reklama

Něco se chystá: dvoudenní enduro na oči na Lipně

Autor: Keli, vydáno: 15.12.2016

Enduro, to pravé enduro se jezdí na oči, to ví každý a mnoho z nás proto odmítá trénink a jezdí i závody, kde se oficiálně trénuje bez tréninku. To napětí, když jdeš na start a jedeš do neznáma, ti žádný závod s tréninkem nepřinese. Samozřejmě dráhu nezalítneš tak rychle, jako když ji máš najetou, ale zážitek je to nesrovnatelně lepší. Vybalancovat rychlost, riziko, neznalost trati, jak jednou vyzkoušíš, již nebudeš chtít jinak, Například ve Francii je jezdí téměř výhradně bez tréninku, u našich severních sousedů v Polsku se příští rok pojede celý seriál Kellys Enduro MTB Series 2017 pouze na oči.
U nás v České republice se oficiálně mnoho závodů na oči nejezdí, jezdí se Rychlebské enduro (letošní report je zde Report: Rychlebské enduro po svejch) a vícedenní etapák MTB Trilogy (report Report: MTB Trilogy Broumovsko aneb český DAKAR na endurku).

Příští rok se ale počet závodů zvýší, minimálně o jeden. Na začátku května, v termínu 6–7. května ve Skiareálu Lipno se odehraje dvoudenní enduro závod na oči, kromě klasických RZ na nás čeká i noční speciálka. Registrace se spouští již v lednu, zůstaňte na příjmu, o všem dalším vás budeme informovat co nevidět. Zatím sledujte facebookovou událost.

A kdo za závodem stojí? Jeden z našich nejlepší enduro závodníků Michal Prokop, Michala není třeba blíže představovat, výčet jeho úspěchů je skoro nekonečný, druhým do party je Pavel Schwarz. Schwara umí na kole neuvěřitelně, zkušeností má na rozdávání, můžete jej potkat v budějickém obchodu FRbikes nebo v lesích, kde kope traily či na pláccích u vesnic, kde staví pumptracky. Mimochodem, tento týpek byl jedním z pořadatelů legendárních freeride závodů Kozzy Style. Dalším v organizačním výboru je člověk, který na české gravity scéně od počátku, byl například manažerem týmu Česká krev, rozjel český fourcross a poslední dobou je vidět na všech enduro závodech Enduro série – Zdeněk Pól. On svoji funkci v organizaci označuje jako loutka :-)

Osobně jsem zvědav jak se organizátoři popasují s tratěmi, lipenské kopce nepatří mezi největší a namotat na nich RZ, aby to vydalo na dva dny, bude asi oříšek. Každopádně se těším, co vy?



A pokud řešíš vánoční dárek na poslední chvíli, tak pořadatelé mají zajímavý tip, voucher na startovné – zakoupit jej můžeš zde.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel lutte (jandakar (a) seznam.cz) 15.12.2016 v 9:29

    Bude to super, okolí znám a potenciál je velký. Těšme se :)

  • anonymní uživatel Sus 15.12.2016 v 9:38

    Škoda ze Michal nebude moc závodit kdyz bude znat trať

  • profilová fotka TomášMařík 18.12.2016 v 23:13

    když už, tak Budějce a ne Budějice!

    A ježdění okolo Lipna je supr! :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí