Standa Sehnal vyhrál pátý závod Slovenského poháru

Autor: Standa Sehnal, kategorie: Report, vydáno: 23.8.2016

Jezdec týmu Banshee bikes CharvatBros Standa Sehnal vyhrál pátý závod Slovenského poháru ve sjezdu v Bachledové dolině a dostal na průběžné druhé místo v seriálu. Více nám o samotném závodě řekne Stanley sám.

Parádní víkend na 5. kole Slovenského poháru v Bachledově dolině. Od mnohých závodníků jsem slyšel, jak je trať po rovině a nudná. Asi i proto na závod přijelo jen něco málo přes 180 závodníků. Trať sice kratší, než na jaké jsem zvyklí, ale o její obtížnost se postarala dlouhá šlapací rovina. Ta prověřila mimo techniky, také fyzičku všech závodníků. Mě hodně bavila a ježdění jsem si celý víkend užíval.

A video posted by Stanislav Sehnal (@stanislavsehnal) on <time style=" font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; line-height:17px;" datetime=„2016–08–20T11:48:27+0­0:00“>Aug 20, 2016 at 4:48am PDT</time>

Po celou sobotu a nedělní ranní trénink bylo parádní počasí. Jenomže jak jsme na to už letos zvyklí, tak nám začalo těsně před semifinále pršet. Díky podkladu, který by se jeho tvrdostí dal přirovnat betonu, to z tratě udělalo nepříjemnou skluzavku, která si s námi hodně pohrála. Dvě větší chybičky a ztráta jedné vteřiny mi zajistila 2. místo. Ve finále, jak jinak než s lehkým předstartovní deštěm, už bez větších chyb a s nejrychlejším časem dne jsem zvítězil před druhým Filipem Polcem, který nás poctil účastí.

Tím jsem se dostal na 2. příčku v celkovém hodnocení poháru, před posledním kolem v Ružomberku, které se pojede na konci září. Tam se budu snažit vybojovat celkové vítěztví seriálu. Díky tomu, že ztrácím cca 30 bodů na prvního, to bude velmi zajímavý boj.



A kompletní výsledky najdete na webu časoměřičů ze SportSoftu.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí