Ebiky Fantic navazují na letitou tradici z moto světa a jsou Made in Italy

Autor: Keli, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 20.7.2023

Že jste o Fantic nikdy neslyšeli? Pokud nejezdíte na motorkách, tak je to možné. Značka motocyklů Fantic byla založena v roce 1968 v italském městě Barzago. Původně se specializovala na výrobu off-road motocyklů a endur, které díky své výkonnosti a kvalitě získaly popularitu nejen u amatérských jezdců, ale také u profi závodníků. Nyní se Fantic mimo motorek věnuje i elektrokolům.

Silná skupina, Fantic, Bottecchia a F-Moser

Během 70. a 80. let se Fantic stal předním výrobcem motocyklů v kategorii trialu, kde získal mnoho úspěchů. Značka se také rozšířila do dalších oblastí, včetně výroby mopedů a skútrů, které se staly populárními zejména v Evropě. Poté nastaly pro Fantic horší časy, po úpadku byla v roce 2015 značka obnovena a začala se zaměřovat na elektromobilitu, elektrokola nevyjímaje. Silný investor po Fanticu do skupiny zařadil i další velice tradiční italské značky Bottecchia a F-Moser.

Made in Italy

Následoval rychlý růst, v 2015 tvořilo Fantic jen 6 lidí, nyní má 600 zaměstnanců. Fantic navazuje na svoji minulost a vše, od vývoje až po výrobu, probíhá v Itálii. Samotný výrobní závod se nachází ve městě Padova. Fantic se může pyšnit nálepkou Made in Italy, skutečně vyrobeno v Itálii, nikoliv jen smontováno.
Důraz je kladen i na použití co nejvíce komponentů pocházejících z Evropy, ať již to jsou vypletená kola Mavic, odpružení EXT či brzdy Magura.

Motorkovou DNA nezapírají

Silnou stránkou motorek Fantic byla vždy geometrie. Je logické, že svoje zkušenosti přenáší i do ebiků. Přístup Fanticu je trochu odlišný od cyklistických značek. Motorkovou DNA Fantic nezapírá, ba naopak, staví na ni. Mullet setup kol s větším užším předním a menším širším zadním kolem najdeme na většině modelů, k tomu přidejme dostatek zdvihu a kvalitní komponentovou skladbu a máme odpověď na otázku, proč si značka aut Audi vybrala Fantic jako dodavatele svých elektrokol.

ASKO KC, nový dovozce Fantic do ČR

Od letošního roku získala firma Fantic strategického spoluhráče pro český trh, novým dovozcem se stává ASKO KC s.r.o., firma, kterou znají především motorkáři, protože je již od roku 1997 importérem japonských motorek Kawasaki.
Silný hráč na trhu mění v cyklistické branži zažitý přístup "co nepředobjednáš, to nemáš" a bude pro své obchodníky držet velkou skladovou zásobu kol, které budou okamžitě k dispozici.

Portfolio Fantic

Fantic svá elektrokola vyvíjí se stejnou filozofií jako motorky, shrnuje ji čtyřpísmenná zkratka HGME (Handling, Grip, Mileage, Exclusivity) - ovládání, přilnavost, dojezd a exkluzivita. V nabídce najdeme kola do nejtěžšího terénu, přes lehký trailový speciál až po městská kola. To nejzajímavější vybíráme. Kompletní nabídku najdete na fantic-motor.cz.

Light ebike Rampage

Modelová řada Rampage je letošní novinkou v segmentu lehkých elektrokol. Řada kol postavená na motoru TQ HPR50 a baterie o kapacitě 360 Wh nabízí dva hlavní modely - XC a DC, které se liší ve zdvihu odpružení. Model XC má zdvih 120 mm vpředu i vzadu, zatímco model DC nabízí zdvih 140 mm vpředu i vzadu. Základní model řady Rampage je DC 1.4 s hmotností přibližně 17,5 kg, který začíná na ceně 134.900 Kč. Nejdražším modelem v řadě Rampage je XC 1.2 Factory, který se pyšní titulem nejlehčího ebiku v této kategorii. Váží pouhých 15,5 kg.

Zajímá vás jak se na Rampage jezdí? Jaké jsou jeho silné a slabé stránky? Přečti si naši redakční recenzi modelu Fantic Rampage 1.4 SPORT.

    

XEF 1.9, do nejtěžšího terénu

Modelová řada XEF 1.9 je enduro kolo navržené pro jízdu v nejtěžším terénu. Toto kolo je vybaveno zdvihy 190 mm vpředu i vzadu, což z něj činí jedno z enduro kol s nejvyšším zdvihem jednokorunkou na trhu. XEF 1.9 je vybaven motorem Brose S-MAG, který je považován za jeden z nejvýkonnějších elektromotorů na trhu, sekunduje mu baterie s kapacitou 720 Wh. 

All mountain XMF 1.7

Modelová řada XMF 1.7 je navržena jako all mountain kolo, které kombinuje schopnost pohodlně zvládat různé typy terénů. S zdvihy odpružení 170 mm vpředu i vzadu je toto kolo schopné pohodlně překonávat nerovnosti a technické pasáže, zatímco poskytuje dostatečnou ovladatelnost a agilitu na rychlých a technických sjezdech.

 

XTF 1.5 - trailová kola s 150mm

Modelová řada XTF 1.5 je trailové kolo s 150mm zdvihem, poháněné motorem Yamaha PW-X3 s točivým momentem 85 Nm a vybavené baterií o kapacitě 630 Wh. Nabízí velmi pohodlný posed, kvalitní komponenty a zároveň je cenově dostupná.

2v1 F-Moser -  silnička a e-gravel v jednom

Modelová řada F-Moser je inovativním řešením v podobě 2v1 silničního a gravelového kola. Toto kolo je dodáváno s kompletním elektropohonem a baterií pro gravelové dobrodružství. Avšak v balení je také klasické zadní kolo bez motoru, což znamená, že jednoduše vyjmete baterii a přeměníte kolo na lehkou karbonovou silničku. Toto unikátní 2v1 koncept poskytuje jezdcům flexibilitu a možnost přizpůsobit kolo konkrétním potřebám a terénu. Je to ideální volba pro ty, kteří chtějí mít jedno kolo pro více typů jízdy.

 

Do města ve stylu, řada Living

Modelová řada Living je zaměřena na městská kola s důrazem na kvalitní zpracování a povedený design. Kola z řady Living jsou vyrobená s precizností a využívají kvalitních materiálů, což zaručuje jejich dlouhou životnost a odolnost vůči každodennímu používání. Design těchto kol je esteticky příjemný a moderní, ano, počítejte s klasickým italským stylem a elegancí.

 

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Klepalvajcaopařez 20.7.2023 - 9:04

    tak ovšem ten F-Moser je bomba! Akorát by to chtělo omezovač až tak někde u 80 km/h.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí