Report: Enduro X Race Sušice - Prokop suverénně

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 11.5.2015

Česká enduro závodní sezóna byla odstartována na den matek v šumavské Sušici. Za perfektního počasí na šesti rychlostních zkouškách s tratí popralo na 140 závodníků.



Seriál enduro závodů Enduro X Race píše svoji třetí, no spíše druhou sezónu, protože první rok se jel pouze jeden závod, loni tři a letos na závodníky čeká pět klání. Stejně jako v minulosti, tak i letos se začínalo v Šumavě v Sušici.





Sušický závod má jednu z nejhezčích tratí u nás, ne, špatně, má nejhezčí trať, definitivně! Jedná se o přírodní okruh, motající se po kopcích na dohled Sušice. Žádné hvězdicové výjezdy, stejné starty pro všechny rychlostky, prostě jedeš si na výlet a při něm tě několikrát změří. Letos oproti loňskému roku přibyla jedna RZ, takže celkový počet se zastavil na čísle šest. Díky tomu poskočilo i celkové převýšení na 1450 metrů a to vše na 42 kilometrech (dle ofiko měření, my naměřili o trochu méně). Náročnost je tak akorát, kdo se přes zimu a z jara flákal, tak trpěl; kdo něco (aspoň málo) dělal, si dráhu užíval.





Loňský ročník jsem vynechal a tak mohu srovnávat pouze s prvním ročníkem, posun je veliký a výrazný. Na tratích jednotlivých RZ byly eliminovány nesmyslné výjezdy i téměř všechny šlapavé přejezdy a fun factor rázem poskočil o několik levelů výše. Samozřejmě změny proběhly i jinde, dráhy vedou více po singletracích, jsou techničtější a mě osobně hodně bavily. Ale jejich šířka byla velmi malá a možných variant průjezdů bylo minimum, skoro na všech místech byla možná pouze jedna stopa. Najet si zatáčku bylo nemožné, protože drtivá většina stezek byla obskládána kameny a vyjet mimo trail bylo zhola nemožné. Možná jsem ze staré školy, ale jsem zvyklý, že když má skok odraz, tak má i dopad, to mě v Sušici malinko chybělo.





Největší výtky byly slyšet na třetí RZ, když start a dojezd do cíle označí jako nesmysl sami časoměřiči, tak o něčem vypovídá. Startovalo se do kopce, dva poměrně nepříjemné stoupáky a poté následoval velmi technický a opravdu náročný úsek, po jeho zdolání následovalo nekonečné šlapání po dráze, která drncala a vůbec nejela. Přišlo mě to jako umělé natažení délky RZ, škoda ho. Ostatní RZ byly bez výhrad dobré a poslední dvě ze Svatoboru byly vyloženě za odměnu, díky za ně.





Jednou z věcí, které zarazily při registraci, byla výše startovného 550Kč v „předprodeji“ a 690 Kč na místě není málo. Možná kdyby bylo nižší, závod by přilákal více závodníků. Výtkou musí skončit i online registrace, která byla uzavřena dříve než bylo vyznačeno v propozicích, to by se asi stávat nemělo.





Když už jsem u té kritiky, nelze se nezmínit o tréninku. Pokud je oficiální trénink vypsán na sobotu, co dělá 80% startovního pole na trati v pátek? A vývozy autem? Když to pravidla povolují, tak ano, zde v Sušici je povolují. Ale není to už trochu vzdálené původní myšlence endura?





Systém závodu – osobně jej s pevně danými časy startů nemám příliš rád, díky němu mohou a také vznikají krizové situace. Za mě – první start dle času a všechny ostatní, jak dojedeš můžeš jet. Proč? Protože když startuješ za pomalejším jezdcem, kterého v každé RZ předjíždíš, tak je to nebezpečné a stresující. Slabší jedinci to špatně snášejí a po nevhodně zvoleném povelu k uvolnění trati, něco ve smyslu „uhni, k…“, to v cíli RZ vypadalo na inzultaci rychlejšího pomalejším závodníkem. V mnou popsaném systému se s pomalejším jezdcem na druhé RZ domluvíš, pojedeš před ním a všichni budou „happy“.





Nedělní start na hlavním sušickém náměstí byl opět ve velkém stylu, pod nafukovací bránou Scottu vyráželi jezdci vstříc dobrodružství. Ve startovce byly všechny české enduro hvězdy a dal se očekávat litý boj o přední pozice. Po šesti RZ v cíli opět na náměstí bylo jasné, že litý boj příliš nebyl, protože Michal Prokop si na svém spešlu přivezl s evropské enduro série formu a v celkové součtu nadělil druhému Jirkovi Fikejzovi téměř půl minuty. Přéma Tejchman měl ztrátu na druhý flek tři sekundy. V ženách zalétla nejrychleji Elen Římanová, v juniorech pak Martin Peštát, masters Hynek Hájek. Kompletní výsledky najdete zde.





Seriál Enduro X Race pokračuje na konci června (28.6.) v Tatrách, v bikeparku v Bachledové dolině, kde si tvorbu trati vzal na starost Filip Polc, tak se necháme překvapit, co na závodníky vymyslí.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel jarda nesquick cerny (chytni.mys (a) farma.cz) 11.5.2015 v 9:05

    a kde je foto holek, juniorů a seniorů?

  • anonymní uživatel F12 11.5.2015 v 9:27

    s RZ3 souhlasím. Když jsem si jí projížděl v sobotu nečekal sem že je to natažený až takhle daleko kde to opravdu nejelo. To samý začátek RZ4 sem čekal až od kapličky ale tam to tolik nevadilo. RZ5,6 pecka. Celkově to bylo fajn, na Šumavě jsem byl v od čtvrtka ale že se dá jezdit už v pátek sem opravdu netušil.

  • anonymní uživatel Petr 11.5.2015 v 9:47

    K tomu trénování v pátek, někdo to vystihl tím tak, že "když jezdí všichni, co bych nemohl taky". Tady nikdo nebude respektovat pravidla, jsme v ČR. Ale zase na druhou stranu, když traili v Sušici jsou v podstatě celoročně přístupné, všichni vědí kudy závod povede už několik měsíců předem, co by se nemohli jít v pátek "jen tak projet", v rámci tréninku..

  • anonymní uživatel pedro 11.5.2015 v 10:05

    forza Primo !!!

  • anonymní uživatel michna (micha (a) sezna.cz) 12.5.2015 v 0:21

    prema dobrej, pral bych ti lip.. skoda jen ze i dalsi cesti jezdi nejezdej evropsky zavody a honej si trika na domacich tratich, kde predem trenuji..

  • anonymní uživatel syflus 12.5.2015 v 7:58

    fascinujou mě češi nadávající na čechy... čím dál častěji :D

  • anonymní uživatel DHziza 12.5.2015 v 8:37

    Kluci, osobně jsem jel enduro poprvé a náramně sem si ho užil, byla sranda, tratě pěkně byt občas az fakt moc uzke,každopádně pojedu zase a rad. to ze třeba na trojce byla slapava část, no a co. Myslím si, ze enduro je právě o tom, ze ma prověřit komplexní přípravu jezdce.:-) jinak jazyk sem mel az na veste. Co me tak trochu taky vadí je to najizdeni, ale uz to tak je. Osobně bych preferoval povolit jen procházení a jízdu az následně při závodě, to je můj názor. S tim, ze tam někdo přijede o týden dřív, nekomentuju. To bychom mohli debatovat do haleluja :-D enduru zdar.

  • anonymní uživatel tulda 12.5.2015 v 10:13

    Kritiku na RZ3 nechápu, rozhodně byla lepší než loni, šlapavej úsek zábavnější. To, že se nevalí pořád z kopce je fajn, aspoň to provětrá faldíky. Kritizovat nějaký 2 hrboly na startu je uplně mimo. EN naštěstí není DH. Stěžovat si, že byl někdo na trati v pátek? Sice jsem v pátek jezdil někde jinde, ale co je komu do toho, jestli si trať projedu v pátek nebo v pondělí. Je snad nějakej zákaz jezdit na kole v lese? Kdo to tam zná, tak si může RZ drtit celej rok do aleluja a nikdo mu to nemůže zakazovat. Nějak moc to řešíte, místo abyste si užívali pěknýho počasí a super akce, která z mýho pohledu (mezi EN) jako jediná v ČR stojí i za to "drahý" startovný.

  • anonymní uživatel Robert (simice (a) scottsport.cz) 12.5.2015 v 11:37

    Ahoj. Startovné? Na závěr seriálu klidně zveřejníme rozpočet a všechny nákladové položky. Startovné pokrývá cca 50% nákladů, zbytek je na sponzorech. Pokud někdo máte kontakty ve firmách a společnostech, které by seriál podpořily, rád jim jej představím. Dík

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 12.5.2015 v 13:16

    Fakt se tu řeší to, že si někdo najížděl trať? Mohl by mi někdo vysvětlit, co je na tom špatně, děkuju.

  • anonymní uživatel Andy - 720.cz (david.and (a) post.cz) 12.5.2015 v 13:41

    KUbajsz: No to se právě vzdaluješ původní myšlence Endůra.

  • anonymní uživatel syflus 12.5.2015 v 14:01

    myslíš tu původní #enspec myšlenku jak zvýšit obrat a zisky? :D

  • anonymní uživatel stofan 12.5.2015 v 14:52

    startovne 700 stoviek na mieste, mi nepride rozhodne ziadna tragedia...pri tom kolko su schopny ludia nasipat do biku a vybavenia.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 12.5.2015 v 15:44

    hááá Sušici mám rád, tam "rostou dobrý žáby"! kritizovat za najíždění tratě mi přijde jako buzerace, 80% lokálů tam drtí celoročně a pak se zlobí, že jim tam vlezou lufťáci o den dřív. Výše startovného - noo, když na to sponzoři částečně serou, tak se to někde dohnat musí - vyšší vstupné. Ona prostě neni prča sehnat generálního partnera, kterej vyplázne 200 000 - 2 000 000 kč......ona neni prča sehnat ani ty hlavní partnery, který daji třeba 60 000kč.......teď se všichni můžou posrat z Heroes Race, Predator race, Gladiator Race atd.....tam se předháněj o to, kdo bude generální....a na kola zase všeci serou :(

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 12.5.2015 v 15:49

    2 Robert ..... zkus kontaktovat KILPI, ten se v následujících letech bude snažit prosadit v partnerství na sportovních akcích - letos zamýšlí hlavně běžecký závody. Ale Příští rok chtějí prorazit i v MTB. Byla to citlivá informace o který nesměl nikdo vědět, ale já od pana XY z XY mediálky utekl do státního sektoru, takže si teď můžu pustit hubu na špacír.....celý jaro probíhali jednání právě s touhle konkrétní firmou, která do toho chce nasypat hodně peněz. ( přejmenovali obchodní značku a potřebují KILPI dostat do podvědomí veřejnosti ) kdyby cokoli, pište na soukromý mail. Mám teď dost relevantních informací, které by se mohli hodit

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 12.5.2015 v 16:15

    Andy: a co je původní myšlenka endura? :) Já furt přemejšlím jestli nějaký závody zkusit, ale když to tak čtu, tak mi příjde, že je lepší se svézt na kole někde v pěkný přírodě bez lidí nebo na DH na kopci s lanem. Závodím cca 13 let a vždycky bylo naprosto běžný si jet trať najet tejden, dva dny nebo den před závodem... Proto se tak blbě ptám, co je na tom blbýho ...

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 12.5.2015 v 16:25

    KUbajsz: Původně se jezdilo na oči, bez tréninku, vyhrál ten kdo uměl nejlíp číst trať. Je to nejspravedlivější systém pro všechny, všichni mají stejné podmínky.

    Já proti tréninku v oficiálně vypsaný čas nic nemám, ale když už jednou máme pravidla, tak by bylo dobré je dodržovat. My třeba v pátek jeli na spotcheck bikeparku Peklák, protože trénink byl až v sobotu, nikoliv v pátek. A nás z Brna by jako sušické lokály označil asi málokdo :)

  • anonymní uživatel Michal Prokop 12.5.2015 v 16:32

    To: Kubo jses sjezdar a proste to tak mas, ze neumis jezdit na oci, proto musis najizdet trat tejden, dva dny dopredu jak pises. Trenink endura bude vzdycky sporny, dokud nebudou jasna pravidla od poradatele. V Susici byla pro me dost specificka v tom, ze mapa byla snad vydana uz v dubnu pokud se nepletu. Ale kazda serie to ma jinak. Ja myslenku treninku "zavodniho endura" vnimam tak, ze v sobotu trenink v nedeli zavod, tak to aspon je na zavodech ktery jezdim venku /Sram serie, European Enduro/. Proste v patek kdyz znaci trat, jsou traily zavreny a propadl bych se hanbou jezdit "jen tak po lese" jak tu nekdo zminuje. Pak se muzem bavit jeste o shuttlovani, zase bezna praxe je pokud to organizator neurci jinak tak po "public roads" se shuttlovani toleruje, ale ne vsude to jde.
    Myslim, si ,ze to hodne rideru, hlavne ze sjezdarske sceny hroti. Me osobe nebavi najizdet traily tyden dopredu. Idealni kombinace sobota projeti trailu, nedele zavod.
    Samozrejme, ze lokalove budou mit vzdy vyhodu domaciho prostredi, ale kdyz jim organizator zmeni treba jen zatacek, uz to pro ne nemusi byt tak "naucene".

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 12.5.2015 v 16:39

    Michal: Díky za info, na tohle jsem se ptal. :) Jezdit závod na oči je ptákovina. Sobota trenink, neděle závod zní férově. Ale pokud je trat veřejně známá a pravidla to umožnují, tak proč se tam nejet podívat nebo potrébovat dle libosti? Já nechci rejpat, fakt mě to jen zajímalo, jak to vlastně je.

  • anonymní uživatel Robert 12.5.2015 v 17:31

    Mapa závodu, která je zveřejněna předem, je dosti orientační. Najíždět podle ní "stopu" nelze. Připravit každý rok zcela novou trať(kterou nikdo nezná) na tuzemských kopcích a v CHKO nelze též.

  • anonymní uživatel Luďan (ludek.subert (a) seznam.cz) 12.5.2015 v 17:43

    Zavodeni na oci je stejny pro vsechny, hlavne je ale pro vsechny vazne nebezpecny a rozhodne bych netvrdil, ze vyhraje ten, kdo nejlip cte trat. V trenovani predem bych fakt problem nevidel....

  • anonymní uživatel h.mad 12.5.2015 v 18:11

    Na oči jsem jel 2 kamarádský endura a minulej ročník 3 z 5 RZ v Sušici a bavilo mě to moc, organizátoři to měli perfektně značený, nebyl problém. Pokud na trati nebudou velký dvojáky nevidim v jízdě na oči takovej problém.

  • anonymní uživatel DHziza 12.5.2015 v 19:48

    Já říkal, ze o tom můžeme debatovat do haleluja :-D jak se píše níže,lokály bych nechal lokálama, proto se vždy těšíš na svůj místní závod ne?? Startovný mi přijde levné, na motocyklovem enduru sem běžně platil skoro 2 litry ani jsem nemrk. Jinak taky sme si mohli testy procházet pěšky den dva před závody. Na ostro az při závodu. Myslím si, ze vše je na pořadateli závodu co zvolí a na nás jestli si ten závod zajedem :-) natrenovano musíme mít přeci pres zimu :-D

  • anonymní uživatel tcq 12.5.2015 v 21:14

    Robert: Docela by zajimal ten nazor CHKO s cim by meli problem, pokud by trat byla dostatecne utajena pred a zabranilo se jejimu "vyuziti" po zavode. Podle me po dnou dnech za sucha by nebylo poznat, ze se tam neco jelo ...
    Jinak pro me na oci je to nejkrasnejsi, akorat pro ty top jezdce to musi stavet nekdo znalej, my piknici kdyz neco neprecteme tak proste zpomalime :-)

  • anonymní uživatel Zuzu 12.5.2015 v 21:44

    Proc nekomu vadi "najizdeni" trati uz v patek?A ne az v sobotu,objet celou trat a vsechny RZ neni zrovna fyzicky jednoduche a rekl bych ze vyhoda prislisneho "najizdeni" trate je potom diskutabilni...Spis bych se pozastavil nad tim,ze nekdo pouziva auto k vyvozum,aby byl na nedeli "fresh" a jednotlivou RZ si proleti kompletne 3X behem pul hodky, ale v pravidlech to zakazane neni, takze to je vlastne vporadku...:-D

  • anonymní uživatel KOTLETA (mxkotleta (a) atlas.cz) 12.5.2015 v 22:53

    Na oči je to fér, ale zase to ubírá na náročnosti trati, musí být zbytečně bezpečná. Moto enduro se odjakziva jezdi třeba na oči a zásadní úseky si můžeš maximálně projít pěšky, respektive kdyz te bavi chodit tak klidne cely erzety, profici je chodi cely, zavod pak letis na oci a trochu rychleji nez na kole, uvidi te nekdo na rz den pred mas D.A nacasovani prejezdu je taky dobre, at se lidi neflakaj a slapou cely zavod.Lepsi by byly casove kontroly pred rz a start do rz libovolny, aby se predeslo nebezpecnemu predjizdeni, ale to uz by bylo organizacne slozitejsi.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí