Report: Blinduro Léto 2024 - po roční pauze zpět na Bukovce - vyhrál Bláha a Havlická

Autor: Michael Prokop, kategorie: Report, vydáno: 18.6.2024

Blinduro Léto se po roce vrátilo do Ski areálu Buková hora v Orlických horách. Na závodníky čekalo letní počasí, pohodový víkend a samozřejmě krásné traily.

Přes 500 enduristů, tedy plně vyprodaný závod, opět potvrdil statut nejoblíbenějšího seriálu enduro závodů u nás. Z toho skoro 50 ebikerů, což je nový rekord účastníků v závodech s dopomocí motoru! Červnový termín zajistil letní počasí, a tak si milovníci jízdy na oči, čerstvých trailů, endura, dobré nálady a kempování užili tu pravou endurovou atmosféru. V závodě čekalo závodníky každý den 30 km, něco kolem 1000 m výškových metrů a celkem 8 měřených erzet. Pro ebikery Elektro Stage, což byla kombinace výšlapů s trialovými prvky. V celkovém pořádní nakonec zvítězil Vojta Bláha a Kristýna Havlická. 

"Bukovka je dle mého názoru nejlepší kopec v republice. Masivní kopec nabízí spoustu prostoru pro traily. Ale jak to bývá ne vždy přijde shoda s revírníkem. Letos jsme se dokonce nově pohybovali ve třech revírech, tak o to byla domluva náročnější. Ale dle ohlasů po jednotlivých dnech se závod líbil a jednotlivé erzety si všichni parádně užili.  Jsem rád, že to nakonec klaplo s počasím, protože to, co napršelo přes noc ze soboty na neděli jsem dlouho nezažil. Paradoxně nedělní závod nebyl na blátě a traily krásně držely. Pár zranění bylo, ale naštěstí jen menšího charakteru. Záměrně jsem prověřil závodníky šlapavým úsekem v jedné nedělní erzetě, ale myslím, že trochu toho šlapání k enduru patří. Bliduristům se na Bukovce líbí, rádi, bychom v budoucnu připojili i bikefestival nebo spíše testival, kde by si široká veřejnost otestovala kole a ebiky všech výrobců" přiblížil plány spokojený ředitel závodu Michal Prokop. 

Oficiální video Roba Trnky

Vlog Vojty Bláhy

Kompletní výsledky: sportsoft.cz.
Foto: Patrik Procházka

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí