Tomáš Slavík přiváží stříbro z Crankworxu na Novém Zélandě

Autor: Keli, vydáno: 15.11.2022

Poslední letošní zastávka Crankworx World Tour přinesla opravdu nezvyklou závodní podívanou! V nabitém startovní poli v Dual Slalomu to byl Tomáš Slavík, který zajel dva nejrychlejší časy dne. Ve finále pak po menší chybě přichází o zlato, ale i tak přiváží cenné body a stříbro. Skvělé zakončení této dlouhé sezóny!

"Rotorua je vždycky těžkej závod a jedna z nejnáročnějších zástavek celé Crankworx World Tour a to z mnoha důvodů. Nabušení rideři, těžký povrch, super utažený plochý zatáčky a co mi teda hodně vždy míchá kartama je jetlag, když letím klasicky na poslední chvíli.
Vždycky se snažím jet opatrněji v kvalifikaci, abych neudělal zbytečnou chybu nebo nešel k zemi a pak buduji svoji rychlost nahoru v průběhu závodu. Ovšem už teď od TOP16 musí jet člověk naprostou hranu, jelikož je vše hrozně vyrovnaný a všichni do toho jdou po hlavě už od začátku."

"Probojoval jsem se až do semifinále, kde jsem se postavil po dlouhé době proti Basovi Van Steenbergenovi, kterýho se mi podařilo porazit a ve finále už za odměnu s Jacksonem Frew.
Jackson letěl fakt šíleně, takže jsem věděl, že musím jet úplnou hranu. V první jízdě jsem udělal menší chybu, ale ta pak způsobila další a bylo po nadějích. V druhé jízdě sem si ho za odměnu porazil a tak končím svůj poslední letošní závod na skvělým druhým místě.
Fakt mě to navnadilo a nemůžu se už dočkat dalších závodů Crankworx World Tour v roce 2023. Teď pro mě nastává "offseason", takže mi začíná příprava na ty největší městský sjezdy, který budou mít letos dokonce svoji vlastní světovou tour, která začíná začátkem února 2023! Ale o tom zase přístě... :) Díky všem!"

    

Pro více informací sledujte sociální sítě Tomáše:
tomasslavik.com
facebook.com/tomslavik63
instagram.com/tomasslavik63
youtube.com/tomasslavikdotcom

Photo credit: Graeme Murray/Red Bull Content Pool

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel DD (shop (a) punkbike.org) 15.11.2022 - 10:30

    jak pocitaji viteze? oni scitaji casy? nechce se me to hledat :)

  • anonymní uživatel Ewa Farna (zanusuvagina (a) pokemon.com) 16.11.2022 - 6:47

    Jo klasika, scitacka

  • anonymní uživatel Oppavak 22.11.2022 - 11:13

    Na kterym kole Slavik jezdi, to je ten Marin? To zadni odpruzeni ma nejaky zakladni jednodussi prepakovani nebo tahle znacka to ma vic vychytany?

    • profilová fotka Keli 22.11.2022 000 11:36

      Jezdí na starší verzi Ghost AMR Riot Lector 9

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí