Report + video: Trip do Portes du Soleil

Autor: Ueeeeee, ZR, kategorie: Report, vydáno: 31.8.2012

ikonaPo včerejším první díle je zde druhé a poslední pokračování reportu z tripu do Portes du Soleil. Kromě povídání a fotek, dnes čekejte i velmi podařené dokumentární video.



Ráno se nikam nehrneme a až kolem oběda jdeme jezdit do Les Gets. Zde je míň bahna než v Morzine, ale i tak jsme celí zaprasení, dáváme asi 7 jízd a jdeme domů.

Další den jedeme vyzkoušet tratě do Chatelu. Zde je to hodně rozmanité jsou tu jak velice prudké tratě s roletovými klopenkami tak i hladší úseky plné skoků. Nacházíme tu jeden trail zasazený do lesa, tvořený jen skoky, kde největší má přes 10 m a nedoskočit jej znamená smrt. Dneska to tu jen ohlížíme a Ueeeeee se sem další den chce vrátit a lajnu naskákat. Dáváme ještě pár jízd a přesunujeme se na opalovačku a koupačku k jezeru pod vesnicí Les Lindarets. Během dne jsme se potkali s klukama z Frýdku Místku a domluvili se na večerní grilovačku.



 


Ráno vyrážíme opět do Chatelu a najíždíme další traily, které byly předešlý den kvůli bahnu zavřené a Ueeeeee se dvěma punkáčema s Frýdku naskakuje ty velké skoky na lajně Bosses. Dneska se tu potkáváme i s Oskarem a Markyš Jančíkovýma, kteří si dávali rodinou dovolenou po Itálii a Francii a Chatel byl jejich poslední zastávkou před cestou domů. Po ježdění probíhá zase koupačka u jezera.



 


Po čtyřech dnech ježdění jsme byli už docela zničení, teda až na Bolka, protože ten je nezničitelný, a tak jsme si chtěli dát den volna. Jenomže Ueeeeee si vymyslel, že ve dni volna se půjde proletět nad údolím bikeparku Chatel, což je místní atrakce za 30 E. Bohužel byly ten den v Chatelu jakési oslavy a miliony lidí, a tak jsme v reálu strávili skoro celý den čekáním na sluníčku než si Ueeeeee skočí.





Takže i další den byl pro nás dnem volna, tentokrát skutečným, příjemně stráveným u jezera.
Po dvou dnech zevlování jsme byli zase docela natěšení na ježdění a měli jsme v plánu jet vyzkoušet tratě na druhé straně Morzine pod lanovkou Super-Morzine. Zde jsou sice jen 2 oficiální tratě, ale obě stojí za to. Spousta kořenů a obrovské množství klopenek, ale ne vybržděných jako všude jinde tady to vypadalo jako zrovna postavené. Pro mě to byly dvě nejzábavnější tratě vůbec.



 


Večer se spouští liják, a tak upouštíme plánu jet další den do Champery (až na Bolka) a rozjíždí se celkem večírek.
Ráno vstává jen Bolek a vyráží směr Champery my ostatní si trochu přispáváme a okolo dvanácté vyrážíme na pěší túru na vrchol Pointe de Nyon vysoký 2019 mnm. Cca 1050 m převýšení a stejná porce dolů nám zabírá asi 5 hodin. Dole už bolí nohy fest, ale výlet za to stál.



 


Poslední den máme v plánu zajezdit si na super tratích pod Super-Morzinem a pak ještě jednou v Les Gets. Bohužel po asi dvou hodinách ježdění se spouští liják, a tak vynecháváme Les Gets a jdeme uklidit apík a balit. Potom nás už jen 14 hodin utrpení v autě a okolo páté ranní dojíždíme do ČR.





Letos to pro mě byl asi největší trip, co jsem doposud absolvoval. Ježdění bylo nejlepší, jaké mohlo být a byli jsme i docela dobrá parta, takže co víc si přát. Všem vřele doporučuji zkusit Portes du Soleil – nejlepší ježdění v Evropě. Teda podle Máry je to na Fajťáku stejně lepší.

Text: ZR
Foto, video: Ueeeeee

Diskuze

  • anonymní uživatel Mel 31.8.2012 v 9:25

    Odkud je ta sekvence? Na ten skok jsme tam nikde nenarazili.

  • anonymní uživatel Carys (seven20 (a) volny.cz) 31.8.2012 v 9:49

    velmi povedené, vemlmi.
    Ostatně jako dycky, když je za řídítkama U6e, mužem čekat dobrou akci...
    1.

  • anonymní uživatel Yeaah 31.8.2012 v 13:30

    Super

  • anonymní uživatel Yeaah 31.8.2012 v 13:35

    Kde je ten trail "BOSSES" ? V bikeparku chatel ho nevidim.

  • anonymní uživatel u6e 31.8.2012 v 14:15

    nejmenuje se to Bosses trail, ale jsou tam všude před skokama žlutý trojúhelníkovitý cedulky s nápisem Bosses - je to odbočka z trailu, kterej vede nad trailem, na kterým se nachází známej step up, kterej jde vidět i z lanovky...

  • anonymní uživatel Tom 31.8.2012 v 16:46

    Paráda

  • anonymní uživatel manííík 31.8.2012 v 17:16

    souhlasím s Čárysem =) hele u6e, mohl bys mi prosím, moc prosím moc prozradit, co to vozíš za oakley brýlky a co tam máš za sklo ? jinak ve videu super songy, tak kdybys prozradil i ty =) .......

  • anonymní uživatel u6e (info (a) beachbitch.cz) 31.8.2012 v 17:52

    díky díky kucí :) klasický Oakley MX Crowbar s Fire iridium sklem. Songy: 1. Citizen Cope - Comin back 2. Jaya the Cat - Wilderness.

  • anonymní uživatel Dan (d.reif (a) seznam.cz) 31.8.2012 v 19:03

    Nadhera, skoro si rikam ze az radikalne sestrihany, ale je fakt ze tim padem tam naprosto neni nudna vterina, proste bomba. Kdybych nelezel doma s virozou a kaslem uz bych balil kufr a frrrrrrr tam :-D

  • anonymní uživatel luky vanič-poslední škarmanskej mohykán 31.8.2012 v 20:49

    moc pěkný,fakt že joooooooooooo...

  • anonymní uživatel peto(dude) 31.8.2012 v 21:17

    buduce leto sa mi to crta. Ale champery poharovu trat si nenecham pretiect pomedzi prsty grilovackami/chlastackami a budem tocit hore, dole, hore, dole jazda za jazdou az si nebudem citit prsty.

  • anonymní uživatel vyschlej Bé 31.8.2012 v 22:59

    typuju že hned na podzim bude kolo k mání . :D

  • anonymní uživatel Nopogo 2.9.2012 v 19:36

    super report. jaký jste měli zdvihy? stačilo to nebo to bylo málo?

  • anonymní uživatel Mekule 2.9.2012 v 19:49

    Moc hustěěě!!!

  • anonymní uživatel ZR 4.9.2012 v 11:40

    to Nopogo: ja sem tam mel EN kolo Teocali od Mongoose se zdvihama 15 cm a sjezdaka Boot´r a menil sem to podle toho kam se zrovna jelo. Ueeeeee mel Transitiona s 18 cm a jezdil s tim vsechno a nestezoval si. Ostatni dva meli sjezdaky, ale ti s nama nejeli to enduro okolo Portes. Lepsi je tam mit sjezdaka pokud by sis bral jen jedno kolo.

  • anonymní uživatel Nopogo 10.9.2012 v 17:37

    ZR: ok, diky

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí