Kamil Tatarkovič - rozhovor

Autor: Štepánisko, vydáno: 16.4.2008

Pro začátek se nám trošku představ.
Jmenuju se Kamil Tatarkovič, pocházím z Olomóca, je mi 22 let a už 17 let jezdím závodně na kole, momentálně hlavně fourcross a když to jde tak i DH. Do toho končím bakalářský studium na FTK v Olomouci.

Po pěti letech na kolech značky Kona, z toho třech v mezinárodním týmu Kona jsi se vrátil zpět do Čech do nového týmu Suzuki RB. Proč?
Těch důvodů bylo víc. Prostě byl konec sezóny a já se začal zajímat o sezónu následující (2008). Snažil jsem se najít tu nejlepší variantu, která by mi nejvíc vyhovovala a nakonec padla volba na tým Suzuki-RB. A do toho všeho se sjezdový tým Kona rozpadl.

Jaká kola máš nyní k dispozici?
Na DH to je Boxter, na 4X Monster HT, na XC/FR tréninky Monster AM a ještě přibude Monster SXF. Vše je osazeno Fox pružením, Easton komponenty, kultovními anglickými brzdami Hope,…

Jaké jsou tvé plány pro letošní sezónu?
Budu se hlavně zaměřovat na fourcross. Rozhodl jsem se, že na MS i na svěťácích dám přednost fourcrossu a sjezd tam nejspíš nepojedu. DH závody pojedu jen ve volných víkendech. Co se týče závodů, tak bych letos rád objel celý svěťák, MS, celý český pohár ve 4X, MČR 4X a DH, Lisabon Downown, Wheel of speed ve Willingenu, pár dalších závodů 4X a DH v Evropě.

Před třemi roky jsem tě viděl na slopestylu v Norimberku a také ses zúčastnil Adidas Slopestylu, od té doby jsi se podobných závodů nezúčastňoval. Proč? Nedostával jsi už pozvánky od pořadatelů nebo nemáš zájem se na takových závodech objevovat, třeba kvůli možnému zranění, které by ti zkazilo sezónu?
Prostě jsem si jen řekl, že to už nemá cenu. Předloni a myslím, že i loni, jsem nějaké pozvání na freeride závody dostal, ale pokud člověk netrénuje triky, což já sem netrénoval, tak tam nemá cenu jezdit. Takže jsem se už nikam moc nehrnul a ono to postupně vymizelo. Každopádně to byla hodně dobrá zkušenost, ale rozhodl jsem se jít směrem závodění a tomu se snažím vše podřídit. To ale neznamená, že si nejdu rád zaskákat, trochu zatrikovat a pobavit se na dirty nebo nějaký freeride lávky, street nebo podobný věci. Stále mě to baví a bavit bude.

Studuješ na Palackého univerzitě v Olomouci. Jaký obor? Dá se studium skloubit s ježděním?
Studuju na FTK UP v Olomouci obor rekreologie. Momentálně už mám za sebou úspěšně bakalářský státnice a letos mě ještě čeká obhajování bakalářské práce, takže to je teď časově už relativně v pohodě. Dřív toho bylo někdy docela dost, ale většina lidí na škole se snažila vyjít vstříc, takže se to dalo zvládat.

Jak trávíš volný čas?
Tak v posledním půlroce hodně času ještě sežrala škola. Do toho zabere dost času trénink, zařizování věcí kolem ježdění, komunikování se sponzorama a podobný věci. Na podzim jsem si konečně koupil pitbike, takže když to jde, pojezdím i na něm. No a potom klasika, nějakej koncert, pokec s kámošem, jednou za čas nějaká party, PC, TV,…

S kolem jsi určitě procestoval kus světa, ať už v rámci závodů nebo zimní přípravy. Kde se ti nejvíce líbilo a kam se vždy rád vracíš?
Těch míst je hodně, kde se mi líbilo. Ale asi největší dojem na mě udělal tréninkový pobyt na Tenerife (Kanárský ostrovy). Seznámil jsem se tam s místníma bikerama a musím říct, že byli fakt úžasní a přátelští. A do toho tam je parádní ježdění. Byl jsem tam zatím jen jednou, ale doufám, že se tam brzo budu most vydat znovu.

Ale na druhou stranu je mnoho míst kde jsi ještě nebyl. Kam by jsi se chtěl jednou podívat, ať už s kolem nebo bez?
Vysněných míst je taky spousta. Hodně mě láká Střední a Jižní Amerika, Asie a Austrálie. Prostě mrknout do úplně jiného prostředí a poznat jinou kulturu.

Obdivuješ někoho z českých nebo zahraničních jezdců?
Asi nejvíc obdivuju Cedrica Graciu, Grega Minnaara a Gee Athertona. Jsou to lidi, kteří umí na kole jezdit rychle DH i 4X, a když je potřeba, tak i různý freeride věci jim nejsou cizí.

Oblíbený film, seriál?
Různý komedie a detektivní příběhy.

Mtb video?
Roam, Collective

Kniha, časopis?
Detektivky, Dirt magazine, FreestyleMotocross, 21.století

Muzika?
Všechno možný – hardcore, rock, hiphop,…záleží vždy na náladě

Trail?
Jakejkoliv DH/FR trail na ostrově Tenerife

--- Více o Kamilovi na jeho webu: http://kamiltatarkovic.com

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel PAJA 16.4.2008 v 5:01

    Pěkné videjko.

  • anonymní uživatel PauliE 16.4.2008 v 7:49

    moc pěkný video..

  • anonymní uživatel Tr4g3d 16.4.2008 v 8:58

    pěkná video niice

  • anonymní uživatel buchna 16.4.2008 v 10:20

    Kamil nejvíc!!!!!=)

  • anonymní uživatel moc 16.4.2008 v 14:01

    pěknej Kamil ...

  • anonymní uživatel pospa 16.4.2008 v 14:32

    ach ty lokální songy :D jinak video doby...

  • anonymní uživatel DD (deathdog (a) punkbike.org) 16.4.2008 v 15:35

    hazy bozi, kamil bozi, strup bozi, skejty bozi

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí