MojeKolo

Výsledkový servis 2017 #17 - Gwin vyhrává v Mont Sainte-Anne

Autor: Keli, vydáno: 7.8.2017

Myšák DH Cup 2017

Malá Morávka to není jen Kopřivná, přes kopec, v druhém údolí je to taky Malá Morávka, ale část Karlov. A i tady se závodí na kolech, Roman Hájek zde již dlouhá léta pořádá sjezdové závody Myšák DH Cup a ani letos tomu nebylo jinak. Dráha má svá specifika, například není stabilně používaná po celý rok a taky není vyježděná úplně na beton už před závodem, takže super. Nejrychlejší ji pokoří v čase okolo minuty a půl, letos se nejvíc dařilo Radimu Novosádovi, Jakubovi Šíblovi, Vojtovi Zabloudilovi a Simoně Jirkové.

Kompletní výsledky, fotky najdeš zde.

Slovenský pohár Kubínská hola

Dolný Kubín je slovenské město, do kterého asi nepojedeš za památkama, ale proč tam tedy jet? Kvůli tamní trati, z Kubínské hole vede super dráha, která patří zcela bezpochyb k nejlepším na Slovensku, vyhlášená rockgarden tě bude strašit ve snech ještě dlouho… A právě zde se jelo letošní Mistovství Slovenska ve sjezdu a samozřejmě i SK pohár. Lidí jak na poháru a mistráku, prostě kvanta, na Slovensku sjezd frčí tak, jak u nás enduro… A kdo zajel nejlíp, Patrik Svitok, Ester Barteková, Oliver Gonmbala, Radoslav Matis, Vlasta Hynčica, Lukáš Plátek, Timotej Litvaj a Adam Rojček.

Kompletní výsledky najdeš zde.

Světový pohár Mont Sainte-Anne

Do Kanady, do Mont Sainte-Anne se všichni jezdci kolotoče Světového poháru těší, dráha je těžká, náročná, rychlá a neodpouští nic, prostě pravá sjezdová trať. Mimochodem, je to dráha na které jel svůj první závod Světového poháru Aaron Gwin před deseti lety, tehdy skončil 10. Letos to bylo zase jen o Aaronovi, opakovala se situace z Lurd, kdy zapršelo a nejrychlejší eliťáci to měli sakra těžké, dráha sice nezpomalila o mnoho, ale problém byl především s viditelností a s množsvím stojící vody na dráze. Nicméně, Gwinner je Gwinner a nějaký těžký podmínky na dráze neřešil a nasypal to tam neuvěřitelně. V ženách nejrychlejc Tahnee Seagrave a juncky vyhrává Finn Iles.

Kompletní výsledky najdeš zde.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí