Enduro Série na Špičáku: Přemek Tejchman vítězí a získává i celkové prvenství

Autor: Přemek Tejchman, vydáno: 19.9.2017

Poslední letošní závod české Enduro série se jel na šumavském Špičáku, podzimní počasí, mokro a zima to byly kulisy celého závodu. Jak samotný závod viděl vítěz? Přečti si to přímo od Přemka. Náš redakční report ještě stále připravujeme.

Poslední závod české Enduro série a opět boj o celkové vítězství, již po několikáté. Počasí nám úplně nepřálo, zima jak v Rusku a každou chvilku lehce prší.
Po sobotním tréninku nás čekal noční prolog, takže místo klidného večera a připravování kola na závodní den, musím nahoru na prolog. Ten byl de facto slalom na promočené louce, takže v každé druhé zatáčce mi jedou obě kola driftem. Atmosféra byla ale úžasná.
Neděle je hlavní den závodu. Jsem rád, že eliťáci jedou jako poslední. Je to parádní trénink na EWS, kde se to takhle taky jezdí a my to máme těžší. Po deštích všechny tratě hodně kloužou, v první RZ obzvlášť první půlka. Jedu ji opatrně, abych nespadl, jako při sobotním tréninku, kde jsem letěl na hlavu a moc fajn mi nebylo. Nic extra rychlého, ale jako jeden z mála bez pádu.
Pokračujeme na dvojku, která je plná kluzkých kořenů, na kterých musíte zatáčet. Hned před prvním výjezdem mi to uklouzlo a já se poroučel k zemi. Naštěstí zbytek RZ už je v pohodě.

Třetí RZ byla takový mix šlapání a hodně kluzkých zatáček. Na čtyřce při příjezdu na start začíná znovu pršet. Chvilku se schováváme pod stromy, ale déšť neustává, a tak radši vyjíždím. RZ byla hodně šlapavá, kvůli dešti už od půlky tratě přes kapky na brýlích moc nevidím, ale ve spodní části není místo, kde je sundat. Po projetí cílem přestává pršet, což mě potěšilo a zároveň štvalo. Na poslední 5. RZ jedeme už lanovkou a pro úspěch. Opět začíná pršet, cestou na pomalé lanovce málem umrznu. Nahoře se snažím trochu rozehřát, ale moc to nejde, tak se jdu zahřát rovnou na pátou RZ, která je opravdu perfektní. Bohužel v půlce dojíždím jednoho jezdce a ten mě nechce moc pustit. Njn, po chvilce ale opět můžu jet zase plnej a užívat si tu skvělou hrabanku.

Jsem v cíli úplně nadšený. Musím uznat, že to byl jeden z nejlepších a nejnáročnějších závodů u nás. Už jen odevzdat čip a čekat. Konkurence se sešla opravdu parádní, kterou doplnil například výherce prvního EWS závodu Wyn Masters. Čekám, až všichni dojedou a je to černé na bílém. Podařilo se mi zvítězit a tím pádem i urvat celkové vítězství v Enduro sérii. A to jsem opravdu šťastný, protože jsem si to moc přál. Díky všem, co mi fandili a přáli mi to.

Pro více informací sledujte sociální sítě Přemka Tejchmana: Instagram @tejchman69, a Facebook Přemek Tejchman 69.



Foto: Rob Trnka, Michal Hoffman, mojecris

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí