Enduro Race Kouty - první pětka o závodě

Autor: Čert, vydáno: 5.6.2015

Jako v případě Enduro X Race Sušice, i tentokrát vám přinášíme názory první pětice jezdců na minulý závod Enduro série. A jako poslední ohlédnutí za kouteckým enduro závodem jsou názory a hodnocení nejrychlejší pětice mužských závodníků kategorie Race, takže slovo má Michal Prokop, Přemek Tejchman, Matej Vitko, Milan Myšík a Ondra Zelený.





Michal Prokop
„Letošní Kouty překvapily! Letos postavil tratě Kamil Tatarkovič a odvedl “good work”. Je prostě vidět, ze když erzety staví člověk, který za s svoji kariéru odjel nespočet závodů, tak to má hlavu a patu. Celkem bylo přichystáno 5 rychlostních zkoušek na 50km okruhu s převýšením 2500m /2× se jelo naštěstí lanovkou/. Takže to opravdu nebylo zadarmo! Sobota klasika najíždění, naštěstí nám lanovka umožnila vývozy, za což jsem byl fakt rád. Perlička soboty bylo zabouchnutí si klíču od auta v dodávce. Naštěstí jsme s Kuba Říha vloupaní do vozu zvládli na jedničku!
V neděli počasí mile překvapilo, v noci sice zapršelo, ale v průběhu závodu trat’ postupně vysychala. Vyhrál jsem 4 z 5ti erzet což mi v cíli přineslo více než 20 vteřin náskoku na druhého Přému Tejchmana.“





Přemek Tejchman se nám vyjádřil rozsáhleji přímo v článku zde.





Třetí flek patří tradičnímu pódiovému účastníkovi, Mateji Vitkovi ze Slovenska
„V Koutech som závodil naposledy predvlani a bol som celkom zvedavý ako budú postavené RS-ky, či sa organizátorom podarí vyhnúť nezmyselným zákrutám a výšlapom a umelému predlžovaniu RS-iek, ktoré si z môjho posledného štartu v Koutech pamätám. Tento rok sa Kamilovi tomu podarilo vyhnúť a postavil veľmi vyvážené RS-ky, v ktorých bola aj technika, aj rozumná miera šlapania, aj "flow“, aj čerstvo vyhrabané pasáže. Jazdenie som si tým pádom viac ako užíval. Dážď v noci pred pretekom, spravil z trati trochu lotériu, nakoľko bolo tažké odhadnúť, či zákruta bude držať alebo šmýkať. Preto som jazdil v nedeľu trocha konzervatívnejšie a snažil sa vyhnúť pádom, čo sa mi podarilo a bolo z toho nakoniec 3. miesto. Takže paráda."





Brambora patří Milanu Myšíkovi, který letos drží parádní formu a hlavně se mu daří vyhýbat pádům, přejeme ať to vydrží!
„Enduro v Koutech bylo absolutně super po všech stránkách. Tratě víceméně spíš sjezdové, ovšem nechybělo šlapání. Kamil Tatarkovič to postavil opravdu hezky. Celý víkend jsem si užil, ježdění s kámošema mě prostě baví!! Kdyby někde bylo o kus mlíka, které vytyčovalo trať víc, asi by to nevadilo. V první RZ kterou jsem jel celkem dobře, jsem chyboval těsně před cílem, kdy jsem si nevšiml jedné branky kousek pod dolní stanicí lanovky a v plné rychlosti ji minul. Tam jsem nabral velkou ztrátou. 2 a 4 RZ mi taky nevyšli úplně podle představ, ve 3 RZ jsem výraznou chybu neudělal, za to v poslední 5 RZ jsem téměř nechyboval, jen sem trefil jeden strom, ale žádná velká ztráta. Se 4.místem extra spokojený nejsem, ale vím kde byly chyby, které mě stály mnoho času. Jediný co mě mrzí, je reakce některých anonymů v debatě pod reportem na d:key, nevím co si ti borci potřebují dokazovat za klávesnicí. Buďte sakra rádi, že někdo pro nás ty závody vůbec dělá a my si tak můžeme užívat ježdění v krásné přírodě!!!“





Páté místo bral nový člen Enduroteamu.cz Ondra Zelený
„Za mě letošní závod v Koutech úplně super uspořádán, parádně poskládané RZ a i fajn počasí vyšlo. Jedině snad za mě, jako "šlapače“ chybělo pár míst z loňska na kterých se muselo přišlápnout. Ale i tak to bylo super a pro všechny stejné, takže za mě velká jednička Kamilovi."





Děkujeme všem z názory a v neděli na Ještědu na dalším kole Enduro série!



Foto: Miloš Lubas

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 5.6.2015 v 14:15

    Hozena rukavice remcalum je velmi dobrý počin. Pěkné zhodnocení a ať se daří ;-)

  • anonymní uživatel BB 6.6.2015 v 10:19

    "se jelo naštěstí lanovkou","Tratě víceméně spíš sjezdové" enduro není sjezd, možná pěkný DH závod s názvem enduro race kouty, jestli dobře čtete tak v těch debatách nikdo nekritizoval úroveň a organizaci ani Kamila Tatarkoviče, ale to, že enduro závod je o něčem jiném než o ježdění v bikeparku. Kritika šla jednoznačně na bosse enduro série.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí