Novinka: Cannondale Habit - dva modely, jeden na flow traily, druhý na drsnější zacházení

Autor: Keli, vydáno: 4.4.2023

Nejprodávanější řada trailových horských kol značky Cannondale byla osvěžena, inovována a rozšířena o nové modely Habit a Habit LT. Jeden na flow traily, druhý na drsnější zacházení, oba pro maximální zábavu v terénu. Co vše se změnilo? Odpovíme.

Nový Habit - čistě a jednoduše

Společnost Cannondale dnes představila svou novinku v oblasti horských kol, zcela nový model Habit. Habit, nejprodávanější a skvěle hodnocené horské kolo značky Cannondale, bylo výrazně inovováno a vylepšeno. Nyní je k dispozici ve dvou různých konfiguracích: Habit a Habit LT.

   

"Postavili jsme horská kola Habit čistě a jednoduše," řekl Scott Vogelmann, produktový ředitel společnosti Cannondale pro horská kola. "Díky těmto dvěma platformám máme něco pro každý typ jezdce a každý styl jízdy, od hardcore cross-country až k plnohodnotnému závodnímu enduru. Pokud hledáte kolo na super ježdění v terénu, Habit má přesně to, co potřebujete."

   

Habit pro flow, LT pro drsnější zacházení

Habit je určen pro jezdce, kteří hledají plynulost lehkého, rychlého a zábavného trailového kola, zatímco Habit LT je pro ty, kteří se vyžívají v divočejší části spektra trailového ježdění. Obě kola jsou postavena na výrazně přepracovaném rámu, buď celokarbonovém, nebo celohliníkovém, s geometrií a kinematikou odpružení specifickou pro každou velikost. Na kolech najdeme nenápadné prvky, které usnadní život a snadno si je zamilujete. Bez ohledu na to, který z nich si vyberete, je Habit zkonstruován tak, abyste si na trailu užili co nejvíce zábavy.

Habit - rychlý a obratný

Nový model Habit se trefil do černého v kategorii rychlých trailových kol se 130 mm zdvihu vzadu a 140 mm vpředu, a to v lehkém a všestranně schopném balení. Díky úhlu hlavové trubky 65,5° a strmému úhlu sedlové trubky 77,5°, lehkým trailovým komponentům a vhodným kolům a plášťům nabízí dokonalou rovnováhu mezi obratností, stabilitou, efektivitou a hravostí.

 

Habit LT - nebojí se velkých věcí

Naproti tomu Habit LT si klade trochu větší cíle.  Zdvih se zvyšuje na 140 mm vzadu a 150 mm vpředu. Geometrie je o něco volnější (úhel hlavové trubky 64,7° a úhel sedlové trubky 77°) pro větší jistotu v rychlosti a na nerovnostech. Ruku v ruce jde i specifikace, ostřejší komponentová skladba odpovídá jízdním vlastnostem. Agresivní kola a pláště s většími brzdovými kotouči, tlumiče s piggyback rezervoárem a vidlice se silnějšími nohama znamenají, že eLTéčko je připraveno i na nejdivočejší části trailů. Větší tratě, strmější dropy, až po plnohodnotné závodní enduro - tam Habit LT opravdu ožije.

 

Co velikost, to vlastní geometrie

Proportional Response je způsob jak Cannondale řeší různé velikosti. Tato filozofie zajišťuje, že jezdci dostanou ze svého Habita ten nejlepší výkon bez ohledu na svou výšku. Cannondale přizpůsobuje geometrii kola, délku řetězové vzpěry a kinematiku odpružení pro každou velikost rámu. To zajišťuje konzistentní výkon napříč celou řadou kol. Výsledkem jsou kola s větší kontrolou při brzdění, větší efektivitou při šlapání a větší jistotou v rychlosti a větší trakcí v každé situaci.

Drží se standardů, závitový střed, UDH patka...

Oba modely Habit jsou navrženy tak, aby byly jednoduché a snadno se s nimi žilo, a jsou vybaveny standardními metrickými tlumiči, závitovými středy, univerzální patkou přehazovačky SRAM UDH, vnitřním vedením kabelů a 55mm řetězovou linkou pro dostatečný prostor mezi zadní stavbou a pneumatikou.  To vše usnadňuje případný upgrade kola a zároveň minimalizuje nároku při údržbě.

Modelová řada Habit a Habit LT

Nové modely Habit a Habit LT budou k dispozici ve třech karbonových provedeních (Carbon 1, 2 a Carbon LT 1) a třech provedeních z hliníkové slitiny (3, 4 a LT 2), ve velikostech XS-XL.

     

Modely Cannondale Habit

Ceny Habit

Cannondale Habit Carbon Ultimate CIN 259.999 Kč
Cannondale Habit Carbon 1 JDE 159.999 Kč
Cannondale Habit Carbon 2 BPL 124.999 Kč
Cannondale Habit Carbon 2 QSD 124.999 Kč
Cannondale Habit 3 GRY 109.999 Kč
Cannondale Habit 3 PRH 109.999 Kč
Cannondale Habit 4 CRD 79.999 Kč
Cannondale Habit 4 BLK 79.999 Kč
Cannondale Habit Carbon LT 1 CHK  165.999 Kč
Cannondale Habit LT 2 SBK 115.999 Kč

Modely Cannondale Habit LT

Ceny Habit LT

Cannondale Habit Carbon LT 1 CHK  165.999 Kč
Cannondale Habit LT 2 SBK 115.999 Kč

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel mokánek (mocka (a) seznam.cz) 4.4.2023 - 15:44

    ropelát pěkně v newyorku

  • anonymní uživatel Jirka (nozaki (a) seznam.cz) 4.4.2023 - 16:20

    Docela vtipný že nejlevnější Habit 4 stojí jednou tolik, než Canyon Neuron 5. Osazení +, - stejné. Zaměření také také podobné.

    • anonymní uživatel @Jirka 4.4.2023 - 17:33

      jo akorat Habit je tak 4x kvalitnejsi kolo... nebo jinak, Canyon je kvalitou vyrazne podprumerny...

      • anonymní uživatel mokánek (mocka (a) seznam.cz) 5.4.2023 - 8:04

        zas bych to nepřeháněl. Měl jsem tu předešlou carbon verzi a byly s tím pořád nějaký problémy. Kdo dá 80 papírů za tu čtyřku, tomu není pomoci.

      • anonymní uživatel Jirka (nozaki (a) seznam.cz) 14.4.2023 - 13:28

        Kvalitnější? A v čem? Komponenty téměř totožný, obojí na hlíně. Normální člověk si nekoupí cannondale habit 4 v úplným základu za 80. Leda by tu značku miloval a nebo vůbec něměl přehled toho co se na trhu prodává a za kolik.

        • anonymní uživatel Gucci Ferrari 14.4.2023 - 16:33

          No bejt na tom B-TWIN tak je za 40 ale hlavně to osazení člověk pochopí

  • profilová fotka Ondra 4.4.2023 - 21:51

    Canyon je neudržitelné kolo na mnoho let.
    Konstrukce Torque 2018 byla extra fatální, ale u nového modelu se chvástají ocelovýma závitovýma vložkama, jako by vymysleli svatý grál.
    Co to ale pomůže těm, kteří ho už koupili? Ano, prodat dál. Co vy, co máta Teorqua 2018-2019, nebo jak dlouho drželi myšlenku kluzných pouzder?

    • anonymní uživatel honza 5.4.2023 - 13:46

      Nevím jestli jsi nějaký Canyon kdy měl, nebo máš jen naposlouchaný řeči od lidí, co by si nic ,,horšího než Santu" nekoupili a papouškuješ to dál a taky nevím co myslíš ,,extra fatální konstrukcí", ale čistě náhodou Torque 2018 mám a nemám s ním jediný problém, narozdíl třeba od kamaráda, co má stejný ročník GT Force a pořád něco řeší. Jo a kluzná pouzdra měním po cca dvou letech a stojí mě cca 200,-Kč za sadu...

      • anonymní uživatel Ondra 5.4.2023 - 20:28

        Samozřejmě měl - torque 2018. Po každé víkendové náloži v zadní stavbě co praskalo, lupalo a neustále vůle v oblasti té slavné vidličky byl mor. Nakonec poslali nové šrouby s vnitřním závitem + malé šroubky pro sevření toho bushingu…takže jsem patrně jediný nebyl. Problém se závitem v zadní stavbě, kdy mi při povolování právě kus závitu vyjel se šroubem byl taky nic moc. Holt máš třeba štígro, nebo tomu kolu možná nedáváš až tak na prdel..nevím.

  • anonymní uživatel Fuck Shu Lin 5.4.2023 - 5:49

    už se těším na custom stavbu od znojemské rakety!

  • anonymní uživatel burdas (burdaburda1 (a) seznam.cz) 5.4.2023 - 6:28

    Za ty peníze?Svět se v prdel obrací.

  • anonymní uživatel Vojta 5.4.2023 - 13:45

    normální cena kol v dnešní době... tyhle komentáře ohledně cen mi přijdou fakt uplně mimo. Se vschop a začni se víc otáčet at na ty srandy máš a nebo jsou tu kuličky ;-) Podobně si stěžujou hospodský povaleči a sociálně slabší z front na dávky na Fijalovu vládu ... nemůže náhodou i za ty ceny kol ?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí