letní sezóně uzavřena). S touto lanovkou, kterou máme exkluzivně k dispozici, jsme schopni zpřístupnit další vertikální kilometry singletracků pod střediskem Meribel až do lázeňského města Brides Les Bains v nadmořské výšce 572 m. Zařídili jsme také speciální otevření lanovky Bruyeres II v sousedním Val Thorens, což nám umožnilo terén přístupný lanovkou do nadmořské výšky 2800 m. Zkombinujte tyto dva vleky s desítkami dalších vysokorychlostních vleků, které v létě spojují tato tři obrovská údolí, a začnete chápat, proč věřím, že každý, kdo se zaregistruje, bude nadšený! Rozhodne se nám podařilo zajistit stejně vynikající terén, tak jako v předchozích lokacích Endura2."

Základní informace

  • Termíny: sobota 2. až pondělí 4. července 2022
  • Místo: Meribel & The 3 Valleys, Savoie, Francie
  • 15 obrovských měřených RZ
  • 10 000 m+ celkové klesání; (<1200m celkové stoupání)
  • Kategorie zahrnují týmy dvojic, týmy trojic a možnosti elektrokol.
  • Rozmanitý terén: bikeparkové tratě a přírodní alpské singletracky
  • Závod mezi 468m a 2752m nadmořské výšky
  • Technická obtížnost: určeno pro zkušené jezdci (modré, červené a černé traily)
  • Všechny skoky a dropy lze objet
  • Žádný trénink 
  • Uvolněný formát a silné zaměření na "off-bike" přátelskou atmosféru

Registrace

  • Standardní startovné pro dvojici je 439 EUR 
  • Startovné zahrnuje třídenní permanentku na vleky, každý den závodu oběd v restauraci, after party a bezplatné parkování pro obytná vozidla na celý víkend.
  • Možnost rezervace ubytování a dopravy z letiště (Ženeva) za extra poplatek.
  • Registrace bude otevřena v neděli 9. ledna 2022 na www.enduro2.fr

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí