Rozhovor: DUAL PRISONS #8 - Tomáš Brožík

Autor: Martin Hůle, kategorie: Rozhovor, vydáno: 29.1.2015

V osmém pokračování seriálu rozhovorů DUAL PRISONS Martin Hůle vyzpovídal jednoho z tvůrců bikeparku v Dobřanech u Plzně a také neúnavného závodníka Tomáše Brožíka.





MH: Co jsi zač?
Čau, jmenuju se Tomáš Brožík, je mi 27 let a žiju v Dobřanech. To je  malý město kousek od Plzně.

MH: Co tě vedlo k tomu, že si začal závodit a co kromě kola děláš?
K závodění mě přivedli rodiče asi v 6 letech a světe div se, byl to bikros. U něj jsem vydržel asi do 12ti let. Poté jsem měl pauzu, ale během téhle pauzy sem viděl v televizi Márošáka jak vyhrává jednu jízdu za druhou na ME v dualu a mimo toho, začal vycházet Dirtbiker, kde byly reportáže ze všech možných závodů a já to hltal s otevřenou hubou. V té době internet nebyl tak rozšířenej jako dneska, takže to byl pro mě jeden z největších  zdrojů informací. Tímto bylo rozhodnuto a v roce 2002 jsem si od táty vyprosil prvního fourcrossáka a jel na první dual do Trutnova. K dualu jsem přidal fourcross a před pár lety taky sjezd a nevyměnil bych to za nic na světě. A co dělám kromě kola? No, tak hlavně si musím vydělávat na chleba, takže makám. Mám svou autoopravnu. Hodně času zabere údržba našeho areálu, kde máme trať a jelikož sem hlavní stavitel, tak puchýře na rukou jsou u mě normální věc. Mám rád sníh a hory, takže prkno a lyže to v zimě jistí. Teď, když byly ty Vánoce, tak sem si pořídil dárek v podobě motorky, která mě taky hodně baví a v neposlední řadě se snažím věnovat přítelkyni.

MH: Nejlepší Dualka tenhle rok?
Samozřejmě ta moje v Dobřanech :-D  Ne, na tuhle otázku nemůžu jednoznačně odpovědět, protože díky úrazu nebo jiným závodům sem jezdil jen na dvou. A to u  mě v Dobřanech a v Praze u Matea. Ale vím, že kluci v Bolce i v Litoměřicích mají dobrý dráhy. Stejně tak, je dobrá trať v Žacléři.





MH: Co oceňuješ na Dual Cupu a co se ti za celou sérii nejvíc líbilo?
Oceňuju už jen to, že celý seriál vůbec vznikl. Jsem za to strašně rád, protože dual mi hodně chyběl a myslím, že nejen mě. Vyplnil tady dost velkou mezeru, která tady vznikla po zániku fourcrossu. A taky si myslím, že to spoustu lidí nakoplo a příští sezonu budou závodit. Ten, kdo si loni vyzkoušel, taky ví, že to jsou pohodový akce.

MH: Máš nějaký tip, co by si rád zlepšil na příští rok v Dualu?
Určitě bych chtěl trošku přiostřit tratě, aby byly těžší, ale zároveň sjízdný i pro lidi, který si to chtějí jen vyzkoušet. Jinak si myslím, že to šlapalo dobře, za což patří velký dík organizátorům.





MH: Plánuješ něco nového na příští sezónu?
Nic novýho neplánuju. Budu se snažit být co nejvíc na závodech nebo v bikeparku. A když se zadaří, tak znova do Whistleru, to je prostě TOP.

MH: Jak se k Vám a Bikeparku staví Dobřany, případně Plzeň?
Tak město Dobřany náš „bikepark“ přímo podporuje. S Plzní nemáme nic společného. Spadáme pod TJ Dobřany, kde máme svůj oddíl. Náš areál je na půdě města. Platíme symbolický nájem, za což moc děkujme. Běžnou údržbu řešíme z vlastní kapsy, ale když potřebujeme větší techniku, tak není s financemi problém.

MH: Slyšel jsem, že máte v plánu trochu překopat Bikepark, můžeš o tom něco prozradit?
Slyšel si dobře. Hodně jsem se inspiroval loni ve Whistleru, takže to chci využít na maximum a postavit novou dualku. Jen co bude trochu sucho tak začnem. Mám v hlavě spoustu nápadů, ale víc neprozradím.





MH: Plánujete při Dualu pořádat i nějaký sranda závod pro děti nebo něco podobného?
V plánu to máme. Byl by to takovej malej pumptrack, ale otázka je, jestli to stihnem.

MH: Co soupeři? Co bys na příští rok změnil? Chceš někomu něco vzkázat?
Soupeři jsou třeba, bez nich by se nedalo závodit :-D Většinou se všichni známe a podle toho taky jezdíme, nikdo se nechce zrakvit. Samozřejmě se najdou vyjímky:-D Něco změnit? Změnit se mi to nepovede, ale vadí mi  přístup některých lidí. Lidí co půl dne sedí u kompu a čumí na bajkový videa, kolo maj pověšený nad postelí, u toho nejnovější pyžamo od troy lee a kritizujou něco, nebo někoho za to, o čem  neví ani půlku pravdy… Takže lidi, buďte rádi, že tady něco je, že se tady něco děje a máte možnosti, který máte! Vemte kolo do ruky a děte dělat to, co vás baví! Ještě bych chtěl poděkovat všem, co mě podporujou a to O'nealu za pěkný oblečení, Cyklo Bartoníček za dobrej servis, rodině, že mi fandí a přítelkyni, že mě maximálně podporuje. Jo a Štasnej Novej rok bez úrazu! Dííík a uvidíme se na závodech.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí