WBS 2013 ukončena na Kyčerce

Autor: WBS media, vydáno: 31.10.2013

ikonaBikerallyoví sjezďáci zamířili o posledním říjnovém víkendu do srdce Valašska – Velkých Karlovic, aby se rozloučili s letošní sezonou. V místním bikeparku Kyčerka se uskutečnil finálový závod WBS – Hrbáček servis bikerally 2013.






Vítěz závodu Tomáš Slavík



Vyhlídky meteorologů už před závodem slibovaly, že se finálový závod dočká důstojných podmínek. Nádherné babí léto panovalo v den tréninku a podtrhlo i samotný závodní den v sobotu.




Nej párádička Tomáš Čala



První seznamovací jízdy si mohli jezdci vyzkoušet už v pátek. Načíst ideální stopu a sestavit pomyslný itinerář do hlavy. Tak jako v rally, i tahle bajková rally se jezdí na rychlostní zkoušky – RZ. Kyčerka letos nabízela 4 RZ na třech tratích. Modrý trail bylo třeba pokořit dvakrát, červený a černý po jedné jízdě. Celkem tedy asi 4km měřené, vyčerpávající, závodní jízdy.




Nej foto Adam Březík



O přípravu a úpravu známých trailů se postaral Ondra „Kikin“ Krhánek, který jezdí za kategorii „pevňáků“ a na trati určitě nejde přehlédnout. Šéfem závodu a dirigentem celého seriálu v jedné osobě je Jiří Haferník alias Haff. Kladky vleku se zastavily spolu se stmíváním a traily vydaly poslední trénující… páteční trénink je u konce.




Honzík Mašláň vypuštěn a ještě zadupal!!



Přes 140 vydaných startovních čísel znamenalo velmi slušnou účast, závod se dočkal nebývalému zájmu jezdců. A tak bylo na Kyčerce už od raních hodin velice živo, pasoucí se barany (jsme na Valašsku) vyrušily píšťalky pořadatelů a známý, jedinečný Bérův (Michal Berka) hlas se při moderování nesl po kotárech. Lákadlem závodu byla i přítomnost známých světových tváří jako Tomáš Slavík (mistr světa ve fourcrossu 2010), Tomáš Zejda věnující se Slopestylu či Gabriela Williams, brázdící tratě světových pohárů v DH. A krásné je, že ty samé tratě za stejných podmínek mohli absolvovat i ti nejmenší, kterým snad patří obdiv ještě větší! Nejmladšímu Honzíkovi Mašláňovi (SBT Fryšták) bylo teprve sedm let!





Hned na prvním testu v poslední zatáčce před cílem havaroval junior Adam Březík, který si to rozdává na férovku s Tomem Navrátilem. Kdo bude rychlejší, bere juniorský titul. Oproti druhému průjezdu nechal na zemi osm vteřin. Nejrychlejší čas sice zalítl Tomáš Slavík, ale byl nedočkavý a tak ho penalizace odsunula na čtvrtou pozici za Kruťu, Krybuse a Navrátila. Ve druhé RZ si po pádu nepěkně poranil koleno další letošní „světák“ Martin Kolajík. Vzhledem k tomu, že měl prvenství v letošním seriálu již jisté a obhajobou si zkompletoval hattrick, ani ho to moc nemrzelo a šel slavit. RZ 2 vyhrál Slavík a šel do vedení. V následující RZ si opět upevňuje vedení, byť vyhrál pouze o desetinku před Kruťou. Bříza dalším nejrychlejším časem v juniorech stahuje ztrátu na Toma Navrátila na 2,2s a už je v celkovém pořadí za ním. Poslední RZ byla asi nejpěknější ze všech. Ani na ní nenechá Slavík nikoho pochybovat o svém umění a stává se vítězem závodu: „Je to parádní, že se toho jede tolik, ty kořeny jsou zrádný jako svině, ale nejlepší je poslední černý trail, rychlý a ty dvě lavice tam budu přelítávat tak na pětku:))…“ Na bedně ho po výborném výkonu doprovodili Lukáš Kruťa a David Pala. Březík druhým absolutním časem stáhl svou konečnou ztrátu na Toma Navrátila na rovnou sekundu. A ta rozhodla, že vítězem prestižní juniorské kategorie na Kyčerce ale i v celém seriálu je Tomáš Navrátil z holešovské formace Heartattack racing. Ženy jednoznačně ovládla Gabriela Williams (Cédric Gracia Racing Brigade). Nejrychlejším hardtailem byl Kikin stavitel, ve Střelcích do 15 let zvítězil Matěj Daněk, v Mastrech nad 35 Víťa Malý.

Sobotní den byl neskutečně dlouhý. Vyhlášení závodu, zvolení vítěze BIFU/AGang talent rideru, vyhlášení fotosoutěže a slavnostní vyhlášení seriálu ve všech sedmi kategoriií, už téměř po tmě. Snad jen ten ohňostroj chyběl J. Organizátorsky Kyčerka bez ztráty kytičky. Tyhle závody mají své kouzlo, dělají se z lásky k bajkům a pak to klape… Pořadatelům, sponzorům, závodníkům i všem přítomným samozřejmě velký dík a na shledanou**** v příští sezoně!

Výsledky Hrbáček Bikerally Kyčerka:
1. Tomáš Slavík RSP Mountainbike team 7:05,9
2. Lukáš Kruťa Červenka Subform + 6,4
3. David Pala MS Cyklogat racing +12,5
4. Tomáš Navrátil Heartattack racing +13,0 (1.J)
5. Daniel Krybus Mondraker 661 +13,6





Konečné pořadí seriálu WBS 2013:
Absolutně: 1. Kolajík 190, 2. Šůstek 163, 3. Pala 161
Junioři: 1. Navrátil 228, 2. Březík 222, 3. Čala 186
Muži: 1. Kolajík 190, 2. Pala 177, 3. Kruťa 173
Střelci: 1. Cais 236, 2. Daněk 228, 3. Škarek 197
Hardtail: 1. Králik 240, Suchý 215, 3. Krhánek 212
Masters: 1. Baďura 235, 2. Slovák 202, 3. Sasyn 185
Ženy: 1. Zahnašová 223, 2. Sadílková 195, 3. Hajtrová 107

Více na www.bikegeneration.cz





Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí