Na prezentaci: Scott - má nový Gambler a mnoho zajímavých doplňků

Autor: Keli, vydáno: 14.10.2019

Po několika letech v Trutnově české zastoupení značky Scott změnilo místo své prezentace a přesunulo se do Brna. Na místním výstavišti představilo novinky pro rok 2020. Scott je globální značka, která silně působí v jak cyklistice, tak lyžování či běhání. Nás ale samozřejmě zajímají jen kola a vybavení pro ty akčnější disciplíny horských kol. Tak se na ně podívejme.

Sjezd

Hlavní novinkou v oblasti gravity disciplín je zcela nový sjezdový model Gambler. Ten se svým předchůdcem stejného jména nenese zhola nic společného. Jedná se o velkou novinku, která sice již byla představena v průběhu letošního roku, ale přesto tento model jsme naživo vidět neměli šanci, protože zde v Brně absentoval. V nabídce budou čtyři verze lišící se jak materiálem (karbonová vs. hliníková verze rámu), tak cenou a vybavením. Nicméně ponesou tradiční scottí označení Tuned, 910, 920 a 930. Více o Gamblerovi najdeš v samostatném článku – Novinka: Scott Gambler Tuned – po letech příchází nová generace.

Enduro a trail

Takže pro milovníky ježdění především z kopce zde v oblasti kol nebylo k vidění nic moc nového. Model Ransom byl představen před sezónou 2019 a měli jsme již možnost jej otestovat – Test: SCOTT Ransom 920 – větší brácha Geniuse. Na příští sezónu dostává nové barvy, modifikované osazení, ale jinak je to víceméně stejné kolo.

Ale abychom Scottu nekřivdili, něco na Ransomu nové je, verze Contessa Ransom 910 – specificky dámská verze, 170mm milimetrů vepředu i vzadu, v karbonové verzi se dostaneš na váhu 14,1 kg.

To samé platí i o modelu Genius, ten je na trhu již léta a stále se svojí geometrií nepatří do šrotu – Test: Scott Genius 920 – geniální devětadvacítka.

 

Oblečení

Doplňky a oblečení Scott často patří k přehlíženým. Nicméně tato švýcarská značka má hodně co nabídnout.

U Scottu se můžete doslova obléknout od hlavy až k patě, od helmy až po boty. A dokonce stylově a barevně sladění. Řada Scott Tuned nabídne dres s dlouhým či krátkým rukávem, kalhoty, kraťasy, rukavice, helmy. Zajímavý je reflexní potisk, který ve tmě, při oslnění, odráží světlo. A mimo tuto řadu najdeme i další modelové sety určené pro trail, enduro či sjezd, které jsou k dispozici v mnoha barvách a provedeních. U Scottu si vybere doslova každý.

Zaujala i řada Storm Series, která je určena do deštivých dnů, na výběr jsou jak nepromokavé kraťasy, tak kalhoty, které můžete kombinovat s WP Jacket a být tak v suchu i v největším lijáku. Samozřejmostí jsou přelepené švy, nepromokavé zipy, ale i možnost odvětrání či možnost přetažení kapuce přes přilbu.

 

Obuv

Platformové boty Volt jsou určené pro univerzální použití, street či pumptrack. Vzhledem k jejich určení zaujme systém utahování, BOA Fit L6 kolečko na tomto typu bot nebývá zvykem vídat. Nicméně, určení je jedna věc, použití věc druhá. Volty mají stejnou podrážku – Sticki – jako ostatní platformové boty Scott určené do terénu, takže není důvod je nevytáhnout třeba na traily. Výhodou bude velké odvětrání skrze spoustu malých otvůrků na svršku.

Chrániče

Novinkou v sortimentu je v oblasti ochrany zad páteřák a páteřáková vestička Vanguard Evo Jacket. Obojí využívá tzv. AirFlex technologii kombinující prodyšnost, flexibilitu, kvalitní střih spolu s nejvyšší ochranou.

Chránič páteře nese označení SCOTT Airflex, přičemž samotná nárazy pohlcující deska je vyrobena z materiálu D3o. Kromě ochrany, vesta nabídne i několik kapes a také prostor na vodní vak. K dispozici bude ve velikostech S, M, L, XL za cenu 4.590,–

 

Kolenní chrániče Grenade EVO Hybrid kombinují ochranu plastových chráničů s pohyblivosti pěnových. Přední část chrániče je překryta měkčeným plastem a uvnitř nalezneme pro Scott exkluzivně vyrobenou pěnovou vložku opět z D3o. Nechybí ani stahovací pásky. Cena 3.490,–

Variantou chráničů Grenade je model Zip, který jak již název napovídá umožňuje rozepnutí a snadnější nasazení. Opět velmi podobné parametry jako Hybrid – D3o, stahovací pásky, jen chybí plastové překrytí přední části. Cena 2.690,–

Klasický trailový střih, na nohavičce přišitá D3o pěna nabídne méně ochrany, ale za to nesrovnatelně větší komfort při šlapání – to jsou MISSION PAD EVO. Cena 1.750,–

Integrální helma Nero Plus kombinuje bezpečnost a ventilaci, klasický MIPS pro ochranu mozku proti rotačním silám, zapínání na dvojité D-kroužky, odvětrání řeší proudění vzduchu okolo hlavy – nasávací otvory vepředu vedou vzduch skrze kanálky k sedmi výdechům vzadu a na stranách. Materiál ABS a hmotnost 1220 gramů – inspirace motokrosem je jasná.

Ebike

Genius eRIDE Carbon sází na nový karbonový rám s uzavřeným profilem spodní rámové trubky pro větší tuhost a nižší váhu. Všechny modely budou osazeny baterií o kapacitě 625Wh a navíc umožní montáž další 500Wh baterie.
A nový není jen rám, taktéž pohonná jednotka je nová, Shimano střídá Bosch se svojí novou generací motoru, který je o 48% menší a čtvrtinu lehčí.

 

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Radek 14.10.2019 v 8:55

    Ty jo ten páteřák už je trochu za hranou, ne? Větrání je sice dobrá věc, ale radši bych se přikláněl na stranu bezpečnosti.

  • anonymní uživatel Sniper (Sniper (a) seznam.cz) 14.10.2019 v 14:22

    Radem: Máš strach, že po tobě bude někdo střílet??

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí