Report: Specialized SRAM Enduro Series #1

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 30.4.2013

ikonaPrvní kolo seriálu Specialized SRAM Enduro Series odstartovalo o minulém víkendu v německém Treuchtlingenu, na start se postavilo přes 400 závodníků ze 13-ti zemí na které čekalo 6 RZ a celkových 28 km a 840 výškových me­trů.

Počasí nebylo zrovna na koupání, ale Treuchtlingenu se jezdilo na kole, takže zima se dala přežít. Vzhledem k množství startujících se stalo to, že první startující již byli v cíli všech RZ a někteří zatím čekali na svůj start do závodu – situace velmi dobře známá ze závodů WBS. Měřené závodní etapy vyloženě patřily mezi krátké až sprintové, vítěz závodu Nicolas Lau se na trati v celkovém součtu časů RZ nezdržel ani jedenáct minut. S odstupem 13 sekund dojíždí na druhém místě „Dude of Hazard“ Joe Barnes a další čtyři sekundy ztrácí na svého vítězného týmového kolegu André Wagenknecht.




Při odjezdu na start první RZ panovala v první elitní skupině dobrá nálada



Na start závodu se téměř po desetileté pauze postavila i legenda Bas de Bever, který v kategorii Masters připsal dvě etapová vítězství, ale poté ho zradil materiál a Bas závod nedokončil.

Na dalším enduro závodě byl i Michal Prokop, který se do Německa přesunul po svém vítězství na ústeckém Úl-letu, v Německu dojel Frky na 38. místě.

Michala jsme se samozřejmě zeptali, jak se mu závodilo: „Bylo to celkově v takovém poklidnějším tempu. Kopce tam nejsou tak velký, takže sobotní najíždění erzet vlastně byla taková pohodová 4 hodinová vyjížďka. Erzety spíš kratší, ale dost utáhlý. Na závod na to zapršelo, takže kluzký kameny a kořeny. Jedna erzeta byla vyloženě šlapavá – absolutní rovina.“




Před pár lety velcí soupeři ve fourcrosse, nyní se potkává Joost Wichmann a Michal Prokop i na enduro kolbištích



Michal pokračuje: „Mají trochu jinej systém než Superenduro, účast zas mega, přes 400 závodníků snad ze 13 zemi. V neděli jsem dal tech 6 erzet asi za 2,45h. Poprvý jsem vyzkoušel Stumpjumper Evo 29er. Jinak jsem prvni tri erzety celkem pokazil, párkrát na zemi, takže celkem škoda. Pak uz jsem se dostal do tempa a i když byla ukrutná zima a mel jsem toho plny kecky, tak mě to dost bavilo.“




Joe Barnes na Canyonu zajel pěkné druhé místo, René Wildhaber ve svém první závodě sezóny dojíždí na páté pozici



Další kolo se Specialized SRAM Enduro Series se odehraje již tento pátek a sobotu na italské Gardě.



Foto: Christoph Bayer / christophbayer­.net

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí