MojeKolo

Woodbike Series 2011 - první informace

Autor: WBS, vydáno: 12.4.2011

Seriál sjezdových závodů v regionu Zlínského kraje vstupuje do své další sezóny. Zkušené pořadatele na již osvědčených tratích doplní parta aktivních bikerů z okolí Slavičína a Valašských Klobouk, která bude mít premiéru se svým závodem pořádaným v nové lokalitě Slopné. Historie zlínské Wood Bike Series sahá až do roku 1987 a v různých odměnách se vyvíjela až do dnešní podoby.




Bikerally
V podstatě jde o specifické odvětví sjezdu horských kol tzv. bikerally. Na rozdíl od klasických downhillových závodů se nezávodí pouze na jedné trati a na jeden čas, ale na více měřených a vyznačených úsecích – rychlostních zkouškách (RZ). Většinou jich bývá 4–5 a vítěze určí celkový součet časů, jako u klasické rally. Tento koncept sjezdových MTB závodů je ojedinělý v celé ČR i na Slovensku. V Evropě pořádá organizace UCC na podobném principu Avalanche Enduro race.





Organizace
Jednotlivé závody WBS organizují pořadatelé s dlouholetými zkušenostmi jak s bikeovými závody, tak i s automobilovými soutěžemi. Samozřejmostí je časomíra TAG Heuer s měřením více RZ současně a zpracováním výsledků on-line, což umožňuje všem divákům na trati v lese i samotným jezdcům pár okamžiků po dojezdu sledovat na internetu, ale i třeba v mobilu, průběžné pořadí na právě probíhající RZ. Elektronická registrace do každého závodu je možná ve vlastní aplikaci na www.bikegeneration.cz.





Opravdu hustí a vyhranění sjezdaři, zakládající si na svých zdvizích, u nás asi spokojeni nebudou. Kdo si však chce zajezdit na technických, zábavných tratích, občas trochu připomínajících fourcross, měl by si do kalendáře poznačit tyto termíny:

WBS #1 30.04. Želechovice
WBS #2 29.05. Slopné
WBS #3 23.07. Lípa nad Dřevnicí
WBS #4 07.08. Luhačovice
WBS #5 20.08. Podkopná Lhota
WBS #6 03.09. Trnava u Zlína
WBS #7 09.10. Otrokovice

Toto zlínské bikerallyové podhoubí dalo vyrůst už mnoha špičkovým sjezdařům, kteří na zdejších tratích a v této disciplíně získávali své první zkušenosti, ještě v juniorských kategoriích. Na všechny bikery čeká záchranáři a sestřičkami perfektně zabezpečená trať, muzika, speaker, občerstvení, dobrá nálada a pohodové závodění.

V loňském ročníku se všem pořadatelům osvědčily bonusy v podobě vloženého závodu buď v Dualu, ve Fourdownu, nebo noční speciálky…





Pro letošní sezonu došlo k drobným změnám v bodování i v pravidlech. Nově je opět po roce vypsaná absolutní klasifikace. Všechny informace k seriálu naleznete na oficiálním webu WBS – www.bikegeneration.cz

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel jose (stetir (a) centrum.sk) 13.4.2011 v 9:46

    tak to sa mi fakt paci ,je to nieco nove v nasich koncinach. SUPER len tak dalej!!!!!!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí