reklama

Výsledkový servis: Michal Prokop vyhrál celkově Enduro sérii

Autor: Keli, vydáno: 9.10.2016

Uplynulý víkend byl ve znamení konce sezóny, s nastupujícím podzimem se počet závodů dost zmenšuje a tento víkend to jen potvrdil. Ukončena byla jak česká Enduro série, tak polská MTB enduro series. U nás v celkově vyhrává Michal Prokop a v Polsku asi Franta Žilák.

Česká Enduro série si jako lokalitu svého posledního závodu zvolila novou lokaci a sice Klíny, ty jako poslední štaci v seriálu nahradily závodníky neoblíbený Most. Počasí se ukázalo jako ryze podzimní a dalo závodníkům ochutnat trochu syrovosti, kterou nabízí v tomto období Krušné hory. Pět stupňů tepla nebo spíš zimy, mlha, mokro a bláto, to byly podmínky nedělního závodu, s nimi se vyrovnal nejlépe Jirka Fikejz před Michalem Prokopem a Milanem Myšíkem. Michal si díky druhému místu zajistil celkové vítězství v seriálu. V ženách je to nuda, Andrea Drengubáková si zbytek závodního pole vodí docela s přehledem a tak vítězí v Klínech i celkově. Kompletní výsledky zde.

Druhý výsledek, který si dnes přidáme je druhý a zároveň finálový závod polské MTB Enduro Series, závodech na oči – bez předchozího tréninku, ta se jela hodně daleko na východě, téměř u Ukrajiny v Bystré v Gmine Baligród. Na startu nechyběl ani vítěz prvního závodu (Report: polské enduro na oči Enduro MTB Series Przesieka na vlastní kůži) náš Franta Žilák, toho závod sice nezastihl v optimální pohodě, ale i tak to dalo na osmé místo. V našlapané konkurenci je to velmi dobrý výsledek, závod se totiž jel jako Mistrovství Polska. Celkově to asi dalo na první flek v seriálu, ale v Polsku se jede jinej punk a celkového vítěze seriálu nevyhlásili… Výsledky zde.

A i se dirtovalo, na Shibaku se jelo dvanáctý pokračování Shibak Contest, tvl dvanáctý, to je aspoň tradice, v mtb kategorii vyhrává Danda Liška.

Reporty z akcí najdete na d:key v týdnu! Drž plnej a podporuj d:key!

Foto: archiv Franty Žiláka, Miloš Lubas a Cartmen – děkujeme!

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí