Report: Moravsko-Slovenský EL-ENG DH Cup v Bílé uzavřel sezonu 2016

Autor: Zdeněk Florián, kategorie: Report, vydáno: 8.11.2016

Máme za sebou další ročník MSDH cupu a tak můžeme hodnotit, kritizovat a zvažovat jak dál. V minulých letech ubývalo jezdců a řešili jsme určitou stagnaci na sjezdových tratích. Letos se počty účastníků opět mírně zvedli, ale jen v určitých lokalitách. Chtěli jsme v seriálu těžké i lehké trati, aby si užívali všichni jezdci. Pokud seriál bude pokračovat tak se budeme snažit zařadit i jeden endurový závod. To všechno se ale dozvíme až v období vánočních svátků, podle toho jakou vánoční nadílku nám reklamní partneři přichystají :).

Prozatím se ohlédneme za posledním závodem, který se jel v Bílé a zúčastnilo se ho v tradičních kategoriích 124 jezdců a 5 odvážných žen. Zde si odbyla vítěznou premiéru Katka Sýkorčinová, která prezentovala Bikepark Kálnica. Druhé místo obsadila Dominika Durčáková, které se tím stala celkovou vítězkou žen v sezoně 2016. Další místa v závodě i v celkovém pořadí patří Nikole Varáčkové a Vilmě Gombalové.

Veterány ukryté v kategorii Máster ovládl i letos Vlastik Hynčice, který v závodě porazil výborně jedoucího Peťu Kantorka i Toma Klanicu.

Pevných rámů na sjezdových tratích ubývá a tak je jen otázkou,kdy zmizí z výsledkových listin. O tom ale rozhodnou hlavněmajitelé těchto kol, kterých se sešla jen hrstka a výsledky zcela ovládli slovenští jezdci v pořadí Kavalec, Magda, Buday.

Pravým opakem jsou hobbíci, kde jelo padesát jezdců a zvítězil Dan Krybus,před Petry Seidlerem a Šmídem. Celkovým vítězem seriálu je ale Tonda Král, který je již bez kola a tak byl v Bílé jen v roli diváka.

Slovenští jezdci ovládli i kategorii juniorů, kde potvrdil celkové vítězství Filip Palko. Druhý v závodě byl Šimon Růs a třetí FilipBanjamin. Celkové druhé místo ale získal další slovenský mladík Oliver Gombala. Bramborová medaile zůstala Kristiánovi Porubanovi, který musel vynechat závod kvůli zranění, které utrpěl při mistrovství Slovenska.

S juniory jezdí i mladíci ve věku 12–14 let a z nich byl nejrychlejší polský jezdec Tomas Gaura. Za ním se umístil Samo Nikolini a Adrián Vanko.

Elitních jezdců nám taky nějak ubývá a tak jsme jich na startu v Bílé měli jen jedenáct. Předvedli ale vynikající výkon a zajeli nejrychlejší časy. Ten úplně nejlepší výkon předvedl Josef Ondič z Kellys teamu, který za sebou nechal tři Moraváky v pořadí Mikulenka, Kulhánek a Macek.

V celkovém pořadí nasbíral nejvíc bodů Martin Mikulenka před Martinem Kulhánkem. Na třetím místě je rovnost bodů hned u tří jezdců (Ondič, Macek, Navrátil). Pravidla ale určují, že díky výhře v Bílé připadne třetí místo Ondičovi. Kompletní výsledky zde.

Tak nezbývá než poděkovat všem partnerům, pořadatelům, časoměřičům a taky všem jezdcům,kteří se letošního ročníku MSDH Cupu zúčastnili a popřát si příjemnou zimní pauzu.

Ještě před tím se ale snad uvidíme při tradičním ukončení sezony v Kálnici, které proběhne v sobotu 3.12.2016 v rámci Mikulášského závodu. Program akce najdete na webu a FB seriálu.

Díky a těšíme se na další akce, které pořádáme pro všechny sjezdové srdcaře.

Foto: Honza Křenek

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí