MojeKolo

Report: Enduro World Series Val d'Allos

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 2.7.2013

ikonaDruhou zastávkou Světové enduro serie bylo jihofrancouzské lyžařské středisko Val d'Allos, francouzský závod byl velmi odlišný od prvního kola v Punta Ala a to především kvůli absenci tréninku, jelo se „na oči“.

V Punta Ala, to byl spíše klasický mnohokrát najetý downhill s náročnými přejezdy, závodní RZ jezdci trénovali týdny dopředu – druhé kolo bylo jiné, téměř žádné přejezdy, na kopec se jezdci dostali lanovkami a trasy si mohli natrénovat pouze v jedné tréninkové jízdě.

Systém závodu byl naprosto jiný, ale o tom enduro je, nejlepším se může stát ten pouze ten nejuniverzálnější jezdec.





Na jezdce čekaly dva dny závodění, nejrychlejší zvládli šest měřených RZ za hodinu a nějaké drobné. V sobotu se od první RZ na předních místech usadily známé firmy, Clementz, Barel, Vouilloz; v ženách vedla při neúčasti Anne Caroline Chausson Tracy Moseley. Poslední sobotní rychlostní zkouška zamíchala pořadím, když velcí favorité Jerome Clementz, Dan Atherton a Fabien Barel měli defekt a de facto tak ztratili šanci na vítězství.





Díky sobotní ztrátě favoritů se boj o první místo zúžil na dvojici jmen, Jared Graves vs. Nico Vouilloz, tyto dva dělilo jen pár sekund, ostatní jezdci v čele s Gregem Minnaarem ztráceli již téměř dvacet sekund. Přestože v neděli na jezdce čekaly ještě tři měřené RZ a půl hodiny na trati, v celkovém pořadí se již nic nezměnilo a první místa se nelišila od soboty. Enduro World Series Val d'Allos skončilo s následujícími výsledky: 1. Nico Vouilloz , 2. Jared Graves a 3. Greg Minnaar. V ženách byla naprosto neohrožena s více jak minutu a čtvrt velikým náskokem Tracy Moseley, která tak obhájila vítězství z prvního kola v Punta Ala.





Další kolo se jede již již tento víkend, opět ve Francii, tentokrát v Les 2 Alpes v rámci festivalu Crankworx. Jakou bude mít závod podobu je otázkou, nezbývá než si počkat.



Rozhovor v depu, Fab Barel a Nico Vouilloz.
Barel: „tvl, dneska jedeš hroznou kudlu, jak to děláš?
Nico: „držím furt plnej, takto.



Foto: TDG-Photography, Enduro World Series

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Zd. 2.7.2013 v 8:14

    Jen jestli při tom rozhovoru neřešili, že to není žádné enduro, když na kopec vyjeli lanovkou a že ty tratě jsou málo endurové, že je to vlastně takové XC... :-)

  • anonymní uživatel MP 2.7.2013 v 10:31

    :) zdá se mi to moc z kopce, to není Enduro, to už je DH :D

  • anonymní uživatel Kulinský (shit (a) seznam.cz) 2.7.2013 v 12:02

    A není to spíš dirtjump?

  • anonymní uživatel MP 2.7.2013 v 12:10

    Je fakt, že pár skoků jsem tam zahlédl, možná to je fakt dirtjump.

  • anonymní uživatel Kulinský (shit (a) seznam.cz) 2.7.2013 v 12:40

    Já bych dal skoro ruku na to,že jsem tam ve čtvrté minutě zahlídnul borca aj flatovat.

  • anonymní uživatel Maroslaw 2.7.2013 v 14:31

    Takže když sjedu kopec na sjezďáku tak je to sjezd? A když na enduru, tak je to Enduro? Mám v tom zmatek. A ještě ta lanovka k tomu, kdo se v tom má vyznat...

  • anonymní uživatel Kulinský (shit (a) seznam.cz) 2.7.2013 v 15:42

    Mě teď mama poslala do sámošky na rohlíky a kvasnice.Je to do kopca,zpátky pojedu z kopca,vemu si na to svoju skládačku.Jestli se mi v zatáčce nesloží a já to přežiju,do deníčku si večer napíšu,jak jsem si dnes parádně zaenduřil.

  • anonymní uživatel Kulinský (shit (a) seznam.cz) 2.7.2013 v 16:32

    Tak už su zpátky.Cestou mi upadl košík,eště že jsem nevezl mléko.Síťovku jsem dal na řídítka.Sviňa se zamotala do špic,to bylo enduro jak cyp.

  • anonymní uživatel Gennaro 2.7.2013 v 16:34

    cechacky,non capite un cazzo di cosa voglia dire enduro.

  • anonymní uživatel MP 3.7.2013 v 8:21

    Sakra, někdo by v tom měl udělat jasno co to Enduro tedy vlastně je :D hehe.. mě todle taaaak baví :D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí