Společnost Chromag představuje své první kolo s high pivotem

Autor: Keli, vydáno: 1.4.2022

Chromag, značka kol z Whistleru, která je známá především díky svým ocelovým hardtailům, se poprvé vydala na trh s koly s high pivot systémem.

Tohle bude určitě fungovat!

Nějakou dobu jste s výrobou high pivotů otáleli, proč až teď?
No, viděli jsme, jak velký úspěch a publicitu tyto věci získávají na světového poháru, a řekli jsme si proč ne my? Mohli jsme být ve Francii na stupních vítězů, ale nejsme. Jsme v práci.

Takže šlo čistě o výsledek?
Přesně tak. Máme investory, držitele akcií a členy představenstva, kteří vyžadují výsledky a HP (high pivot) byl jedinou cestou, jak se k nim dostat. Tím nechci říct, že by HPHT nemělo i jiné výhody. Přidání o 33 % delšího řetězu nám umožnilo cítit se nedílnou součástí současných celosvětových problémů s dodávkami komponentů. A také HP udělal naše kola ještě těžší.

Kolik času a energie stálo tento projekt?
Očekávali jsme, že budeme strávit roky výzkumem a vývojem HPHT, ale ve skutečnosti to trvalo jen asi 10 minut. Ukázalo se, že HP jsou opravdu jednoduché, vezmete běžný rám s nízko umístěným čepem, mírně ho zvednete a přidáte 27 % k maloobchodní ceně. Navíc jsme high pivot prozíravě zkombinovali i se sedlovou objímkou. Musíme přiznat, že to přidalo dalších pár minut v procesu návrhu, ale poté, co jsme to zapojili do matice nákladů a přínos. Bylo to bez debat, tabulky nelžou. 

Všimli jsme si, že umístění čepu je něco, čemu by se dalo říkat extra vysoké...
Pokud chcete vyvolat nějaký rozruch kolem "extra" vysokého čepu, pak směle do toho. Udělej všechno, aby jsi získal víc kliknutí. To tady v Kanadě říkáme, zeptej se na to kohokoli.

Krása této konstrukce spočívá v tom, že výška čepu přímo souvisí s délkou sedlové trubky. To nemůže být náhoda!

Zvážili jste, že by se do řetězu mohly zachytávat věci?
Jak jsem řekl, vývoj tohoto řešení trval asi 10 minut, opravdu jsme nad tím moc neuvažovali, ale vzhledem k výhodám HPHT si myslíme, že je to jen malá daň.

Nějaké další výhody?
Odstranění sedlových vzpěr a jejich nahrazení přídavnými řetězovými vzpěrami byla jedna z nejchytřejších věcí, které jsme kdy udělali.

Cena High pivot sedlové objímky je aktuálně 69.420 kanadských dolarů a je bohužel je vyprodaná. Její naskladnění očekáváme v okamžiku, kdy Slunce pohltí Zemi, což je zhruba za 7,6 bilionu let. Pro podrobnosti o dostupnosti kontaktujte českého dovozce firmu Protocycles.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel hazoš 2.4.2022 - 9:44

    dobreeeeeej článek kucí! :)))
    Vyhráli jste si!

  • anonymní uživatel Michal (mkarlo (a) seznam.cz) 2.4.2022 - 19:34

    Jako z nudy dobrý, jinak blbost.

  • anonymní uživatel Burdas (burdaburda1 (a) seznam.cz) 3.4.2022 - 6:52

    No kdyz pominu ze vyrobni cena i s praci je max.300 a ze je to uplne k nicemu tak sranda.Jsem zvedav co bude rikat az mu to protahne kule pres tu kladku i s nohavici :-) :-) :-)

  • anonymní uživatel vocas (vocas.com) 3.4.2022 - 10:44

    a datumu jste si vsimli, ze? ;)

  • anonymní uživatel Ludass 3.4.2022 - 14:48

    Indián už stím jezdí nějakej čas...

  • anonymní uživatel šimpanz (šimpywimpy (a) bananovarepublika.cz) 4.4.2022 - 7:52

    Konečně pořádné využití megatrendy hajpajvotu a k tomu na správným typu rámu! Snad ještě tu kladku umístit na kluzák teleskopu...evoluční tip na 1.4.2023. :) Dost dobrý!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí