Livigno - místo, kde chcete trávit bikovou dovolenou

Autor: Shotek Tiskarz, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 6.6.2018

Desítky kilometrů tras jak pro silniční cyklistiku, tak pro horská kola. Mottolino Bike Park a Mountain Park Carosello 3000, freeride, Bike Skill Centrum, ubytování šité cyklistům na míru s nadstandardním servisem, půjčovny kol s nejnovějšími modely na trhu i e-biky, BikePass zdarma s neomezeným přístupem na všechny tratě. To vše na jednom místě – v Livignu. Ideální místo pro aktivní letní dovolenou.

Horské středisko Livigno je pro cyklisty učiněným rájem. Každý rok přichází s novinkami a vychytávkami, které z něj dělají top destinaci mezi nadšenci do dvou nafouklých pneumatik. Přesvědčte se sami.

Nekonečné možnosti cyklistické zábavy

Ať už jste začátečníci, přijeli jste s rodinou, nebo máte rádi adrenalinovou jízdu, v Livignu si svou trasu vybere úplně každý. Na Mottolinu si můžete vybrat ze 13 tras se 3 úrovněmi obtížnosti. Všechny tratě byly navrženy tak, aby byly nejen zábavné, ale hlavně bezpečné. Zkuste novou trasu po hranicích Itálie a Švýcarska, která spojuje Livigno a Engadin a je dlouhá 5,8 km. Začíná ve Forcola Pass ve výšce 2315 metrů nad mořem, odkud sjedete do O spizio Bernina – Val Minore (2300 m. n. m.). Třešničkou areálu je možnost si zaskákat do obrovského nafukovacího polštáře. Sezóna tu trvá od 9. června do 30. září.

Mountain Park Carosello 3000 nabízí 50 km tras, které vedou po úbočích italských Alp a umožňují si naplno vychutnat panoramatické pohledy do údolí i na vrcholky hor. Určitě vyzkoušejte celodenní 45kilometrový výlet po Tutti Frutti Epic MTB tour. Pokrývá všechny tratě na Carosello 3000 a užijí si ji milovníci cross-country a enduro. Navíc díky lanovkám si po svých vyšlápnete jen několik set výškových metrů. Park je v létě k dispozici od 23. června do 9. září.

V Livignu nezapomínají ani na silniční cyklistiku. Průsmyky Stelvio, Gavia, Mortirolo Bernina vybízejí k objevování krás Švýcarského národního parku. Rodinám s dětmi je přizpůsobena cesta dlouhá 15 km, která vede livignským údolím. Startuje se od mlékárny v Livignu blízko jezera a dovede vás až do oblasti Forcola.

Bike Skill Centrum z dětí udělá sebevědomé bikery

Děti od útlého věku jsou vítány v Bike Skill Centru. Místě, kde se naučí základy jízdy na MTB, mohou trénovat rovnováhu či zlepšovat svou techniku na dřevěných lávkách různých obtížností, gumovém povrchu či pumtracku, a to vše po dohledem zkušených instruktorů. Centrum nabízí rovněž cyklistické výpravy do hor. Bike Skill Centrum je veřejnosti přístupné od 10. června do 10. září.

Jedinečný servis, co splní všechna přání

V létě je cyklistice v Livignu podřízeno vše. Vybrané hotely a apartmány nabízí speciální služby jako možnost praní prádla či workshopy. Kdo nechce vozit svá kola či na hory jezdí jen příležitostně, určitě se mu finančně vyplatí zapůjčit si je v plně vybavených místních půjčovnách. K dispozici mají i e-biky, které se těší velké oblibě. V resortu najdete rovněž velké množství specializovaných obchodů s kvalitní a širokou nabídkou cyklovybavení.

Ušetřte s BikePassem zdarma a slevovými balíčky

Zimní SkiPass se v letních měsících proměňuje na BikePass, s nímž máte přístup na všechny lanovky jak v parku Mottolino tak Carosello 3000. Jednodenní BikePass vyjde na 38 eur, ale lze jej získat zcela zdarma, pokud si v termínu od 9. 6.-22.6. a 15. 9.-30. 9. 2018 zarezervujete buď 3 noci ve vybraném hotelu, nebo 7 dní v apartmánu. Pokud jste na MTB úplní elévové, neváhejte využít 10 až 25% slevy all-inclusive balíčků, které zahrnují půjčení horských kol, vybavení, BikePass a instruktorské vedení. Výše slevy se odvíjí od termínu pobytu. Informace o slevových balíčkách najdete na stránce www.mottolingo.com.

Ani závodnické duše nepřijdou zkrátka

Chcete se poměřit s ostatními? Máme pro vás dva tipy. V letošním roce se do Livigna opět vrátí jedna z etap vyhlášeného závodu Bike Transalp, který se koná 16. a 17. července. A 25. srpna si v Livignu udělá zastávku National Park Bike Marathon vedoucí skrz Švýcarský národní park.



Veškeré informace o Livignu najdete na webu www.livigno.eu/cz



/* Obchodní sdělení */

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka stereolabman 6.6.2018 v 12:37

    jj, byl jsem tam již třikrát a stejně bych tam jel zase.

  • profilová fotka Cyborg 11.6.2018 v 9:40

    Pro mě hned po Rivě největší zklamání. Na jedné straně údolí docela průměrné až nudné uhlazené traily, na druhé straně dobrej park.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí