Moravsko-Slovenský EL-ENG DH Cup - novinky 2017

Autor: Zdeněk Florián, vydáno: 16.3.2017

8. ročník sportovně-zábavných víkendů pro vyznavače sjezdových disciplín brzy odstartuje prvním závodem a tak přinášíme informace o změnách pro sezonu 2017.

Závody

Většinou zůstáváme u tradičních lokalit i termínů. Zájem o zařazení do seriálu mělo deset lokalit a my jsme museli vybrat maximálně šest míst, protože víc volných termínů jsme v sezoně nenašli. Navíc rozhodčí a časomíra je natolik vytížená, že nedokáže pokrýt ani těchto šest akcí a tak budeme poprvé muset využít několik různých skupin časoměřičů. Věříme, že se to na kvalitě seriálu nijak negativně neprojeví. Složitější bude jen zpracování průběžného pořadí a celkových výsledků, do kterých bude započteno 5 nejlepších výsledků s 6-ti zorganizovaných akcí. Závěrečný závod enduro Morava bude upřesněn v průběhu sezony, protože je v schvalovacím řízení několik lokalit.

Kategorie

Letos poprvé se snažíme sjednotit kategorie s Evropou a světem a tak přibude kategorie Kadet/U17 ve které můžou startovat mladí nadějní jezdci ve věku 13–16 let. Tradiční kategorie Junior (17–18 let) je zachována, stejně jako Master, Hobby, Ženy a Elite. Rapidně ubylo jezdců v kategorii HardTail a tak jezdci na pevných rámech budou zařazeni podle věku do patřičné kategorie.

Finanční prémie

Budeme rozdělovat pro všechny kategorie s přihlédnutím na obsazenost a kvalitu startovního pole, protože jsme přesvědčeni, že náklady na závody mají stejné všichni jezdci bez ohledu jestli jde o veterány, ženy, elitu, nebo mladé kadety a juniory.

Tombola

V cílovém prostoru bude po závodě krabice, do které můžete vhodit svoje startovní číslo. Z těchto vrácených čísel bude absolutní vítěz závodu losovat šťastlivce, kteří získají věcné ceny od sponzorů seriálu.

Traťoví komisaři

Stále se potýkáme s nedostatkem dobrovolníků, kteří by pomáhali zajistit trať závodu a dohlížet na regulérnost a bezpečnost jezdců. Pokud by někdo z vás mohl pomoci v den závodu, tak prosím o nahlášení při vydávání startovních čísel. Odměnou bude alespoň 50,–Kč/hod.

Registrace

Bude spuštěna vždy 10 dnů před závodem na webu seriálu: www.moravskoslovenskydhcup.eu. Startovné se neplatí předem, ale vybírá se vždy v sobotu při registraci společně s poplatkem za lanovku. Startovné zdarma (včetně lanovky): má pro celou sezonu celkový vítěz seriálu 2016 Martin Mikulenka a 50% slevu druhý v pořadí Martin Kulhánek.

O dalších změnách budeme informovat před jednotlivými akcemi.
Věřím, že se uvidíme na všech akcích a pro ty, kteří se zúčastní celého seriálu připravíme na závěr sezony milé překvapení.

Tak zdarec na první akci přeje Zdenál

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí