Pozvánka: Downtown Rakovník 2017 se jede již tento víkend

Autor: Štěpán Červený, vydáno: 18.7.2017

Po úspěšně odjetých závodech v Jáchymově a Ústí nad Labem je tady přelom sezony v podobě třetího závodu Czech Downtown Tour v Rakovníku. Toto malebné středočeské městečko přivítá v sobotu 22.7. už devátý ročník tohoto oblíbeného závodu. Jako vždy je Rakovnický Downtown součástí víkendového festivalu cyklistiky Rakovnické cyklování, kde si přijdou na své všichni příznivci cyklistiky.

Na předešlých závodech organizátoři připravili pro jezdce výrazné změny tratí. V Rakovníku se jezdci dočkají sice tradičního profilu tratě, ale to neznamená, že v úvodním lese na ně bude čekat jiná, ale opět úzká a zajímavá stopa. Na trati nebude chybět ani zrádné střídání povrchů, které nejednoho jezdce dovede potrestat. Úzká místa, kam se skoro nevejdou řidítka, také nebudou chybět. Spoustu času jezdci stráví také ve vzduchu, jak to mají rádi.

Celý program Downtownu proběhne po poledni a tak všichni, kdo přijedou brzo, mohou podpořit závodníky při závodě XC, který se odehraje před polednem. Tento závod se jede jako pohárový pod hlavičkou UAC, takže i zde je o dobrou konkurenci a boj na špici postaráno.

Po závodě XC se ve 13 hodin rozběhne trénink Downtownu, na který rychle budou navazovat dvě závodní jízdy. Po následném vyhlášení se bude pokračovat koncerty v nedalekém letním kině, nebo open air discem přímo na Rakovnickém náměstí. Samozřejmou možností je i pohodová atmosféra na místním Tyršově koupališti, kde je možné zároveň zařídit ubytování.

V podvečer na diváky bude čekat doprovodný program a vyhlášení tomboly s hodnotnými cenami.
V Rakovníku jsou vítáni všichni milovníci kol všech disciplín, tak neváhejte přijet si zazávodit, nebo podpořit závodníky.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí