Lokalita: Hubleska Trail Bílovec

Autor: David Škandera, vydáno: 5.5.2015

Bílovci, malém městečku poblíž Ostravy toho moc nenajdete, ale pokud jste bajker a máte rádi hravé tratě, přijdete si určitě na své. V lese za městem, kterému nikdo z místních neřekne jinak než Hubleska se nachází trail bíloveckých kluků, kde poctivě staví a trénují. S nalezením trailu nebudete mít určitě žádný problém a na požádání vám kluci rádi zašlou přesné umístění lokality. Žádný extra kopec nečekejte, ale pomalou línou trať taky ne. Mírný svah je zde vykompenzován velkým počtem skoků, které trať značně zrychlují.





Samotná trať je zde už asi 5 let, ale kdysi to byla jen vymetená cestička a nikde nic. Do podoby, v jaké je teď, se dostala asi dva roky nazpátek, kdy už se zdejší stavitelé trochu rozjezdili a začali pořádně stavět. Nutno zmínit, že celá trať je postavená pouze ve dvou lidech, a to rukama Marka Balhara a Davida Škandery. Až poslední dobou, kdy se začíná jméno této tratě na Moravskoslezsku stále častěji skloňovat, jich chodí stavět více a to především díky hromadným pojezdům, které zde kluci pořádají, kde se běžně sejde skoro 30 bajkerů. Nemůžeme opomenout zmínit Jakuba Ocáska, který se ke klukům přidal loni v létě a od té doby je neodmyslitelným stavitelem této tratě.





Na Hublesce se nacházejí dvě lajny, které se navzájem křižují, začátek je stejný, pak se rozdělí a zase spojí před koncem. Každá z lajn má zhruba 450 metrů, což není zrovna moc, ale trať vám neodpustí ani vteřinu nepozornosti, takže budete pořád ve střehu. Tratě jsou velice rychlé, ale při dobré znalosti terénu a trochy zkušeností není téměř důvod brzdit. Obě lajny začínají dlouhou rovinkou, na které naberete rychlost na první osmimetrák, a pak následují bezprostředně po sobě další 3 skoky s délkou okolo 4 metrů. Zde se tratě rozdělují. První, starší trať, vede klopenkou na další polet mezi stromy, přes menší kořenovou pasáž se dostanete do další klopenky, která vás vyvede na rovinku, po které následuje transfer. Poté vjedete do koryta, ve kterém 3× přejedete ze strany na stranu, než se z něj dostanete ven a na mýtince po korytu se tratě spojují.





Druhá lajna pokračuje po sérii skoků další šestimetrákem, po kterém je nevyužitá rovinka, se kterou ovšem kluci už mají plány. Po rovince přichází klopenka s výskokem, která vás vynese 3m daleko přes hromadu kamení, následuje technický schod, který se dá buď sjet, nebo skočit do transferu a přes step-up se dostáváme na mýtinku, kde se obě lajny spojují. Tratě pokračují přes časově nejnáročnější stavbu na trati, step-down přes šutry do pravotočivé klopenky, po které přichází rovinka a pětimetrák do kořenů. Přes dvě rychlé klopenky se dostáváme k poslednímu skoku bez dopadu, kořenová pasáž a finálová klopka.

Pokud nejsou kluci zrovna někde v parku, tak jsou na trati téměř každý víkend, takže není problém je na tam zastihnout. To ale neznamená, že kromě nich na trati nikoho jiného neuvidíte. Dvakrát v roce zde pořádají hromadné pojezdy s vysokou účastí a především skvělou partou lidí. Myslí se i na nejmenší, kteří zde také jezdí trénovat, proto je na trati dostatek palet, které se mohou vykládat před dopady a také krátký pumptrack, na kterém se vyřádí i starší jezdci. Pokud se vám trať líbí, neváhejte a doražte, kluci jsou za každou návštěvu vděční, kontakt na ně najdete na jejich facebookové stránce.

TĚŠÍME SE NA VAŠI NÁVŠTĚVU!



Chceš představit i svoje místo, kde kopeš a jezdíš? Každá aktivita je vítána a d:key ji podporuje! Napiš, nafoť, natoč svoji dráhu a pošli nám ji do redakčního emailu na info@dolekop.com.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Filip (trubiansky.filip (a) seznam.cz) 5.5.2015 v 13:53

    pecka přijdu se brzo mrknout ;)

  • anonymní uživatel freeridi (lukymsdh (a) seznam.cz) 5.5.2015 v 19:21

    to je fest :)

  • anonymní uživatel Libor Těžký (gazela109 (a) seznam.cz) 5.5.2015 v 20:24

    Super Trail který se stále zvětšuje :-)

  • anonymní uživatel skandy26 5.5.2015 v 20:29

    Děkujeme za zveřejnění !! :) [Hubleska Crew]

  • anonymní uživatel Adisss (adam.matzke (a) seznam.cz) 5.5.2015 v 20:34

    Parádní trail, stojí za návštěvu :-)

  • anonymní uživatel Tomáš (tom.friedel (a) seznam.cz) 5.5.2015 v 21:03

    Supr trail, už se těšim na dalši pojezd

  • anonymní uživatel big-dick 5.5.2015 v 21:13

    Tož maju to tam chalani dobré, su s nima spokojeny. Tak kurde dojeďte všici !

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí