Video: iXS European Downhill Cup 2014 Maribor

Autor: Red Bull, kategorie: Video, vydáno: 23.5.2014

Video shrnutí prvního kola Evropského poháru ve sjezdu ze slovinského Mariboru je zde. A aby to nebylo jen a pouze video, zeptali jsme se nejlepšího Čecha v cíli Ondry Štěpánka (Krabcycles Specialized) na pár otázek týkajících se prvního íikseska.





d:key: Zajel jsi super výsledek, jen o fous od třetího místa, trať v Mariboru patří k tvým oblíbeným?
Ondra Štěpánek: Díky, je to super pocit, chvilku jsem měl i slzičky v očích. Trať v Mariboru se mi velice líbí, protože je to hodě rychlá trať s minimem šlapacích sekcí, což mě vyhovuje. V Mariboru jsem byl podruhé v životě a jsem velice šťastnej, že se mi povedlo zajet tak super výsledek a nechat za sebou velice zvučná jména.





d:key: Podmínky byly dost motokrosové, jezdíš rád na takových sr****ch nebo preferuješ pěkně tvrdou dráhu?
Ondra Štěpánek: Počasí v Mariboru se celkem dost měnilo. Všechny večery pršelo jako prase, takže ráno byla trať pokaždé velice měkká a hodně rychle se vyjížděli obrovské díry. Kvalifikaci jsem jel docela na blátě a ještě k tomu jsem v půlce trati ulomil přehazovačku, ale naštěstí jsem mohl bez šlapání dojet do cíle a bylo z toho 15.místo. Finálovou jízdu jsem jel už na úplném suchu, trať byla o hodně rychlejší. Já osobně sám nevím na čem se mi jezdí líp, asi podle trati a nálady.





d:key: Jak by jsi popsal svoji jízdu, vyšlo vše podle představ nebo jsi udělal i vážnější chyby?
Ondra Štěpánek: Jízda byla dost zajímavá, protože jsem dost dlouho čekal na start, takže jsem byl trošku unavenej z celodenního čekání na jednu jízdu. První polovina trati mi celkem dobře vyšlo, ke konci už to bylo trochu horší, párkrát jsem nechtěně vycvaknul a nemohl zase zpátky nacvaknout. Pár míst jsem celkem dost přebrzdil, ale jinak mi vyšla jízda velice dobře. Doufám že se mi v sezoně bude dařit minimálně stejně dobře jako v Mariboru.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí