MojeKolo

S Milanem Myšíkem o tréninku, sezóně, zranění...

Autor: Keli, vydáno: 21.3.2014

ikonaMilan Myšík letos opět vyrazil za tréninkem na jih Evropy, z desetidenního pobytu natočil video a navíc nám přiblíží svoje plány na sezónu, představí svá nová kola, prozradí, jak se on s malým vzrůstem popasoval s 650b obručemi a mnohem více.



O tréninku
Letos zima přála, že se na kole dalo lítat téměř celou zimu. Já jsem musel na podzim na operaci levého ramene a rekonvalescence trvala 5 měsíců, takže jsem toho moc nenajezdil, a tak jsem opět na jaře vyrazil po roce na jih Evropy trošku potrénovat na 10 dní. Letos jsem nestrávil celý pobyt ve francouzském Sainte Maxime, ale jen pět dnů a zbylých pět dní v italském „enduro ráji“ Finale Ligure.





Do teplých krajin, kde převládají borovice, nízké keře, které když jedeš trail bez rukavic ti to neodpustí a máš ruce pěkně poškrábaný, jsem vyrazil s Ondrou Fialou z našeho týmu (GT KUR SPORT TEAM) a dále nás doplnili Přemek Tejchman, Matěj Matoušek a Marek Krotil. Takže o zábavu nebyla nouze.





Nová kola Těsně před odjezdem mi přišly nové stroje od značky GT, za kterou letos nově jezdím. Na 4X dorazila nová La bomba a na enduro Force Carbon Team 27,5". Na obou kolech jsem odjel téměř na sériovkách, jen na La bombu jsme stihli s taťkou dát pár komponentů, na které jsem léta zvyklý. Z Force jsem měl ale obavy, jelikož jsem prcek a z rozměru kol 27,5 jsem si nebyl moc jistý. Obavy se naplnily po prvním tréninku, že to mám jako 29ku, a že je to na mě velký. Po pár dnech ježdění už jsme si začali tykat a zpětně můžu říct, že Force Carbon Team 27,5 je naprosto boží a to i přesto, že na tom vypadám na 29", ale ty vlastnosti jsou nenahraditelný. 





Zranění ramene
Celé soustředění jsem jezdil na jistotu, tak abych si nepřivodil nějaké zranění jako loni (vyhozené rameno a přetrhané vazy). Jenže ve Finale Ligure jsem jel za Michalem Prokopem, který za námi na pár dní přijel a na jednom trailu jsem si škrtl levým řídítkem o větev – ani jsem nespadl, ale v tu ránu mi vypadlo pravý rameno, takže jsem musel z kola rychle seskočit, aby to nedopadlo ještě hůř. První prognózy jsou, že to nevypadlo úplně jako loni a za dva týdny bych mohl být zpátky na kole, tak uvidíme.

Letos jen fourcross a enduro
Jak už napověděl odstavec o kolech, letos se zaměřím na fourcrossovou světovou sérii 4X ProTour, kterou bych chtěl objet kompletně a konečně se po dvou letech usadit ve špičce a ne jen, že se mi podaří jeden, dva závody za sezónu. Kromě fourcrossu, ve kterém je bohužel situace taková jaká je a i já vím, že musím koukat jinými směry a ten směr je enduro, do kterého chci letos šlapat a v příštích letech bych se mu chtěl věnovat naplno. Letos mám v plánu objet celou českou Specialized sérii a chtěl bych kompletně objet i nově evropskou sérii, ale jeden závod se kryje s JBC 4X ProTour a za měsíc v Puntě Ale, nevím jak na tom budu s tím ramenem a nerad bych něco uspěchal. Downhill už zcela vypouštím ze seznamu mých závodů.



Takže užívejte jara a hlavně ať se vám vyhýbají zranění.

Myšák – www.facebook.com/MilanMysik61



Do této sezóny vstupuji s těmito sponzory: GT, KUR SPORT, Dakine, Rubena, Bontrager, Muc off, Renthal, 3F, 69slam, My Dear, Gebhardt – všem děkuji za podporu!

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel mirek 21.3.2014 v 7:23

    No nevim nevim ten TRX

  • anonymní uživatel Kaly 21.3.2014 v 11:29

    Mnoho povyku pro nic, to je další Buba nebo co?

  • anonymní uživatel Dan (d.reif82 (a) gmail.com) 22.3.2014 v 22:19

    Volové, tak trénujte taky a můžete mu to natřít na trati... :-D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí