Report: Airbag Hero - třetí ročník košického klání opět spojil bike, ski a snb

Autor: Tomáš Platko, kategorie: Report, vydáno: 2.10.2017

Airbag Hero už po tretíkrát zavítalo do metropoly východu a opäť sa nieslo v znamení perfektných športových výkonov bikerov, lyžiarov a snowboardistov.

Aj napriek tomu, že to s počasím ráno vyzeralo všelijako, mohli sa organizátori opäť tešiť bohatej jazdeckej a diváckej účasti. Vyše päťdesiat súťažiacich bikerov predvádzalo pred košickým Kulturparkom úžasné divadlo plné neskutočných variácií tých najťažších trikov, do ktorých ich výrazne hecoval dav povzbudzujúcich ľudí a vedomie bezpečného a mäkkého dopadu do airbagu.

Začínalo sa už tradične amatérskou kategóriou, kde sa medzi horskými bicyklami v silnej konkurencii najviac darilo Ľubošovi Pagurkovi, ktorý za čistý frontflip condor bral domov titul Airbag Hero: „Povedal by som, že toho roku to bola najlepšia akcia. Užil som si ju veľmi. Určite sa vidíme aj o rok na Airbag Hero 4.“ V BMX zahviezdil medzi amatérmi Roland Lackner svojím double backflipom, frontflip condorom a supermanom, za ktoré si právom vyslúžil titul Airbag Hero.

Najviac však divákov zo stoličky dvíhala PRO kategória, kde padali naozaj svetové triky. Zaujal hlavne Daniel Štancel, ktorý skúšal body varial a tiež backflip cliffhanger. Bohužiaľ ani jeden z týchto trikov nedotiahol k dokonalosti, čo ho stálo víťazstvo. Sošku za titul Airbag Hero si nakoniec domov odniesol Erik Krotký za Flipwhip to barspin, 720 tailwhip, 360 barpsin to tailwhip to barspin a decade: „Na tejto akcii sa zúčastňujem každý rok, pretože sa jedná o skvelo zorganizovanú akciu a tento rok nebol výnimkou. Skok do nafukovacieho airbagu je veľmi bezpečný!“

Minuloročný víťaz amatérskej kategórie Patrik Demko tentokrát súťažil so skúsenejšími jazdcami v mtb pro. Silnejšia kategória mu sadla perfektne a v ťažkej konkurencii si vybojoval víťazstvo trikmi ako frontflip condor to condor, flipwhip, body varial a máličko mu chýbalo do čistého pristátia frontflip condoru: „Akcia bola výborná a super zorganizovaná. Pre mňa zatiaľ jedna z najlepších akcií na akej som kedy bol. O rok sa vidíme znova.“

Airbag Hero 3 však nebolo len o skákaní. Na rodičov s deťmi čakala Dema pumptrack zóna, ktorá od rána čelila náporu detí. Menej odvážne ratolesti sa mohli nechať vyškoliť na mini prekážkovej dráhe a pre súťaženiachtivých bol prichystaný drag race na odrážadlách. K celkovej pohode a skvelej atmosfére prispel aj food court, kde sa čapovalo výborné pivo a podávali tradičné pečené klobásy.

Ďalšie zo série podujatí Airbag Hero ostalo verné nastolenému trendu a bolo opäť väčšie, kvalitnejšie, zábavnejšie a divácky atraktívnejšie ako jeho predchodcovia. A tak nám neostáva nič iné, len netrpezlivo čakať na Airbag Hero 4.

Text: Tomáš Platko
Foto: Miroslava Korytková, Matúš Zeťák, Martin Spišák

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí