Rozhovor: Simona Kuchyňková - když je - jezdíš jak malá holka - pochvala

Autor: Keli, kategorie: Rozhovor, vydáno: 20.2.2018

Simona Kuchyňková je jednou z velkých nadějí slovenské cyklistiky, tahle holka jezdí líp než spousta kluků, spousta starších kluků. Čert se jí zeptal na spoustu zajímavých otázek, Simča to má v hlavě dobře srovnané a její odpovědi bys jsi často nečekal od 13letý dívky.



d:key: oukej, něco mi o sobě pro začátek řekni. Věk, zájmy, odkdy jezdíš na kole, proč jezdíš tak rychle, co tě ke kolu dostalo, proč jezdíš tak rychle?
SK: Takže, mám 13 rokov, a za posledných 5 rokov som stihla prestriedať všetky športy od behania za loptou cez hokej až nakoniec k samotnému závodeniu endura. Jazdím už od 3 rokov, vtedy ešte na odrážadle, ale ani za nič som nechcela vyskočiť na bicykel. Tažké začiatky ale tak prvý závod bol maratón a už vtedy som bola na bedni rok čo rok. Ďalej sme začali chodiť do Kálnice, kde sme to so sestrou a Vilmou Gombalovou hrotili ako sa len dalo. Potom došli prvé závody na Bikefeste, kde som hodila papulu jak sa patrí pomaly sme začali šlapať, ale komu by sa chcelo šlapať? Vtedy padali otázky typu: Prečo tu neni lanovka? Už tam budem? A podobne. Ako prvý Enduro pretek taký už že naozaj o niečo ide považujem minuloročné Blinduro,vtedy ešte v detskej kategórií, kedy som všetkým chalanom naložila . Ďalej boli Kouty a potom ako každý rok BIKEFEST v Kálnici, kde som bola vo svojej kategórií 1. a celkovo medzi ženami 4. a presne tieto výsledky ma nakopli jazdiť Hobby kategóriu. Prečo jazdím tak rýchlo? Hah, ťažká otázka, asi to bude tým, že pri tom mám v krvi neskutočný adrenalín a to ma poháňa vpred. Keď niekedy idem RZtu si hovorím zrychli, inak nepredbehneš toho Čerta Ďalej čo ma dostalo k bicyklu. Tak toto je ľahká otázka, ujo – Šmerdo. On je ten čo ma k tomu priviedol, on je ten, čo si vždy odtrpí jazdu českými diaľnicami na preteky a ten čo vždy všetko opraví, keď to poriadne rozdrtím. Ako som už hovorila, bicykel mi v detstve nič nehovoril, ale teraz to je niečo, čo ma napĺňa.

d:key: Takže v chápu dobře, že v rámci tvojí přípravy rozhodně nechybí strečing Ne vážně, jezdíš pořád na kole, závodíš a tak, co příprava? Cvičíš a takový věci?
SK: No mne moc príprava nič nehovorí chodím behávať, naháňam sa za pukom, týmto sa snažím udržať kondičku, ale nič špeciálne typu posilka. Už ma celkom štvú tie posty na Instagrame ako všetci zdvíhajú železa, a ja doma sedím a hovorím si, že už je na čase ísť do tej posilky, ale ešte nedošiel ten moment

d:key: Už jsem viděl, žes na sebe byla regulérně naštvaná když ti něco nevyšlo v závodě, seš na sebe hodně tvrdá a hodně soutěživá?
SK: Hej, som súťaživá a snažím sa byť na seba tvrdá a makať. Celkom ma vedia naštvať maličkosti, také tie pozávodové kecy typu toto som mohla dať rýchlejšie, tu som dala zlú stopu a tak, ale potom sa ukludním a poviem si, že na další závod to bude lepšie. A aj je.

d:key: Co máš letos v plánu?
SK: Tak na začiatok Blinduro, určite chcem prejsť celú Českú enduro sériu, medzitým možno nejaký Slovinský Race a každoročná tradícia Bikefest v Kálnici, ale ešte sa všetko vyvinie kvôli škole hlavne

d:key: To je to další na co se chci zeptat, co škola? Jak se kombinuje základka a život skoro profi enduro závodnice? :)
SK: Kedže som ešte len na nižšom stupni gymplu tak celkom to je v pohode, známky zvládam, a čo sa týka závodov tak je pravda, že máj (květen) mám celkom nabitý, ale väčšina závodov je cez prázdniny, čo je fajn.

d:key: Co vaši? Přecejenom, ježdění z kopce je všechno jenom ne bezpečný, jak to zvládaj že jejich malá holčička je takhle vostrá a rychlá?
SK: Na začiatku sezóny som mala DH závod a vo finálke som bola premotivovaná a mala som nie veľmi bezpečný pád na hlboký odraz na slopestyle, a zrovna tam boli naši a videli to,bol to hnusný pád, odvtedy sa boja viac ako predtým, ale podporujú ma ako sa len dá, chodia na niektoré závody somnou, a myslím si že málo rodičov by pustilo dieťa sa „zabiť“ a preto si ich vážim.

d:key: Předpokládám že pak si všechno za tebe od vašichmusí vyžrat Šmerdo, nebo ne? :D
SK: Šmerdo pri tom páde náhodou nebol, takže to bola čisto rodinná vec, ale zatiaľ sa mi nič nestalo, žiadna helikoptéra ma zatiaľ nebrala zo závodov, čo ma teší a dúfam, že to tak zostane.

d:key: Nicméně předpokládám že vyloženě moc nepřemýšlíš než něco vyšleš. Nebo se pletu, máš rozum a občas si řekneš „ne tohle radši dělat nebudu“?
SK: Ono to záleží od situácie, niekedy to tam „vyšlu“ skôr ako to premyslím a vyjde to (napríklad Temelín na Zadove), ale stalo sa mi že nevyšlo to tak ako malo, ale žijem! Niekedy si zase poviem, to má svoj čas nabudúce to možno dám.

d:key: Co teď zrovna „má svůj čas“ a „vyjde příště“?
SK: Väčšie skoky, pár dropov alebo nebezpečnejšie stopy, ale na výber stôp mám odborníkov.

d:key: Myslel jsem konkrétní skok, nemáš teď žádnej co ti leží v hlavě? A určitě se rozpovídej o výběru stop a odbornících.
SK: Bolo ich málo, ale mám jeden typ (obrázok dole) bol to kamenný drop na Zadove, kde boli dve stopy na výber 1. Dať to okolo 2. Skočiť to, ale poriadne potiahnuť. Vybrala som si tú 1. možnosť, lenže bol tam uvoľnený kameň, ktorý ma okamžite katapultoval nie k zemi! ale vyťahovanie bolo celkom zaujímavé tú 2. možnosť som videla na vlastné oči, kedy to Tatarka poslal až na doraz a potiahol to teda dobre ďaleko, skoro mi oči vypadli čo sa týka odborníkov na stopy tak to je určite Matej Vitko, Vojta Šván a somozrejme Šmerda, oni majú toho už veľa za sebou a vyberajú určite tie najrýchlejšie stopy, ale odborníctvo zo strany Mateja zažívam menej keďže moje šlapacie schopnosti sú oproti jeho tempu nulové ale keď je možnosť ísť lanovkou tak to využijem.

d:key: Zas chvilku vážně, jak máš vyřešeny kolo? Předpokládám totiž, že i mezi sedmi trpaslíkama bys byla spíš ta nižší.
SK: Pre hobitov ako som ja sú našťastie S-kové rámy na 26", niekedy si musim vyskočiť aby som vôbec nasadla. Ale už od malička som mala veľké bicykle, takže už to beriem skôr ako zvyk skákať okolo bicykla.

d:key: Máš kolo nějak speciálně upravený nebo prostě Sko s 26 pro hobity?
SK: Ostaňme pri tom Sku pre hobity nič špeciálneho

d:key: Rozumíš technice, dokážeš si na kole základní věci opravit, nebo předáváš někomu kdo se o hobití kolo stará?
SK: No už som knotovala, ale zabudli mi povedať že tam je ProCore tak sa to rovno aj dofúklo inak nič špeciálneho, väčšinou to nechám do profesionálnych rúk – Šmerdovi. Ale pár šrobov viem dotiahnuť. A vyznám sa do nastavovania tlmičov a vidlíc

d:key: Jo, to měla být další otázka, na kolik foukáš?
SK: Hobitské tlaky tlmič 100psi a vidlica 55psi, ale vidlica je špeciálne vyrobená pre mňa a sú tam 4 vzduchové komory

d:key: Co vozíš? A určitě chci slyšet víc o těch komorách.
SK: Vidlica bola povôdne SR AURON, ale je upravená na tie 4 komory ako som hovorila, takže nebolia ma tak veľmi ruky a nezanára sa to pri brzdení na strminách. Tlmič je tiež upravený ale povôdne to bol FOX s brainom na hadičke, teraz to je úplne iný tlmič ako na začiatku, premakaný Tu je fotka tlmiča, ale osadený na inom bajku.

d:key: zpátky k tobě, jak reagují tvoji vrstevníci na to že seš závoďačka? Co kámoši? A máš na ně vůbec pořádně čas?
SK: Myslím, že ma vnímajú ako normálnu babu, ale keď niekomu hovorím čo vlastne robím tak si to predstavujú ako zabijácky šport. Čo sa týka kamošov tak chodím s nimi jazdiť, a čas na nich si nájdem vždy. Závodenie zatiaľ beriem len ako hobby, ale určite chcem aby to prerástlo až do profesionálnych závodov typu EWS, ale to sú skôr také sny. A ešte k tým kamarátom, teraz mi písali že si ma predstavujú ako si šlapem medzi zelinami (rastlinami) a medzi skalami.

d:key: No když jsme u těch snů, kde se Simona Kuchyňková vidí za 10 let?
SK: Najradšej na štarte so Samom Hillom, ale realita sa bude vyvíjať od levelu puberty, ktorý na mňa dojde, buď to bude koniec s jazdením, alebo to bude pre mňa väčšia motivácia.

d:key: Takže největší idol je Sam? Nebo kdo je teď tvůj vzor?
SK: Vzor? Pfuu asi nemám vzor, mám veľa jazdcov, ktorých obdivujem a medzi nimi je aj Sam. Ale v mojom veku si obzerám skôr juniorov zo zjazdu.

d:key: Oukej, dík za rozhovor a tvůj čas. Máš nějaký dojmy, přání, rady nebo poděkování na závěr?
SK: Dojmy, sú také že ešte stále neverím, že niekto somnou robí rozhovor Priania sú aby som ti nakladala na závodoch a na záver chcem poďakovať Šmerdovi, rodičom a rodine, kamarátom špeciálne Matejovi Vitkovi, Vojtovi Švánovi a Kiki Havlickej, všetkým ktorý ma podporujú a tebe za rozhovor.

d:key: Tak ať ti to jezdí…ale zase ne moc… Poznámka pro sebe: letos zrychlit.

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka smash mouth 20.2.2018 v 12:24

    Cywe, to byl lajf rozhovor? Fasa! Na 13ku hodě vyzrálé, esi neodpovidal Šmerdo :-D

  • anonymní uživatel tony 20.2.2018 v 20:17

    taks ujom a touhle holkou jsem tlacil kopec na klínech na tu krasnou rz na druhym kopci,a rikal si tvl co to je za holku,ujo tahnul jeji kolo na zadech,svoje tlacil,,pohodovej typek no a pak koukam do vysledku a ta holka nam vsem co jsem byly spolu pekne nalozila.-))))))))))))))))))je sakra rychla

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí