reklama

Přemek Tejchman zahájil sezónu vítězství na SloEnduru

Autor: Přemek Tejchman, vydáno: 27.3.2018

Sezóna je na začátku a pokud se na závodění těšíš stejně jako Přema Tejchman a Franta Žilák, tak nezbývá než vyrazit do zahraničí. Slovinsko s svým seriálem SloEnduro není daleko a závodění je zde kvalitní. Více o první velmi úspěšném závodě se dozvíme od Přemka.

Jelikož jsem se už nemohl dočkat po zimě závodů a v březnu toho ještě moc v kalendáři není, byla pro mě cesta do Slovinska jasnou volbou. SloEnduro mám rád a určitě se sem budu i nadále vracet, pokud to půjde. Již na podzim loňského roku jsem v Ajdovščině závodil. Jen letošní série tímto závodem odstartovala.

Počasí přálo, celý náš pobyt bylo krásně slunečno a tratě byly suchý až až. Oproti loňsku se traily malinko zkrátily a pozměnily, ale to neměnilo nic na tom, že jsem si opět parádně zajezdil. V neděli nás čekalo 5 měřených úseků. Tratě byly hodně suché, tvrdé, rychlé a taky kluzké. O tom jsem se přesvědčil hned v první RZ, kde jsem šel dost tvrdě k zemi a i díky hodně šlapavému konci jsem si vzpomněl, jak závodění bolí. Naštěstí se ale zbytek závodu obešel bez pádu. To ale neměnilo nic na tom, že to fyzicky pořád dost bolelo. Nakonec to dalo na 3. místo celkově a 1. místo v Master 1, kam jsem se díky mému narůstajícímu věku posunul (děs).

Ještě potřebuji doladit pár věcí na kole, ale doufám, že potom to bude lítat ještě líp. Nakonec už jen velký dík Frantovi za sparing na závodě.

Foto: SloEnduro

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel José 27.3.2018 v 13:10

    Congrats. Pěkný vidět, že se teď v březnu nejezdí jen na druhý polokouli a ve Finále...

  • profilová fotka Zdeněk 27.3.2018 v 16:31

    jede se i u nás na Moravě....ale podle startovky jsou jezdci ještě v zimním spánku , nebo raději jedou do tepla :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí