Anne-Caro a Nico Vouilloz - dvě francouzské legendy ukončili závodní kariéru

Autor: Keli, vydáno: 4.10.2016

Anne-Caro Chausson a Nico Vouilloz zakončili letošní sezónu oznámením o ukončení závodní kariéry. Oba dva patří k absolutním legendám gravity disciplín ať již jde o sjezd či enduro. Anne-Caro i Nico mnohokrát přepisovali dějiny.

Anne-Caro Chausson je královna sjezdu přelomu tisíciletí, doma ve vitrínkách se jí blyští medaile z mnoha závodů. Výčet jejích úspěchů je nekonečný, ale za vypíchnutí stojí zajisté devět titulů Mistryně světa, pět celkových vítězství ve Světovém poháru a to mluvím jen o sjezdu. Pak jsou tam tituly z dualu, fourcrossu a třeba taky zlatá z BMX na Olympiádě z roku 2008. Anne-Caro se poslední dobou potýkala se zdravotními problémy, onemocněla a následně se úspěšně vyléčila z rakoviny (Anne Caroline Chausson se léčí z rakoviny). Anne-Caro bude závodit na „lokální“ úrovni, na závodech nejvyšší úrovně bychom ji již vídat neměli. Ale kdo ví?

Nico Vouilloz si oznámení o konci kariéry oznámil o den později, ale výsledek je stejný, stejně jako Anne-Caro, tak i Nico již nebude full time závodník, ale bude se zaměřovat jen na vybrané závody a uvidíme ho i na závodech e-biků… tvl, to jak o vážně Nico?
I Nico je naprosto zásadní postava světového sjezdu, deset titulů Mistra světa a šestnáct vítězství závodů Světového poháru to jen dokazuje. V roce 2003 ukončil poprvé svoji profi závodní cyklistickou kariéru a začalk se věnovat rallye, jezdil i závody WRC, jeho nejlepší umístění bylo 9. místo na závodech ve Walesu.

Podobné články

Diskuze

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí