Test: Kellys Noid 70 - za sedmdesát tisíc race ready sjezďák

Autor: Keli, kategorie: Test, vydáno: 6.4.2016

Značka Kellys je na gravity scéně nová, je známá spíše jako producent kol pro XC či maratony, ale i přesto taková značka může na trh přijít s modelem, který je dobrý. Je takový je Kellys Noid?





Vznik
Práce na Noidu v Kellysu začali před víc než dvěma lety, kdy slovenský sjezdař a zároveň produktový manažer v Kellysu Michal Wiesenganger odjezdil v Leogangu několik tréninkových jízd se svým týmem na prototypu sjezdového rámu od taiwanského Kinesisu, s kterým Kellys spolu s GT částečně spolupracuje.





Rám je zaujal po stránce funkčnosti, kdy přinášel nevídanou tuhost, dobrou citlivost po stránce kinematiky a vysokou stabilitu v rozbitých přímých pasážích. Na druhou stranu byl v 26” provedení a potenciálu na případné změny viděli jezdci také dost.





A tak vznikl ze strany jezdců požadavek na novou, upravenou variantu. Inženýři v Kellysu překreslili výrobní výkresy podle nové koncepce a předělali vše od geometrie, vahadel až po generální úpravu přechodu na 27,5“ kola, kterých použití vycházelo z upravené geometrie a jasného požadavku na zvětšení průchodnosti.

Kellys v podstatě udělal za Kinesis vývoj,tato spolupráce byla ovšem oboustranně výhodná – výrobce má vylepšený produkt a naopak Kellys má rám dle svých požadavků a exkluzivitu v rámci drtivé části Evropy.





Jedna věc, za kterou ale budeš tvůrce rámu nenávidět, jsou patky držící zadní osu. Nemají totiž osazení, takže vložení kola do rámu vyžaduje přesnost a pokud ji nemáš, tak aspoň hodně trpělivosti.





Výbava
Matný černý rám s oranžovými detaily je „přepákovaný jednočep“ s hlavním čepem umístěným těsně nad šlapacím středem. Zadní stavba je s tlumičem spojena přes přepákování zajišťující příjemnou progresivitu chodu a to i s „obyčejným“ tlumičem Rock Shox Kage RC. Tomu vepředu sekunduje RockShox Boxxer RC s Motion control patronou – obojí osazeno jak červeným, tak modrým kolečkem – máme jak štělování odskoku, tak komprese. Osobně jsem vozil kompresi na vidlici zcela otevřenou, protože i při jednom clicku už vidlice byla hodně tupá.
A ještě k zadní stavbě, štíhlý vzhled evokuje menší tuhost, ale opak je pravdou, už klasický parkovišťový test – kroucení zadního kolo a rámu ukázal, že se téměř nehne – až docela nečekaně velká tuhost.





Noid 70 je kompletně osazen sadou Shimano Zee, jedinou výjimku tvoří brzdy, ty jsou také od Shimana, ale „pouze“ řada SLX – pouze je v uvozovkách, protože SLX prostě brzdí dobře, navíc s 203mm kotouči. Samozřejmě nemůžete jej srovnávat se čtyřpístovými brzdami od Shimana, výkon je o fous nižší, ale není to tak, že by vás někde nechaly na holičkách a ty jsi brzdil i očima.





Kokpit a sedlovka je v režii Raceface, osmdesátky řídítka jsou přesně co na sjezďáku chceš. Ráfky označené KLS jsou napletena na Shimano Zee nábojích, které jsou určeny pro center-lock kotouče. 2.35 palce široké pláště Schwalbe Magic Mary na sobě nesou značky TrailStar (třísměsové provedení), Tubeless Easy (možnost vozit jako bezdušáky) a SnakeSkin (ochrana proti proříznutí boku).
Cena za celé kolo je lehce pod 70000 korunami českými. A za svých sedm pětek dostanete výbornou váhu – 17,5 kg ve velikosti L, kterou jsem testoval.

Na dráze
Musím říct, že jsem měl z jízdních vlastností obavy. Nedávno jsme testovali podobné kolo, taktéž sjezdovou prvotinu jednoho výrobce z našeho regionu a byla to jedním slovem tragédie – naštěstí u Kellyse toto neplatí. První jízda a po pár metrech vím, že kolo bude dobré. Není to žádná extra raketa, která by po lehkém sešlápnutí pedálu vystřelila, ale zase není líné – prostě standard.

Když se ale dráha skloní (samozřejmě před jezdeckým umění Keliho, pozn. red.), tak se Noid dostane do svého živlu. První čeho si všimneš je tuhost, kolo je tuhé jak játra skladníků z likérky Drak, nic se pod tebou nekroutí, nežvejká. Kam ho pošleš, tam jede. K tomu napomáhá i hodně dlouhá zadní stavba (452mm) v kombinaci s relativně položenou hlavovkou trubkou (64 stupňů). Z kola to dělá extra stabilní sjezdovou zbraň, kterou jen tak něco nerozhodí. Daní za to je menší ochota zatáčet, toto ale platí obecně a nejen u Noida.





Do vzduchu na skocích jde Noid relativně ochotně, ale dirťák to rozhodně není, dlouhá zadní stavba je cítit – každý sjezdař ví, že ve vzduchu se ztrácí rychlost, takže přeletět jen to nejnutnější, přistát a pokračovat po zemi. Nejlíp se Noid cítí v totálně rozbitém terénu – tam, kde by jsi byl na jiném kole naklepanej jak řízek, si s Noidem vrníš.



Co vytknout? Mnoho toho není, snad jen kratší kliky, i když 170mm je běžná hodnota, kterou vídáme na DH kolech. Za mě musím Kellys hodně pochválit, za relativně málo peněz dostaneš „race ready“ kolo na kterém nemusíš v podstatě nic měnit.





A pokud by ti výbava nižšího Noidu 70 nestačila, tak Kellys nabízí i kolo s vyšším osazením označené jako Noid 90, za 90 tisíc nabízí vidlici RockShox Boxxer Team, Vivid R2C tlumič, výbavu Shimano Saint.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel mike 6.4.2016 v 8:42

    ani zadarmo :D

  • anonymní uživatel h.mad 6.4.2016 v 11:23

    Každý sjezdař ví, že ve vzduchu se ztrácí rychlost... Zajímavý, jakto ?

  • anonymní uživatel david 6.4.2016 v 12:32

    no bohužel ta značka je prostě ...... je to jako rozdíl mezi tlustou holkou a skútrem - na obojím se dá i dobře jezdit ale dokud tě nevidí kamarádi.

  • anonymní uživatel stofan 6.4.2016 v 13:06

    davide nic v zlom, ale to su fakt take vesnicke nazory. pokial to funguje tak je uplne jedno co je to za znacku. sa divim ze z DVO je odvarenych teda tolko ludi ked je to uplne nova znacka co za sebou nema ziadny background...jazdis koli kamaradom alebo koli tomu ze ta to bavi...

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 6.4.2016 v 13:09

    2 h.mad ....ironie, nebo si nechodil na fyziku? :) stačí se podivat na "sjezdařskej" styl a na "slopestylovej" styl. Kluci sice motaji super triky, samý nohandy, nofooty,barspiny a atd. atd., ale ztráceji kinetickou energii. Sjezdař to drtí většinou zalehlej

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 6.4.2016 v 13:10

    2 david.....tady někdo žere Kazmu :)))

  • anonymní uživatel h.mad 6.4.2016 v 13:33

    Ádoš: Mě nejde do hlavy jak můžeš bejt po zemi rychlejší po šutrech a kořenech, kde se k aerodynamickýmu odporu přičítá valivej odpor, kterej ve vzduchu nemáš, ještě když nahodíš super tacky pláště třeba.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 6.4.2016 v 13:52

    2 h.mad
    já bych do toho nemíchal termodynamiku a plachtění :) ono v tom vzduchu (až na prasata s olověnejma koulema) nestrávíš tolik času. Mám na mysli spíš celkovej jízdní styl. Sjezdař je většinou zalehlej, protlumuje, při skocích je většinou zabalenej a skáče s prdelí za zadnim kolem - do horizontály.

    Slopestylař to tlačí spíš hodně do vertikály (aby měl čas dokončit ve vzduchu trik).
    No a na 2km trailu to rázem pak hodí klidně 15 sekund

  • anonymní uživatel Bersekr 6.4.2016 v 13:54

    h.mad> to by zaujimalo aj mna, kazdopadne vzduchom mas obvykle dlhsiu trajektoriu + zrovnat sa na odraze a dopade berie nejake metre a casto aj cas.

  • anonymní uživatel Bersekr 6.4.2016 v 13:56

    ...a potom je tu este Rémy Métailler, ale ten to ma uplne inak :D

  • anonymní uživatel david 6.4.2016 v 14:51

    stofan nic v zlom, ale bohužel to nejsou jenom fakt také vesnické názory, prostě tuhle firmu moc lidi nebere. Kola jsem viděl osobně v praglu na forbikes a jsou určitě super perfektní cena a osazení zkus pro sebe jednoduchej test a zeptej se 20 bikeru zda by si koupily kellyse a jinak nějakej kazma mi je u řitě ani nevím kdo to pořádně je.

  • anonymní uživatel stofan 6.4.2016 v 15:11

    david: promin, ja si vybiram podle funkce, ne podla nazoru bikeru ;) a to ze se mi nekdo bude smiat mi je vazne u prdele, jazdim pre seba a pre zabavu nie pre image a cool factor.

  • anonymní uživatel Pedro Sanchez 6.4.2016 v 15:14

    david> lide kupuji ruzny polsky relativne novy znacky tak proc ne Kellys? Jsou na trhu uz od 90. let myslim, maji uz jiste zkusenosti z bike prumyslu a kdyz vyuzivaji spickove tehcnologie a davaj na to dobry komponenty za ferovy ceny tak proc ne? Taky mi ten nazev pripominal spis Kelly Family nez nejakeho prukopnika MTB ale na to sere pes. Navic ten Void vypada docela dobre.

  • anonymní uživatel david 6.4.2016 v 16:15

    Hej chlapi vždyť to píšu že jsem to viděl i osahal že je to super osazené kolo za ty prachy a mají předělaný rám, tak co mě furt hustíte jenom říkám že ostatní mají plnou hubu keců co je to za čínskou sračku a proto kupujme kellys a všechny rádoby našlapané značky převálcujeme :-) no to pak můžeme polemizovat o značce ctm

  • profilová fotka MIke 7.4.2016 v 8:35

    Maji zajimava videa. Short video z foceni Factory Teamu www.youtube.com/...
    A Noid video ze Saalbachu www.youtube.com/...

  • anonymní uživatel agrrr 7.4.2016 v 9:00

    Ten bajk ma nieco do seba, som radm, ze sa to konecne pohlo na MTB priemysle po CTM aj na Slovensku... len hosi o akych najmodernejsich technologiach je tu rec ? :) Nic proti, ale je to Cina a myslim si, ze pouzivaju maximalne najmodernejsi marketing. Bikec nejdem ani hanobit, ani chvalit. Pre niekoho fajn, pre niekoho nie.

  • anonymní uživatel sfls 7.4.2016 v 14:39

    fajn by bylo kdyby GT, TREK apod. prodávali bajky za 70tis a KELLYS by byl za 50....

  • anonymní uživatel tonyy (tonyy (a) seznam.cz) 7.4.2016 v 17:36

    Koukal jsem na něj na for bikes a vypadá dobre...srat na kecy .vsechno je z číny..až na pár kultovek..a největší tužku.jezdi ty co maj nnejvíc keců

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 7.4.2016 v 18:42

    Každýho věc, já se ale snažim minimalizovat, abych nepodpořil žlutou špínu a klidně mě zabanujte, že jsem xenofobní nacionalista. Vůbec neuznávám multikulturní společnost a transfér technologií.

    Mám snad vzhlížet k tomu, že je číňan, malaysiec, vietnamec pracovitej, skromnej a já nevim co ještě, když jediný co uměj je copy, copy, copy? a kdyby to byla alespoň srovnatelná kvalita! auta, boty, hadry (v případě diskuze na Dolekopu i bike komponenty a celá kola) všechno je to levná náhražka z velmi často pochybných materiálů.

    Pomalu je to vidět už i na "švédskym" SAABU a Volvu. Začíná se objevovat čímdál tím víc článků, že z tradičního Volva bude za 10 - 15 let čínská plechovka. Už teď se při výrobě začíná zavádět víc a víc pracovních postupů "made by china". Jsem rád, že mám ještě poctivou druhou generaci V70.

    Marzocchi se přesunutim výroby taky na pár let úplně odrovnalo. A můžem si za to sami, že to ve velkym kupujem, místo aby se podpořila domácí výroba. Můžete namítnout, že si u nich nechá kompletovat a vyrábět v podstatě celý západní svět. Jenže ty západní firmy si jsou většinou alespoň schopný zajistit odpovídající kvalitu zpracování (a taky z daleka ne vždy). To co jde z Číny rovnou jako čínskej domácí výrobek je hnus a blil bych. A do mě sluníčkáři(černí mravenci), co chtějí v míru žít v jednom mraveništi se zrzavejma mravenečkama. Ostatní při dalšim nákupu zvažte, jestli chcete dál cpát do chřtánu čínský ekonomice. U araba je alespoň dobrý, že je to hloupej, špinavej pes, kterej neumí nic vyrobit, je línej a neumí ani bojovat (viz. nedávnej příklad arabsko-izraelskejch válek v druhý pol. 20.stol)

  • anonymní uživatel adam 7.4.2016 v 18:50

    Ados: ty musis bejt hodne nestasnej clovek.

    Jinak k tomu lítání vzduchem. Tady se nebavíme o nějakým big airu, tech je na dh minimum a vetsinou jsou povinne(resp. se nedaji objet) Kazdej kdo si nekdy zkusil preskocit nejakou tezsi korenitou/kamenitou pasaz, tak jiste vi, ze to je povetsinou rychlejsi.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 7.4.2016 v 19:20

    2 adam
    to máš docela pravdu. Dá se říct,že jsem nešťastnej z toho, že jsou lidi tak blbý, že dopustěj nechat se ekonomicky převálcovat dálnym východem. V běžném, všedním životě si však nepřipadám zdaleka tak nešťastný, jak si mě ve svý hlavě představuješ :-D

  • anonymní uživatel Pedro 7.4.2016 v 19:38

    Ádoš: Já sem třeba nešťastnej z toho, že sem celej ten tvuj slovní potrat přečet:(

  • anonymní uživatel JoeR 7.4.2016 v 19:46

    2 Ádoš: Proč xenofób? To co píšeš by si měl uvědomovat každý. Jinak budeme nešťastní všichni. Kellys? Proč? Protože je levný? Když myslíte.

  • anonymní uživatel Majkl (majkl2009 (a) gmail.com) 7.4.2016 v 19:49

    Taky kdyby se většina věcí nevyráběla v Číně (popř. na Thaiwanu atd.), tak by byly o několik desítek procent dražší a tom to hlavně je. Potom by Kellys nestál 70, ale dejme tomu, že třeba 100-120 a o ostatních značkách nemluvě.

  • anonymní uživatel JoeR 7.4.2016 v 19:58

    To je zajímavé že to dříve šlo a ceny jsou stejné, třeba RockyMountain, Specialized, Cannondale. Po přesunu výroby na východ se změnily akorát tržby majitelům a jako bonus přišli lidi o práci. A tak je to ve všech odvětvích.

  • anonymní uživatel cheap_viagra 7.4.2016 v 20:33

    Pro Pedra: můžeš trochu rozvinout co přesně tě na jeho textu tak rozesmutnilo? Multikulty Evropa je cesta do zadnice, z který nepovede cesta zpět a jak píše Joe - dřív to taky šlo!

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 7.4.2016 v 20:44

    Tvar patek je sice prkotina, ale na druhou stranu, jestli takovou banalitu nedotáhnou do konce, vzbuzuje to minimálně nedůvěru a to je škoda.

  • anonymní uživatel Zikič 7.4.2016 v 20:44

    On se jako někdo směje někomu kvůli značce kola? To bych se dotyčnýmu vysmál na místě :D Hlavně že to jezdí ne?

  • anonymní uživatel h.mad 7.4.2016 v 20:54

    Adam: Konečně někdo pochopil mojí narážku na " létání vzduchem" :-)

  • anonymní uživatel ondras (kolo (a) email.cz) 7.4.2016 v 21:21

    Pokud jde vyjádření o rychlosti ve vzduchu, tak si myslím, že jsou dvě možnosti, bude velkej polet tak to tám pošlu, co nejutlumenějš a pěkně do dopadu, ať sem rychle pryč. Druhá varianta co se týče kořenů a kamenů tak to vidím jako pravej opak, pokud sem to schopnej tak to přeskočim ,aby mě nezastavil, jak tu bylo psáno valivej odpor... To je můj osobní názor, klidně si zahejtujte, mep to nezlomí já mám svůj styl!

  • anonymní uživatel ondras (kolo (a) email.cz) 7.4.2016 v 21:24

    Pokud jde okolo, tak pokud nemam balík na předražený demo a sem například student, proč ne když chci dělat co mi dělá radost,vzrušení a třeba i orgasmus??

  • profilová fotka detleef 8.4.2016 v 0:06

    ados: tohle nejsou parlamentní listy :D

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 8.4.2016 v 7:26

    detleef
    to vím :) ale takovejhle názor na globální situaci jsem tu za těch cca 11 letech, co sem chodim, zplodil asi prvně. FB jsem před lety cíleně smazal, do jinejch diskuzí kromě palba.cz nepřispívám, tak kde si má člověk pobrečet ;)

    ještě pro adama a h.mada - už nevim, jak jednodušeji to popsat, prostě rozdíl mezi agresivnim, dravym stylem a dirtovym/slopestylovym stylem. Nemíchejte do toho přeskakování v rockgardenech.....to je snad automatické i u dravého agresivního tipu jízdy. Pokud v těch jednotlivejch stylech nevidíte rozdíl, tak jsem kluci asi z jiný planety a nemá smysl se v tom dál pitvat, protože se asi nepochopíme ;) a pro Pedra - sorry, že nejdu s proudem a nehltám oficiální média. Doufám, že budou tvý vnuci žít ve staré Evorpě, jak jí známe a nedojde na moje černý myšlenky, jak současnou globální situaci vidím

  • anonymní uživatel adam 8.4.2016 v 9:40

    ádoš: ty šuline kdo se baví o slopestylu? to si začal motat ty hned v prvním komentu, přidal si pár vědeckejch slovíček a seš najednou důležitej. O tejhle disciplíně tu meleš akorát ty a je tototální nosence sem tahat.

    Jinak bych tě chtěl vidět lítat, nejchytřejší na dolekopu si každopádně, ale aby ti to taky jezdilo.
    Peace

  • anonymní uživatel adam 8.4.2016 v 9:48

    Tady de o to, že na DH je v obrovskej většině lepší věci přeletět, těch pasáží kde ne je minimum. Ty tvoje odpory zápory přepory dopory si můžeš doma tak maximálně kreslit.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 8.4.2016 v 10:35

    adam: ty šourku :-D slopestyle byla příměra, aby se daly lépe odlišit diametrální rozdíly mezi jednotlivými jízdními styly. Důležitej nejsem, jen mám bohatší slovní zásobu než ty a nevyjadřuju se jak Dežo Demeter z Matiční, kterej pro každý slovo zná maximálně jedno synonymum

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 8.4.2016 v 10:39

    jistě, že je lepší některé věci přeletět a taky to nikde ve svých slovech nerozporuju, ale když si ucho a neumíš si pořádně přečíst co a o čem píšu, tak je to pak těžký. Sere tě muj nickname, sere tě, že jsem tu 11 let? to je tu ale i spoustu ostatních, jen za tu dobu 10x vyměnily přezdívku...

  • anonymní uživatel Wojc3k 8.4.2016 v 22:17

    rychlost skokem víc do výšky neztratíš, ale ČAS jo!

  • anonymní uživatel heh 9.4.2016 v 15:16

    skuste zabocit alebo volit stopu vo vzduchu :D

  • anonymní uživatel mike 9.4.2016 v 23:38

    taiwanskej kinesis :D

  • anonymní uživatel Yah_rees 10.4.2016 v 21:44

    mike to zabil - vítěz kategorie o komentář k věci!

  • anonymní uživatel stofan 11.4.2016 v 18:16

    Ádoš : vies co ti k tej cine bohuzial musim povedat, z vlastnej skusenosti co som videl a dennodenne vidim je, ze cinan nam do prace dodava kvalitnejsi produk, ako ten isty produkt cesky vyrobca...a ako bonus bez sprostych kecov. kde si das vyrobyt s touto skusenostou hm? tomu cinanovi co to vyroby kvalitnejsie a lepsie alebo tomu ceskemu vyrobcovi? toto je skor na zamislenie..jedine stastie ze je problem logistika, pac ta cina je hold az v prdeli..

  • anonymní uživatel Technik 12.4.2016 v 3:12

    Ados:Skoro Vsechno je s ciny to ze delaj jenom zmetky uz davno neplati. Kdyz tam korporace presunou vyrobu tak na druhou stranu musej pocitat s tim ze jim to tam nekdo okopci.Co nechapu Cr v cele se Zemanem se cpe Cine do prdele tak ze cinan taky z vesela zacne skupovat fabriky v cr tak ze nakonec se bude makat na cinana. Multikulturni spolecnost mozna nefunguje ,ale to je predevsim zalezitost evropy moc narodu na malym miste a kazdej je totalne jinej itegrace tam proste nebude fungovat pac se jednotlivy skupiny zacnou mydlit.V Kanade to treba funguje - velkej kus zeme krom par idianu zadny domorodci muzu makat s indem,arabem,cinanem,mexikancem a jde to. Podstatny je ze lidi se tu k sobe nechovaj jako svi.. coz je v cr klasika ovzlast pokud se jedna o prachy.Rikat o nekom ze je blbej jen kuli tomu ze neni bilej je chory ,ale v CR se to ted nosi a je to tezce in. Az se tam nacpe kupa sovetskejch mafek a UKcek jako se to stalo treba na mym sidlaku v cr tak budete za ty rakosniky jeste radi.Jinak Marzochy sli od presunuti do haje ale kdyz to srovnam z novym rockshoxem tak je to taky jen navonena bida mel sem na uzzine novej lyrik za 1000$ a po par mesicich zacli vrzat nohy v korunce po reklamaci to samy do par mesicu neskutecnej smejd za ty prachy .Treba u duroluxe sem podobnej problem nemel a to uz ho mam nekolik let.Smejd muze bejt i draha znacka vse se proveri az casem uzivani...

  • anonymní uživatel bambus 12.4.2016 v 6:50

    poslední dobou si sem jen chodim číst komenty... dřív jsem za šaškama (Ádoš..) musel do cirkusu

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 12.4.2016 v 7:23

    2 Technik...zareaguju jen na malou část, na zbytek mám prostě uplně jinej názor a už jsem do dal dostatečně najevo. Připadá ti, že máš humánější názor na kultury, když mi vyčiníš, že o arabovi napášu, že je blbej....asi si zaspal dobrejch 1300 let historie planety. Já nemluvim o Ahmedovi, jedincovi, kte kterýmu si chodíš přes ulici pro gyros - já mluvim o kultuře jako o celku, až příliš mnoho z nich nás nikdy nepřijme. Nenech se ukolébat pár článkama o mírumilovnejch muslimech v tvém okolí.

    2 bambus. Těší mě, že obohacuji tvůj kulturní program :)

  • anonymní uživatel bambus 12.4.2016 v 13:33

    nejak to nechápu, takže ty prodáváš párky v rohlíku a naproti je Ahmed s gyrosem, co tam má víc lidí, protože má dobrej gyros a ty nemáš dobrej gyros, ale chtěl bys dobrej gyros a tak máš asi problém? Je ale vidět, že jsi bedlivě studoval posledních 1300let historie planety, když ani nevíš, že gyros je z Řecka a KEBAB z Turecka. Každopádně jsem rád, že si mám s kým vyměnit své kulinářské názory z východu, přesto bych ti přístě doporučil forum o Kebabech, tady je to trošku mimo mísu. Howk.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 12.4.2016 v 15:53

    :-D jo, zaměnil jsem gyros za kebab - mea culpa! ale tvoje reakce mě nepřekvapila, zaměřil si se na to nejvíc bezvýznamný hovínko (záměna názvu potravin). A protože se nevidíme osobně a neznáme se, tak nevím, jestli si čtverák a veselá kopa, co rád používá ironii a sarkasmus a nebo jestli si s prominutim tupej jak tágo a uniká ti jádro diskuze....představuješ si to jak kluk z 9 třídy základní školy, kterej nemá žádný povědomí o globální situaci.....a nebo to ze strachu nechceš vidět a ten co na to upozorní je degen, kretén, šašek a imbecil? :)

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 12.4.2016 v 16:00

    poprve za celou dobu, co jsem chodim, jsem zabředl do globálně politickýho diskutování. Nevím jestli tady na Dolekopu je tolik hlupáků, který chápou jen princip šlapání, pružení a odvzdušňování brzd a když na ně vysypeš něco o co se nezajímaji, tak s tupym výrazem zploděj jednu větu holou.....ale můj názor je převzatej od úplně jiný skupiny lidí a létama jsem si ho sám potvrdil. Jedinej, kdo tu konstruktivně něco napsal je Technik,JoeR a Stofan, kterej přispěl svojí troškou do mlýna......zbytek tu bleje něco ve smyslu "helééé hovnó hoříí"

  • anonymní uživatel bambus 14.4.2016 v 8:14

    tyjo, ty z toho máš asi dobrý nervíky :D osobně mi přijde, že jedinej kdo tu bleje jsi ty... a to ani nevybleješ vlastní názor, ale převzatej od jiný skupiny lidí (asi tušim o kterou skupinu lidí jde). Ale ne vždy maj holohlavý kumpáni v koženym pravdu, jak ukázal koneckonců rok 1945. Ironicky jsem ti chtěl napsat, že to co tu rozebíráš si můžeš rozebírat někde jinde a vodcaď prostě vysmahnout....doporucuju fora hatujuvsechno.cz blejuzcernejch.cz nebo zididoplynuiskebabem.cz to by ti mohlo vyhovovat. Neber si to osobně, ale bohužel jsi to ty kdo je tady ten hlupák...ale šak to jednou poznáš. Ideálně už neodepisuj :) Jinak ke kolu- sice je to super cena, ale za stejný penízky clovek dostane vymazlenýho a značkovýho sjezďáka z bazaru, to bych se nad tim hodně zamyslel.

  • anonymní uživatel Michal Elznic (raziel87 (a) seznam.cz) 14.4.2016 v 15:29

    2 bambus
    zase vedle jako jedle :) prej od nácků :-D čéče Bedo neblbni! kluky ušatý, plešatý jsem teda nikdy moc nemusel. Tvoje odpověď je zase uplně stejná jako předtím - ty vůbec nechápeš o čem píšu a podsouváš mi rasovou nesnášenlivost vůči všem kulturám. Chlape ty si zabedněnej až to bolí, nechápeš čtení mezi řádky - prostě přímočaře si si z mejch slov vzal svoje.......ale blbý na tom je, že si to pochopil uplně (minimálně částečně) blbě. Co se týče tvojí poslední věti - bingo! alespoň v něčem se shodneme....

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 14.4.2016 v 16:01

    Bambusi zkusím to naposledy polopaticky, aby si alespoň částečně pochopil můj pohled na svět (když už jsem do toho tak v týhle konkrétní diskuzi zabředl)
    1) vyjádřil jsem nesouhlas s kopírováním, kterého se Čína masově dopouští

    2) opřel jsem se do arabů, protože jich je plná Evropa. Ve Francii jich je už jako sraček, jsou tam neustálé prostesty, masové nepokoje.....inu proto, že jich tam je jako sraček a "bude-li nás víc, nebudeme se vlka bát nic" za chvíli aby se křesťan bál jít do kostela. Soudí se kvůli tomu, že se ve škole učí o ježíši kristu a ne o Allahovi.....a to díky masové migraci brzy čeká i Německo, Švédsko, Střední Evropu a ostatní státy kromě Maďarů, který maji jako jedni z mála rozum
    www.facebook.com/...

    Udělej si 10 minut čas - situaci popisuje velmi reálně a NE NENÍ to nácek :)

    A ty sis z toho bambusi vyvodil, že jsem antisemita a nesnáším všechny kultury a ve finále mi ještě naznačíš, že jsem vlastně nácek. Měl jsem na výběr - buď držet hubu a vykašlat se na to, nebo prostě debatovat dál a pokusit se vysvětlit ti, že tvůj názor na mě, není z daleka tak přesný, jak si myslíš.

    P.S jsem v práci v Národním muzeu, Michal je můj kolega, kterej jezdí XC/Enduro a máme na patře stejnou zaměstnaneckou I.P adresu, takže tu první odpověď jsem ti psal já "Ádoš" ne Michal. Snad už alespoň částečně pochopíš, na co narážim a přestaneš mi podsouvat ptákoviny a chytat se chyb, jestli napíšu plácnu gyros a přitom myslim kebab....to je nepodstatné :) čau a v dobrém

  • anonymní uživatel JoeR 1.5.2016 v 8:51

    Bambus, ty jsi fakt bambus. To že někdo napíše že má obavu z toho jak se tady lifruje zboží z asie, zatímco tady dotčená odvětví průmyslu jdou do kopřiv, naznamená že je nějaký tupec holohlavý. A to ještě nepadla dovozová cla co mají brzy padnout. To že ho tak označíš po pár větách ukazuje jen co jsi za bambusa ty. A to že se sem stěhujou arabáči ve velkém, to nelze přehlédnout myslím. To že je s nima problém po celém světě, to také nelze přehlédnout. Myslím že i tady jsou obavy na místě. Teď už jen stačí vzít turka do EU a je hotovo. Jo ale možná se v Saudské Arábii blýská na lepší časy, prý si možná budou moci ženské udělat řidičák.

  • anonymní uživatel jozo 2.5.2016 v 22:12

    hezký kolo na pohled ale měli 70 i90 na test u přepákování se nám povolil čep a pružina dře o rám vyditelný odběr materiálu tuhost nic moc .)u obouch kol stejný problém

  • anonymní uživatel Dejv 6.5.2016 v 22:18

    uz se prodava na bazaru to je rychlost
    dolekop.com/...

  • anonymní uživatel Drak (Drak-smak (a) seznam.cz) 3.5.2017 v 12:31

    Ados ma naprostou pravdu bohuzel tedy ????

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí