Bikecheck: Commencal Supreme V4 Hugo Robenka

Autor: Čert, kategorie: Bikecheck, vydáno: 2.8.2016

Hugo Robenek je mlaďoch z Ostravy, co jezdí v šíleným stylu, fest rychle a dost často ho potkáte v Bikeparku v Kopřivné. Jezdí tak dobře, že si ho na starost vzal Kamil Tatarkovič a teď jezdí pod jeho dohledem na „jeho“ kole. Jak víme, Kamil se stará o dovoz Commencalu, takže je logické, že jeho DH týmová jednička jezdí na Top DH modelu od téhle značky, Supreme DH V4. A jelikož je to nejenom unikátní kolo, ale ještě ve velice neobvyklém osazení nemohli jsme se mu nepodívat na zoubek.

Čtvrtá generace Supreme je sjezďák jak má být, 63 stupňů hlavový úhel, nízký střed, 220mm zadního zdvihu. Co ho ale odlišuje od konkurence, je jednak kraťoučká zadní stavba 425mm – na dh kolo neuvěřitelně nízké číslo, ale hlavně unikátní řešení velikosti rámů. Rám se nabízí ve velikostech S až XL, ovšem délka sedlové trubky je pořád stejně dlouhá, liší se jenom délka rámu. Takže pokud chcete hravé skákací kolo, abyste mohli předvádět co Remy Metailler, berete menší velikost, pokud striktní závodní DH kolo kterému jde o to jet rychle, jasně saháte po XLku. (I tak se ale jedná spíš o kratší kolo, reach 392mm v Mku je doopravdy málo, pro srovnání bežně bývá reach u nových DH kol okolo 430mm.) K tomu všemu máte možnost výměnných patek, které prodlouží zadní stavbu.

Unikátní je i systém odpružení, přepákovaný jednočep s hlavním čepem proklatě vysoko, těžištěm uloženým proklatě nízko a řetězem taženým vnitřní částí zadní stavby.

A originální je i osazení Hugova kola, tlumení kompletně od Foxu, sjezdová vzduchová 40 vepředu, vzduchový X2 vzadu. Neméně důležité jsou u sjezdu brzdy, proto se o zpomalování, když už je to fakt potřeba, starají brzdy Hope v týmové zelené barvě. A zásadní je i kokpit, v tomto případě komlet od Renthalu včetně měkkých gripů.

Co už je sjezdu míň podstatné, je řazení, proto „jenom“ X7 a stejně tak i kola, ty jsou prostě spotřební materiál, proto výplety dodává „podznačka“ Commencalu, Ride Alpha. Stejnou značku nesou i kliky, sedlovka a sedlo. Zásadní je ovšem obutí, nikoho kdo o ježdění z kopce něco málo ví, proto nepřekvapí použití Minionů DHR II ve směsi Super Tacky.

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka Roman 2.8.2016 v 8:57

    Krásné kolo. Pokud RB nevyrobí DH a budou prachy, tak tohle je kandidát No.1:)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí