MojeKolo

Graves a Chausson - první vítězství v EWS

Autor: Keli, vydáno: 14.8.2013

ikonaPáté kolo světové enduro série se jelo jako součást festivalu Crankworx. Své první vítězství získala po zranění navrátivší se Anne Caroline Chausson a poprvé na stupni nejvyšším stál i Jared Graves. Na závodníky čekalo celkem 51 kilometrů z toho 19 km bylo ostrých, na kopec se dostávali jako vlastní silou, tak i za pomoci lanovky. Tratě spolunavrhovala legenda mountainbikového světa Richie Schley.

Tratě v rámci SRAM Canadian Open Enduro, presented by Specialized byly mnoha jezdci označeny jako nejhezčí a zároveň nejtechničtější na kterých se doposavad světové enduro jelo.





„Jsem super šťastná, že jsem zpět na vrcholu,“ říká Anne Caroline Chausson. Po nucené zdravotní pauze se Anne-Caro vrátila v plné síle a skvělé formě. Na druhou Tracy Moseley v součtu všech pěti RZ najela více jak minutu a to se potýkala i s technickými problémy. Čtvrtou etapu dojela bez řetězu a i přesto ji vyhrála, stejně zvítězila v první a druhé RZ.





Jared Graves se ukázal jako skvělý taktik, veškeré úsilí vložil do poslední, nejdelší, etapy, kterou vyhrál s náskokem 24 sekund. Pátá RZ vedla z nejvyššího bodu whistlerského bikeparku z Top Of the World trailu a cíl měla až dole v údolí, deset a půl kilometru, téměř patnáct set metrů převýšení – královská erzeta. „Věděl jsem, že se v páté rychlostce bude rozhodovat, proto jsem jí trénoval nejvíce a věděl přesně kde ušetřit drahocenné sekundy,“ dodává Jared ke svému vítězství.





Smůlu měl Fabien Barel, vedení jeho týmu si špatně vyložilo pravidla o vývozu, který byl zakázán. Krátká jeden a půl kilometru dlouhá projížďka autem ho tak díky pětiminutové penalizaci stála umístění na přední pozicích (bez ní by byl na třetím místě, takto skončil až 49.). I další excelentní Francouz Nico Vouilloz neměl zrovna na růžích ustláno, ustal si na zemi a výsledkem byla zlomená záprstní kůstka a měl po žížalkách.





Jediný český zástupce ve startovní poli. Richard Gasperotti nedokončil pátou RZ – nekonečný trail Top of the World a v celkovém pořadí tak nebyl klasifikován. Svůj výkon Gaspi zhodnotil lakonicky: „Tak ani enduro race Crankworx se neobešel bez technických problémů, já už se na to normálně letos vys..u“.

Diskuze

  • anonymní uživatel HiPP 14.8.2013 v 10:54

    ta reporterka je riadna mrdka :)

  • anonymní uživatel hoffman 14.8.2013 v 14:14

    clementz druhý, neuveriteľné ..

  • anonymní uživatel rx71 18.8.2013 v 12:00

    Len na doplnenie - Barel isiel tych 1,5km po dialnici :), ku comu sa aj priznal, tazko povedat, ci to bol vyvoz/shuttling a bol okolo toho cely humbunk....

  • anonymní uživatel The Skreth 26.8.2013 v 12:45

    Proboha, kdo píše ty reporty? Některé obraty jsou jak z knížky pro děti.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí