MojeKolo

Dokument: Kilimanjaro - Tomáš Zejda a Maverick pokořili nejvyšší horu Afriky. Na kolech!

Autor: Keli, vydáno: 24.8.2022

Proč právě Kilimanjaro?
Tomáš: Ani nevím proč, ale když jsem poprvé slyšel o spojení Kilimanjara s kolem, tak mě to hrozně lákalo. Byl jsem tím trošku posedlej a musel jsem to zažít na vlastní kůži. Prostě a jednoduše: Mt. Kilimanjaro, nejvyšší hora Afriky a moje doposud nejvyšší výzva.

Kolik času uplynulo od první myšlenky na Kilimanjaro k odletu?
Tomáš: Tohle byla akce, kterou nenaplánuješ za týden, takže po několika měsících plánování jsme byli ready to go. Ale přišel covid, kterej zastavil všechny aktivity spojeny s cestováním, takže jsme tenhle projekt hodili do šuplíku a čekali na spravnej timing. Mezi tím se stalo dost věci a to třeba navázání spolupráce s firmou Horsefeathers. Ta nakonec hrála dost důležitou roli v tomhle příběhu. To, že máme teďka 40 minut dlouhý dokument děkujeme právě jim.

Jen dva lidi na takový projekt, není to málo?
Tomáš: Nechtěl jsem do toho tahat hodně lidí, protože čím víc lidí, tím víc možnosti, že se něco pokazí. Ondra aka Maverick byla jasná volba, prozatím jsme spolu zažili už dva velký společný výlety. Oba byly naprostá bomba. Takových lidí moc není. Jsem rád, že Maverick vždycky podpoří můj nápad a dá si to trošku v punku, což není pro každýho. Horsefeathers nám ještě přihodil kameramana Patrika Paulinyiho ze Slovenska.

Proč jsi jako výstup z tripu zvolil formu dlouhého dokumentu?
Tomáš:Jsem trošku přesycenej na všechny ty dokonalý videa plný perfektních záběrů při západu slunce. Baví mě přiznat realitu, ukázat, že ne vždy jde vše podle plánu a stejně člověk si to může užít a mít celoživotní zážitek.

Co tě jako první napadlo, když ti Tomáš řekl, že chce, aby jsi jel s ním do Afriky zdolat Kilimajaro?
Ondra: Cheche, no mezi monotonním cinkání opičich činelů v mé hlavě najedou ustálo ticho a já byl jednoznačně přesvědčený, že tenhle náš další příběh bude zase velká sranda a ještě větší vlna improvizace!

Měl jsi nějaké pochyby v průběhu výletu, že jej někdo nebo něco překazí?
Ondra: Když letíš do Afriky, no tak je ti jasný jak to tam vypadá a kdo se o tebe stará. A taky jsem jel já a Tomáš... a tím bylo jasný, že to nepůjde jak po másle.

Jak hodnotíš tenhle výlet s odstupem času?
Ondra: Všechno bylo jak má být. Řešilo se to rok, za tu dobu do toho vletěl i covid a tak myslím, že můžeme být rádi, že tam nebylo tolik turistů, protože to by náš sjezd Kilimanjara dost limitovalo.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí