Propain Rage CF - nafukovací karbonovej sjezďák

Autor: Čert, vydáno: 27.12.2016

Firma Propain je německá fabrika na kola, která se zaměřuje na systém prodeje na přímo, tzv. direct sale. A můžete je znát asi hlavně díky jejich DH týmu v čele s Philem Atwillem (to je anglán z tohohle videa, co se toho fakt nebojí).

No a aby měl tým na čem jezdit, představil teď, před koncem roku, novou karbonovou verzi jejich sjezďáku Rage.
Z dálky je Rage CF klasické DH, 200mm zdvihu vepředu, 210mm vzadu (body pro Propain že používá vlastní systém virtuálního odpružení), BB drop 3mm a hlavový úhel 63 stupňů. Zajímavá je i jeho cena, nabízí se 3 modely, nejnižší výbava s Boxxerem RC, Double Barrelem a na GX vyjde na snesitelných 3400 E. Ovšem neméně zajímavý je i top model komplet na Foxu Factory a Sram X01DH, ten totiž stojí ?jenom? o 2000 Euro víc. 5400 za top karbonový sjezďák, co už prostě nejde líp olepit, to se dá.

Ale proč je nafukovací? Celé kouzlo tohohle rámu spočívá v tom, že je dodávaný ve 2 velikostech S-M a L-XL. K rámu ale dostanete dva druhy „hlavového složení“, jedno je klasické a druhé vyosené o 10mm. Co to znamená? Můžete si každý rám nastavit na 3 různé délky předku po centimetru a obě velikosti dohromady tedy poskytnou spektrum od 411 (S-M 411–421–431) až po 461mm Reach (L-XL 441–451–461).

Aby toho nebylo málo, kolo má i posuvné patky, takže můžete zadní stavbu naladit na 445mm pro Dh závody, nebo na 459mm na…naaa…asi trhání rychlostních rekordů na sjezdovce nebo jízdě po kolejích. Jak se bude zatáčet s 460mm dlouhou zadní stavbu mě totiž zajímá víc, než kam se mi ztrácí při každým praní d:key ponožky.
K čemu je tohle štelování dobrý? Pokud jste normální jezdec na kole, co chce jezdit a nevymýšlet, hodí se vám, že díky tomuhle stačí firmě jenom 2 karbonové formy na v podstatě 6 rámu, tím pádem ušetří Propain i vy.

Pokud jste geometričtí sebemrskači a bikešprti, možnost měnit si Reach a ještě k tomu zadní stavbu podle tratě a nálady vás už dávno dohnala alespoň k malému orgasmu, tak myslím že není co vysvětlovat dál.

 

Víc detailů o Rage je tady, momentálně ladíme testování Propainů na příští rok, takže vám snad budeme moct co nejdřív exkluzivně sdělit naše poznatky o tomhle kole pro hračičky.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel DLC 27.12.2016 v 16:58

    Nevím co si o tom mám myslet. Tenhle článek byl na p(u)nkbajku asi před dvěma měsíci. Není nad články o čmr(d)ání po přilbách.

  • anonymní uživatel tvojmama 27.12.2016 v 20:19

    DLC: pravděpodobně o tom chtěli informovat až ve chvíli, kdy vědí, že ta kola budou mít na testování.

  • anonymní uživatel Adam (glystercz8 (a) gmail.com) 29.12.2016 v 18:09

    Ahoj,udělejte test na Propain Spindrift. Díky

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí