VELO 12/2010

Autor: Keli, vydáno: 26.11.2010

OSOBNOSTI PROSINCOVÉHO VELA: Brian Lopes, Zdeněk Štybar a Alexander Vinokurov.

MĚSÍC S BRIANEM LOPESEM. Rob Trnka vypráví o focení pro světovou MTB hvězdu. Ve svém článku popisuje měsíční soužití s touto výraznou osobností bikové scény, jejich společnou cestu po Kanadě i USA, závody i vyjížďky s dalšími významnými postavami světového bikingu, jako je Wade Simmons, Richie Schley a další. Můžete chtít na vyjížďce lepší společnost?

ZA VINOKUROVEM V MONAKU. Redaktorům Vela se dostalo jedinečné příležitosti setkat se s jednou z největších postav současné silniční cyklistiky Alexandrem Vinokurovem. S Vinem se sešli v Monaku a připravili s ním exkluzivní rozhovor, který vedli nejen o Romanu Kreuzigerovi, čerstvé posile týmu Astana.













SE ŠTYBAREM NA TRÉNINKU – CELÝ ROK. Zajímá vás, jak vypadá Zdeňkova celoroční příprava, ale i fungování jeho týmu? V prosincovém Velu se dozvíte třeba to, že vytrvalostní trénink v sezoně ve Štybarově podání znamená 180 km průměrem okolo 35 km/h. Nechybí ale ani nahlédnutí na to, jak fungují cyklokrosové týmy, jak jsou jezdci financováni.

ŠKOLA JÍZDY POD VEDENÍM MISTRŮ. Základní bikerské dovednosti nově vyučují mistři kola Josef Dressler a Kamil Tatarkovič – první coby lektor pro zvládání situací v pomalé rychlosti, druhý ve vysoké. Nový seriál startuje zatáčkou.

TEST ZIMNÍCH TRETER A NEMÁLO VÝHOD, ALE I NEDOSTATKŮ. Testem prošlo pět párů.













VELO NA TRATI SP V CYKLOKROSU. Jeden z redaktorů bez cyklokrosových zkušeností okusil na vlastní kůži plzeňskou trať. Co v televizi vypadá v podání šampionů jako procházka, procházka rozhodně není pro amatéra či hobby jezdce.

ZAKARPATSKÁ RUS – ALLMOUNTAINOVÁ VÝZVA. Nádherná (U)krajina, značené bikové stezky, minimum civilizace a nepříliš velká vzdálenost pro české a slovenské bikery, to jsou pozitiva Zakarpatské Rusi coby splněného snu o all mountain ježdění.









JAK SE TOČIL TWELVE – autorské nahlédnutí do zákulisí příprav netradičního českého videoprojektu mapujícího jednu sezonu Michala Prokopa.

GIRO HLÁSÍ ZNAČNOU OBTÍŽNOST, na fanoušky čeká v roce 2011 skvělá podívaná – v roce oslav 150. výročí sjednocení Itálie.
Bonus: Roman Kreuziger v rozhovoru o své premiérové účasti v italských etapách.













ROZHOVOR – NEJLEPŠÍ MANŽELÉ ČESKÝCH MTB TRATÍ Karel a Lenka Hartlovi. Ráno vstát v pět hodin, poté osm devět hodin v práci, ve tři už sedět na kole, v devět večer se sejít doma, navečeřet, spát. Den co den. V sobotu vyrazit na závody, v neděli potrénovat, protože je nejvíce volného času. Týden co týden. Najet pětadvacet tisíc kilometrů za rok. Lehce netradiční manželský pár, co říkáte!





VELO 12/2010 v prodeji od 24. listopadu 2010





Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Scoty 26.11.2010 v 21:18

    VELO nemá konkurenci! Téma jak jsem fotil pro Lopese je pro mě osobně veliký tahák!

  • anonymní uživatel milo 27.11.2010 v 11:09

    Sotva mi přišlo tak mám půlku přečtenou :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí