Vorsprung Corset Sleeve - votuň lišku!

Autor: Čert, vydáno: 25.2.2015

Ačkoli firma Fox vždy patřila spíše k těm dražším značkám odpružení, lze jejich tlumiče v montážních verzích často najít i na levnějších celoodpružených kolech.
Faktem ale je, že ačkoli jsou náklady na údržbu Foxu poměrně vysoké, s nástupem nových, velkoobjemových tlumičů z řady DebonAir od RS, se tlumiče s liščím ocasem octly v roli spíše podřadného komponentu, který se na kolech často mění jako jedna z prvních věcí. Naštěstí pro Fox, se v kapitalistické Kanadě dalo pár chytrých hlav dohromady a vyprodukovali něco, čemu říkají Corset Sleeve.





Vorsprung Suspension je firma zabývající se tuněním a úpravami tlumičů sídlící přímo ve Whistleru. A jelikož jí nebyl osud mnoha lidí, co si nemůžou po nákupu levnějšího kola ještě kupovat nový tlumič, nabízí novou vzduchovou komoru pro všechny vzduchové tlumiče od Foxu za 150 dolarů!





Corset přidá Foxu větší vzduchovou komoru, daleko větší citlivost a díky spoustě vymezovacích podložek lze ladit i progresivitu do nekonečna. Teda spíš tak dlouho, dokud budete mít peníze na podložky, které se prodávají zvlášť.
Navíc jelikož se celý tuning týká jenom změny vzduchové komory, zvládne ji opravdu každý alespoň trochu zdatný domácí mechanik, protože stačí sundat tlumič, vypustit vzduch, odšroubovat starou vzduchovou komoru, nasunout novou, zašroubovat, nasadit a shredit!
Vorsprung Suspension nabízí spoustu krásných tabulek, proč si Corset koupit, ale pro zjednodušení, díky lepšímu tělu, které je ale kompatibilní s originálními Fox těsněním, je zapotřebí daleko nižší počáteční síla, aby tlumič reagoval, navíc je průběh zdvihu daleko lineárnější. Zkrátka DebonAir pro Fox.





Jak to funguje doopravdy, pro vás máme v plánu zjistit, zůstaňte v pozoru, nedočkavci případně můžou vyzkoušet sami, Vorsprung nabízí Corset Sleeve pro následující tlumiče: Fox Float R, RP, RP2, RP23, RP3, Triad, Fox Float CTD, Fox Float X, Fox DHX Air v rozměrech: 7.50×1.75, 7.50×2.00, 7.875×2.00, 7.875×2.25, 8.50×2.125 (Specialized Enduro), 8.50×2.50

A objednávky můžete cílit sem, samozřejmostí je celosvětový „shipping“.





To, že ale Corset není úplně od věci, dokazuje i reakce firmy Fox, která dva dny na to, co byl tento komponent představen, nechala „uniknout“ první obrázky prototypových tlumičů se zřetelně větší vzduchovou komorou, fotky můžete najít níže. Náhoda? Nebo má vedení lišky vážně strach, že Corset omladí tlumič natolik, že nebude potřeba kupovat nový?



Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel stofan 25.2.2015 v 10:58

    hmm, este nejaky kit na poladenie tlmenia, a mozno to raz bude dobry tlmic :D (moj float ctd...)

  • anonymní uživatel Filda 25.2.2015 v 15:10

    To je sice moc hezký ale v čr to seženu asi tak nikdy

  • anonymní uživatel tonik666 25.2.2015 v 16:14

    bez problemu koupiš přimo od vyrobce

  • anonymní uživatel agrrr 25.2.2015 v 21:27

    tak skurvyt tlmic, co to je za kondom uz len kvoli tomu jak to vypada ble...

  • anonymní uživatel pps 13.4.2018 v 7:03

    Neplánujete náhodou test této věcičky?

  • profilová fotka Keli 13.4.2018 v 7:26

    Nemáme bohužel k dospozici. Takže nikoliv.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí