Video: MRSN a jeho Kanadský zápisník - South Chilcotin

Autor: MRSN, kategorie: Video, vydáno: 12.2.2023

Po dlouhých šesti letech jsme se s kameramanem Martinem Vrbickým vrátili do mekky MTB do kanadské Britské Kolumbie. Tenkrát jsme tu natáčeli dokument CanaDream mapující jednotlivé lokality a úroveň ježdění v Kanadě.  Teď a tady stojíme znovu v přesvědčení, že si odvezeme domů záběry do hlavní části připravovaného celovečerního dokumentu o zrodu a vývoji MTB nejen v ČR. Pojďme se společně podívat na osm dílů jako videostory z mé GoPro kamery.  To a mnohem víc jsme zažili během i mezi natáčením dokumentu "Ten, co slaví každý den!" Ten bude mít premiéru v říjnu letošního roku... Náš plán je soustředit se na back country místa a vypustit z hlavy známé lokality, jako je Vancouver a světoborný North Shore nebo Whistler Bikepark.

South Chilcotin

Druhý den nás čeká přechod přes hřeben, tedy spíše několik hřebenů. Oblast South Chilcotin je tak obrovská, že skoro nemáte šanci někoho potkat. I tady v Camel Passu narážíme na problém těžké bagáže, protože není možnost přiblížit se nějak významněji autem. Velký trip tak proběhl bez přítomnosti kamer, ale možná to tak mělo být. Mám s sebou alespoň GoPro, a tak vše důkladně zaznamenávám. Můžeme se více soustředit na samotný výstup a sjezd dolů a užít si ten nezapomenutelný moment volnosti. Bez větších přestávek zdoláváme tuto cestu za necelých deset hodin.

Byl to pro nás naprosto úchvatný zážitek. Tady přišel ten správný pocit, za kterým jsem sem šel, ten, který dotváří obrázek o tom, co je hlavní myšlenkou mountainbikingu. Žádná póza, tohle je reálné. Bez signálu a s bonusem se setkat s grizzlym. Přesně před rokem tu napadl medvěd na trailu bikera, který po převozu vrtulníkem tento attack přežil. Spolehnout se tu můžete jen sami na sebe a na materiál, který si sami vezete s sebou. Tohle je ta nejlepší kombinace a čistá forma bikování, kterou můžete dostat. Byl to famózní náročný výlet, na který nikdy nezapomenu. Ačkoliv pro náš účel, tedy natáčení do dokumentu, byl zcela nepraktický.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí