Report: Enduro X Race pohledem Mistra republiky Přemka Tejchmana

Autor: Přemek Tejchman, kategorie: Report, vydáno: 1.8.2017

Nedělní závod Enduro X Race v Sušici byl vypsán i jako premiérové Mistrovství České republiky, jak ten to závod viděl nejrychlejší ze všech si můžeš přečíst v reportu od jezdce továrního týmu Kellys Factory Team a novopečeného mistra ČR Přemka Tejchmana.

První Enduro MČR v Sušici mám úspěšně za sebou a jsem rád, že po x letech smůly se to konečně obrátilo k lepšímu. Ale vezmu to hezky popořadě. Na závodě v Klínech jsem si při pádu zhmoždil loket, poraněné měkké tkáně a otok v kloubu mi neumožňovaly skoro celé dva týdny jezdit na kole. Do Sušice jsem tedy odjížděl s tím, že to tam zkusím a uvidím, jestli to půjde a já budu moct vůbec závodit. Nakonec se to dalo zvládnout s několika prášky na bolest, ale už chápu kluky, jak se cítí, když vždycky říkají, že na tom 14 dní neseděli :D

Na víkend vyšlo krásné počasí, tratě byly i po přeháňkách během týdne suché a po prachu se to celkem smekalo. Erzety prodělaly drobné změny oproti loňsku, první čtyři byly dost fyzicky náročné a na hodně místech se to muselo rozjíždět z nuly a to zatraceně bolelo. Asi v polovině závodu jsem se necítil úplně nejlépe, nohy mi nejely a dost jsem pociťoval těch 12 dní bez tréninku. Po občerstvovačce zbývaly poslední dvě sjezdové erzety na Svatoboru. Pátá RZ byla stejná jako loni, nahoře zámecké schody a v plném do lesa na hrabanku. Šestá RZ byla prodloužená a jela se až od rozhledny. Ve vrchní části v rychlém esíčku jsem byl moc rychlý a propadl jsem tam větvemi. Naštěstí nic hrozného co by mě příliš zpomalilo a pak už mě čekal jen parádní DH až dolů.

Závod jsem se snažil zajet čistě a vyvarovat se velkým chybám a hlavně pádům, což se mi nakonec konečně podařilo. Bylo to hodně náročné a v takovém teple jsem rád, že jsem to zvládl a nic se nepokazilo. Nakonec z toho byl mistrovský dres a já mám obrovskou radost.

Foto: Michal Hoffmann

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Zig 1.8.2017 v 13:19

    Dá si paralen+ a jak to pak jede :DD

  • anonymní uživatel Milan (memphis13 (a) seznam.cz) 1.8.2017 v 13:21

    krása

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí