MojeKolo

Report: SPDH a MSR Kubínská Hola

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 20.7.2009

O uplynulém víkendu na kopec zvaný Kubínska Hola směřovaly kroky všech sjezduchtivých, na místní trati se konalo druhé kolo Slovenského poháru a také i mistrovství Slovenska.

Místní trať patří v současnosti k těm nejtěžším na Slovensku, ale zcela jistě má prim v nejdelší dopravě tatrapomou na start, pro přesun z místa cíle do místa startu je nutno využít dokonce dva vleky. Díky tomuto způsobu dopravy přijede člověk na start krásně rozhýbaný :).

Trať od loňského roku, kdy se zde jel poslední pohárový závod nedoznala mnoha změn, jen se pěkně vyjezdila a na mnoha místech zmizely kameny a stala se lehčí.
To ovšem jen za sucha, které panovalo v pátek a sobotu, kdy se jezdilo za velkého vedra a silně se prášilo. Nicméně svatý Petr se pro letošní sezónu rozhodl, že sjezdové závody se budou jezdit na blátě a ani u tohoto závodu tomu nebylo jinak. Po skončení sobotního tréninku začalo pršet a s různou intenzitou pršelo stále až téměř do konce druhé závodní jízdy v neděli.
Co to udělalo s tratí je zřejmé, staly se z ní bahenní lázně, po kolikáté již letos?

A jdeme k závodů, v kategorii nejmladších, Žáků se rodí nový Filip Polc, jeho jméno je Peter Halagan (Novatec RT). Jeho styl a technika je naprosto neuvěřitelná a na zdejší trati svoje umění zúročil v naprosto bezkonkurenční vítězství a s více jak padesáti sekundovým náskokem získal titul mistra a další pohárový zářez na pažbu. Na druhém místě dojel David Drozd (Polcster Racing) a třetí místo z Polomky obhájil Ondra Zuhla (Cyklo klub Kučera Znojmo).

V ženské kategorii se na start prvního kola postavily čtyři, pro většinu bylo zvládnutí trati velkým oříškem, do finálového kola poté nastoupily pouze dvě. Do cíle první dorazila Radka Sližíková (DH Positive Partizánské) s náskokem, který se asi ani nedá vyjádřit slovy: 03:45,74. Druhou v cíli byla i druhá nastoupivší Lenka Fundáreková (TCK Žilina).





V Masters vládne, pokud neupadne, Peter Drábik (FREERIDE Košice). Zkušenosti z motokrosu uplatnil i zde a s jistým 16 sekundovým náskokem zvítězil před týmovým kolegou Tomášem Vrbovským. Pro bronz si dojel Jarda Chytil (4EVER Cyklo Bulis).

Pro kategorii pevných rámů je tato trať opravdový očistec, na spodní části již síly dost dochází a drncání neustává. Pro Michala Červenku (GT Czech team) to ovšem není problém a drží svoje kolo pod plynem až do cíle. Pro druhé místo s odstupem jedenácti sekund dojíždí další Čech Tomáš Musil (ČERVENKA SUBFORM), třetím do party na stupních vítězů je Radoslav Matis (FREERIDE Košice).





Hobby kategorie byla velmi vyrovnaná, první a druhý dojíždí v jedné sekundě. Šťastnějším v cíli se stal Aleš Hrebík (DH-PRO FREERIDE), se ztrátou 57 setin sukundy doráží Peter Mihok (FREERIDE Košice), třetí je další freerider z Košic Miloš Gregovič.

Kategorie Hobby vyjímečně nebyla nejpočetnější, nejvíce oveček na startu měli Junioři. Nejrychleji zvládnul obě kola Martin Knapec (Novatec RT), svým časem v finále by se dostal v elitě na čtvrté místo, pokud by se bral čas z semi, tak by byl dokonce druhý. Druhým v juniorech byl Erik Kimmel (LARS DH) a třetím pak Adrian Majtánik (Polcster Racing).





A přicházíme k elitní kategorii, otázkou je zda se najde někdo kdo dokáže porazit Filipa Polce, tak jak se to podařilo při prvním poháru v Polomce. Filip je férový a dává ostatním šanci, v semi v první šikmině zkouší alternativní způsob zdolání této překážky zády napřed s kolem za sebou, na první pohled to nevypadá rychlejší, ale Filipův čas v cíli napovídá, že to pomalejší nebylo.
Na druhé kolo se přesouváme do posledního lesa, kde je velké množství kamenů a kořenů a není zde jednoduché udržet ideální stopu a neztrácet rychlost. Pádů je zde nepočetně, Dodo Javorník nechce čekat frontu na wapku a již zde si zkouší umýt kolo v potoce. Dalším z mnoha upadlých v tomto místě je Rosťa Štencel, který na výskoku z lesa chytá pedálem a skok skáče kotoulem plavmo. Poslední kdo tento úsek projíždí je Filip Polc (MS EVIL Racing) a je zřejmé že opravdu umí, ostatně výsledky v cíli to potvrzují. Filip i přes pád ve finále opět nejrychlejší, druhým v cíli je nestárnoucí Vlasta Hynčica (SK Grafobal), na bronzu dojíždí Matej Vitko (FREERIDE Košice).

Při finále elity neprší, proto není třeba otálet a rovnou se vyhlašuje. Hned jak to skončí, svatý Petr bere opět vládu do svých rukou a spouští se opět průtrž mračen, hlavně že se nepráší …





Další kolo Slovenského poháru se uskuteční 9.8. v Plejsech u Krompach.

Kompletní výsledky na www.vos-tpk.sk

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel PIKI 20.7.2009 v 10:35

    Ahoj Lidi kde najdu celkove vysledky z Kubinske Hole.dik

  • anonymní uživatel PipoDH 20.7.2009 v 10:44

    na downhill.sk

  • anonymní uživatel mates 20.7.2009 v 11:52

    polcik na evil parada

  • anonymní uživatel Streetch 20.7.2009 v 15:45

    14 ročný chalan mu to skoro natrel takze tak :) o 6 seklund za nim ...Matej Knapec ...to ej talent

  • anonymní uživatel Bullet 20.7.2009 v 16:04

    kubinska hola je asi naj trat na slovensku je to tam dost good

  • anonymní uživatel totko 20.7.2009 v 19:09

    www.vos-tpk.sk

  • anonymní uživatel LUCIA (LUCINKA7575 (a) AZET.SK) 20.7.2009 v 19:35

    TEN 14-ROčNý CHALAN.. BLíZKY ZNáMY.. DOSť DOBRý..SATááN.. =D

  • anonymní uživatel Píčo (...) 20.7.2009 v 20:09

    keby mate take moznosti ako ten 14rocny chlapec vjeho rokoch tak aj vy ste taky dobry :)

  • anonymní uživatel tomino 20.7.2009 v 20:44

    v semifinale mal o 11 ci kolko stotin horsi cas

  • anonymní uživatel tomino 20.7.2009 v 20:54

    ako polc myslim:D

  • anonymní uživatel mck 20.7.2009 v 21:04

    ani sa nedivim ked je domaci ta co chcece???

  • anonymní uživatel vv 20.7.2009 v 22:16

    ano ale polc spadol

  • anonymní uživatel buchna (jirkabuchacek (a) seznam.cz) 21.7.2009 v 0:33

    dobře on . pěkny fotky v reportu 1 www.youtube.com/...

  • anonymní uživatel LUCINKA (LUCINKA7575 (a) AZET.SK) 21.7.2009 v 9:26

    KEBYžé JE DOMáCI, TáK JE HáDAM Z KUBíNA , NEMYSLíTE..? A ON Z KUBíNA NIEJE...

  • anonymní uživatel andrej (ROCK-MACHINE (a) azet.sk) 21.7.2009 v 13:17

    Sobota bola prilis horuca :D...v prilbe sa potila leben...a nedela prsala tak ppci...a ano je to aj o tom ake mas moznosti...kto ti kupi bajk a tak...ale je to aj o povahe a trosku sibnutosti :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí